اینترنت نسل پنجم لذت بخش یا خطرناک
مردم دنیا هر روز شاهد پیشرفتهای مختلف علمی در انواع و اقسام مختلف هستند، به گونهای که روزی نیست که از خواب بیدار شوند و خبری جدید مربوط به تغییرات علمی و تکنولوژی به گوششان نرسد.
در این میان اخبار مربوط به تکنولوژیهایی که جزئی از موارد سرگرمی هر روزه مردم دنیا محسوب میشوند بیشتر مورد پسند مردم است.
به طور مثال اخبار مربوط به گوشیهای هوشمند که در دست بسیاری از مردم جهان وجود دارد و در اکثر کشورها بویژه کشور خودمان بیشتر اوقات زندگی افراد را به خود اختصاص داده است، در صدرعلاقهمندیهاست.
به تازگی و با شکل گرفتن نسل جدید اینترنت 5G و مورد استقبال واقع شدن آن به دلیل سرعت بالای انتقال اطلاعات ، پرسشهای فراوانی در اذهان مردم مبنی بر مزایا و معایب آن شکل گرفته است.
نسل پنجم اینترنت نیز مانند سایر تکنولوژهای بشری در کنار تمامی مزایا و فناوریهای هوشمندی که با خود به همراه دارد، دارای آسیبهایی برای سلامت انسانها نیز است که باید مورد توجه قرار گیرد.
جنگ بین مزایا و معایب
اینترنت نسل پنجم
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان ، جدیدترین نسل اینترنت همراه یا همان 5G در کنار سرعت و کیفیت بسیار بالا در انتقال داده، به دلیل ارسال فرکانسهای رادیویی بسیار قوی در فضا، امواج مضر منتشر شونده از تلفن همراه را تقویت کرده و احتمالا موجب آسیبهای جدی به کاربران میشود.
از طرفی شرکتهای بزرگ ارتباطی در جهان، با توجه به روند رو به رشد فناوری اینترنت 5G به دنبال توسعه و هماهنگی امکانات خود با این نسل از اینترنت همراه هستند و مردم نیز که به عنوان کاربران این شرکتها میباشند مجبور به دنباله روی از آنها هستند.
این تلاش گسترده از سوی غولهای فناوری در جهان در حالی سرعت میگیرد که بسیاری از فعالات محیط زیست و تعدادی از انجمنهای پزشکی در جهان با دیده تردید به این نسل از اینترنت مینگرند و از عدم آسیبرسانی آن به انسان و سایر موجودات زنده اطمینان کامل ندارند!
اینترنت 5G عامل کسب قدرت کشورها در آینده
قدرت و شاخصههای کیفی و تواناییهایی که 5G میتواند در زمینههای مختلف ارائه کند به حدی است که کشورهای تشنه قدرتی مانند ایالات متحده آمریکا و چین با تلاش شبانه روزی به دنبال دستیابی و کسب قدرت مطلق در آن هستند.
تسلط بر اینترنت نسل پنجم تا حدی بر قدرت یک کشور تاثیر دارد که کارشناسان فناوری و تحلیلگران سیاسی به اتفاق معتقد هستند یکی از اصلیترین دلایل تحریم شرکت هوآوی از سوی شرکاء آمریکایی آن، پیشرفتهای زیاد این شرکت در زمینه نسل پنجم اینترنت همراه و به نوعی قدرت گرفتن چین در درون مرزهای آمریکا بوده است.
این مسئله به گونهای مشهود است که در پی رفتارهای اخیر سیاست مداران آمریکا با شرکت هوآوی، رسانههای آمریکایی با هدف قرار دادن جنگ تجاری این کشور با چین اعلام کردند: آمریکا به جای حرکت به سمت جلو و ارتقاء فناوریهای ارتباطی خود به تخریب شرکتهای پیشگام چینی روی آورده است.
این همه سروصدا برای مخفی کردن مضرات نسل جدید اینترنت
شاید هیاهوی رسانهای زیادی که در مورد 5G باعث شده است، کاربران از توجه به خسارات احتمالی این تکنولوژی غافل شوند. بررسیهای اخیر دانشمندان نشان داده است، آسیبهای ناشی از این نسل اینترنت در مواردی خاص میتواند صدمات جبران ناپذیری را به بدن انسان وارد کند. البته گفتنی است این نوع از نگرانیها جدید نیست و تا پیش از عرضه نسل پنجم اینترنت همراه نیز برخی از نهادهای ارزیابیکننده، فناوری اینترنت 4G و حتی 3G را موجب بروز سرطان مغز، کاهش باروری و سردردهای مزمن در کودکان میدانستند.
آغاز فعالیتهای جهانی
برای کاهش خطرات 5G
البته این عدم توجه به خسارات احتمالی این نسل از اینترنت در تمامی کشورهای جهان یکسان نیست ،به عنوان مثال دولت بلژیک در ماههای اخیر آزمایشات مربوط به اینترنت نسل پنجم در این کشور را به دلیل نگرانیهای موجود در مورد تابشهای الکترونیکی متوقف کرد و هلند و سوییس نیز اقداماتی مشابهی را در جهت انجام تحقیقات بیشتر در مورد 5G انجام دادند.
همچنین سازمان تنظیم مقررات آمریکا نیز به دنبال افزایش فشارهای مجامع سلامت عمومی با اختصاص بودجهای کافی از احداث یک مرکز تحقیقاتی برای بررسی خطرات این اینترنت بر سلامت کاربران و شهروندان در شهر میل ایالت کالیفرنیا خبر داد.
با اینکه هنوز هیچ منبع رسمی در جهان از آسیبهای 5G به طور موثق صحبت نکرده است اما دولت مردان کشورهایی که در حال فعالیت برای تقویت نسلهای گذشته اینترنت خود هستند، سعی کردهاند حداقل از احداث آنتنهای گیرنده و ارسالکننده این نسل از اینترنت در نزدیکی مدارس و محلهای پر ازدحام جلوگیری میکنند.
سازمان غذا و دارو ایالات متحده آمریکا نیز پس از سالها سکوت نسبت به خطرات ناشی از نسلهای مختلف اینترنت، حالا و پس از ظهور اینترنت نسل پنجم، با انتقاد از خطرات نسل جدید اینترنت در صدد بروزرسانی برخی از قوانین خود برآمده و به دنبال تعیین استاندارهایی جدید برای میزان آهنگ ثابت جذب(SAR) برای هر گوشی هوشمند است.
SAR که یک اصطلاح علمی است در واقع بیانکننده میزان انرژی الکترومغناطیسی جذب شده توسط بدن انسان از تلفنهای همراه است که واحد آن «وات بر کیلوگرم» است.
ویژگیهای امواج رادیویی خطرناک برای انسان
به طور کلی امواج رادیویی در اثر تابش انرژی از هر منبعی ایجاد میگردد، حتی انرژی منتشر شده از بدن انسان نیز در مواردی حاوی امواج رادیویی است.
نکته حائز اهمیت در مورد امواج رادیویی مضر و آسیبزا بودن برخی از آنها است به طوریکه تابشهایی با طول موجب بلندتر فرکانسی کوتاهتر داشته و به زبان ساده آسیب کمتری به موجودات زنده میرسانند و تابشهایی با طول موج کمتر دقیقا بالعکس عمل کرده و آسیبزایی بیشتری دارند که دانشمندان برای تفکیک بهتر این تابشها، آنها را به دو دسته یونیزه و غیر یونیزه تقسیم کردند.
در نسل سوم و چهارم اینترنت همراه از تابشهای غیر یونیزه که توانایی آسیب به بدن و شکستن پیوندهای شیمیایی DNA ندارند، استفاده میشدو در ادامه نیز این تابشها در اینترنت نسل پنجم نیز در دسته غیر یونیزه قرار گرفته و توانایی آسیب به سلولهای بدن را ندارند.
امواج رادیویی تلفن
عامل تقویتکننده بروز برخی بیماریها
چکیده هزاران مقاله تحقیقاتی در زمینه آسیبهای تلفن همراه در دو دهه اخیر نشان داده است تابشهای تلفن همراه میتواند علتی برای بروز سرطان، بیمارهای دیابتی و التهابات مغزی باشد.
جاناتان سامت پزشک متخصص و مدرس علوم بهداشت فناوری در دانشگاه کلورادو طی تحقیقی که در سال ۲۰۱۱ میلادی انجام داده بود تابشهای حاصل از گوشیهای تلفن همراه را مضر و سرطانزا بیان کرد.
سازمان ملی سم شناسی آمریکا نیز طی آزمایشی روی موشهای نر با قرار دادن این حیوانات در معرض تابشهای شبکه 2G و 3G همراه نتایج جالبی را بدست آوردند. این تابشها سبب رشد تومورهای سرطانی در بدن موشهای نر حاضر در این آزمایش شدند اما هنوز به طور کامل مشخص نیست تابشهای نسلهای مختلف اینترنت سبب آسیب به بدن انسان میشود یا خیر؟
آیا باید به اینترنت نسل پنجم اعتماد کرد؟
تحقیقات انجام شده در مورد آخرین و پرسرعتترین نسل اینترنت وجود هرگونه خطر و آسیب را با قطعیت ثابت نکرده است ولی اکثر نهادهای بهداشتی در جهان معتقدند باید تحقیقات با کیفیتتر و همچنین با صداقتتری در این حوزه انجام شود.
به هر صورت مانند تمامی حوزههای فناوری، نسل پنجم اینترنت همراه نیز با سرعت باورنکردنی در حال توسعه و پیشرفت است و شهرهای مختلف جهان یکی پس از دیگر به وسیله این عامل پرنفوذ احتمالاً مخرب در حال فتح شدن هستند!
این در حالیست که مطئناً بیاعتنایی به آثار مخرب احتمالی این نسل از تکنولوژی برای بشر میتواند نتایج زیانباری را به جوامع انسانی تحمیل کند.