اصلاحطلبان روی دور اعتراف؛ میدانیم انتخابات را میبازیم(خبر ویژه)
اصلاحطلبان که شریک دولت هستند و به طور تمام قد از روحانی حمایت کردند و همه توان و امکانات رسانهای و سیاسی خود را در اختیار دولت قرار دادند بعد از اینکه سعی میکردند با وجود مشکلات اقتصادی و اجتماعی خط خود را از دولت جدا کنند، به مرحله اعتراف نسبت به اشتباه خود رسیدهاند.
به گزارش جهاننیوز البته به نظر میرسد این اعترافات نه از سر این باشد که این جریان از عملکرد خود پشیمان شدهاند بلکه بسیار در خصوص انتخابات آینده مجلس احساس خطر میکنند و فعالان این جریان سعی میکنند تا با هشدارهای مختلف این جریان را به تاکتیک جدیدی برای ورود به کارزار انتخابات آینده مجلس بکشاند و آماده سازد.
در همین رابطه، اخیرا «عباس عبدی» درباره عملکرد این جریان در چند سال گذشته گفت: «اگر امروز قرار باشد انتخابات برگزار شود، بعید میدانم اصلاحطلبان بتوانند لیستی در این زمینه ارائه کنند. اصلاحطلبان به دلیل تشتت و اینکه بخشی از حامیان حاضر به حمایت نیستند پیشاپیش این بازی را باختهاند.»
«علیرضا رجایی»، فعال اصلاحطلب هم در گفتوگویی درباره وضعیت اصلاحطلبان در انتخابات پیشرو میگوید: «به نظر میرسد ناامیدی مردم، بهویژه طبقه متوسط، زمینه انتخابات آتی را بیشتر به سود جناح مقابل رقم خواهد زد. خود اصلاحطلبان هم اذعان دارند که وضع موجود به نفع آنها نیست.»
«عبدالله ناصری»، مشاور رئیس دولت اصلاحات در روزنامه «آفتاب یزد» نوشت: «اوج گرفتن اختلافات میان دو حزب اتحاد ملت و کارگزاران در مورد مسئله نجفی و رسانهای شدن این موضوع منجر میشود اصلاحطلبان در انتخابات سال 98 لیستهای جداگانه انتخاباتی بدهند. اختلافات میان اصلاحطلبان وارد فاز تازهای شده است واین بدان معناست که اصلاحطلبان این بار نه تنها با اصولگرایان میانه قرار نیست ائتلاف کنند بلکه در میان احزاب خودشان هم به ائتلاف نخواهند رسید.»
همچنین، «صادق خرازی»، فعال اصلاحطلب در گفتوگو با روزنامه سازندگی گفت: «در حال حاضر برگ برندهای برای اصلاحطلبان در انتخابات اسفند ماه وجود ندارد. من جریان اصلاحات را فاقد هدف و برنامه میدانم. در جامعه سیاسی ایران تئوری مشارکت مشروط اصلاحطلبان جواب نمیدهد چون حاکمیت کشور مبتنی بر رای تودههای مردم است. این سناریو حتی اقبال عمومی اصلاحطلبان را هم ندارد. خردمندان اصلاحات نیروهای مسئلهدار اصلاحطلب را حذف کنند. دولت روحانی دولت ضعیفی است.»
اگر چه اصلاحطلبان سعی میکنند که ضعف عملکردی این جناح سیاسی را توجیه کنند و آن را به گردن دولت و یا حتی جناح مقابل بیندازند اما موضوع اصلی این است که اصلاحات به هیچ عنوان نمیتواند پای خود را از اوضاع و احوال اقتصادی و سیاسی را به وجود آورده از این ماجرا بیرون بکشد. اصلاحات با هر توجیهی در این زمینه از سوی افکار عمومی به عنوان عامل اصلی وضعیت موجود شناخته میشود. جریان اصلاحطلب بود که شاکله تصمیمات دولت را شکل داد. اصلاحطلبان به خوبی نشان دادند که چند مرده حلاج هستند و ضعف عملکردیشان را در این دو حوزه حساس نمیتوانند به گردن دیگری بیندازند. اگر اصلاحطلبان هم این موضوع را کتمان کنند قطعا افکار عمومی این مسئله را نمیپذیرد و عملکرد چند ساله و ضعف برخی از نهادها مانند دولت، مجلس و شورای شهر به پای اصلاحطلبان نوشته و در کارنامهشان ثبت شده است.