لاریجانی در همایش روز ملی صنعت و معدن:
آمریکاییها در صفر کردن صادرات نفت ایران شکست خوردند
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: آمریکاییها در تلاششان برای اینکه صادرات نفت و واردات ایران صفر شود، شکست خوردند.
علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی در همایش روز ملی صنعت و معدن که در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد، با بیان اینکه ما اشکالات ساختاری در وضعیت نظام بودجهریزی را میدانیم، گفت: البته همه مشکلات مربوط به تحریمها نیست.
وی با اشاره به قانون تسهیل فضای کسب وکار، بیان داشت: این قانون ظرفیت بالایی دارد و میدانم که همه پتانسیلهای آن اجرایی نشده است. به گزارش فارس، رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: باید به نگرانی صنعتگران احترام گذاشته و با کمک به بخش خصوصی و تولیدکنندگان، قانون بهبود فضای کسبوکار را که براساس اظهارنظر بخش خصوصی تدوین شده بهصورت کامل اجرا کنیم. لاریجانی گفت: باید برای صیانت از تولید و زنده نگه داشتن آن، سازوکارهای لازم و تدابیر خاص را در نظر بگیریم.
ضرورت تنقیح قوانین بخش تولید
وی اظهار داشت: به معاونت قوانین مجلس دستور دادهام تا اولویت ویژهای به بخش صنعت، تولید و معدن اختصاص دهد که البته گزارش آنها در مورد تنقیح قوانین آماده شده و به هیئترئیسه دادهاند و من هم بعد از مطالعه، آن را به کمیسیونها ارجاع کردم تا آنها بررسی کنند.
لاریجانی در توضیح بیشتر این موضوع، گفت: ساماندهی تنقیح قوانین در بخش کسبوکار بسیار مهم است و به دولت هم گفتهایم باید بخشنامههای زیادی که در این بخش صادر کرده است را اصلاح و ساماندهی کنند. همچنین به معاونت حقوقی رئیسجمهور هم این موضوع را ارجاع دادیم تا به آن اولویت ویژهای داده تا به پاکیزگی و تنقیح قوانین در بخش تولید بپردازیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در بخش نظام مالیاتی افرادی که حقوق ثابت دارند، مالیاتشان را بهصورت مرتب پرداخت میکنند اما مالیات از بخش تولیدی به حق گرفته نمیشود لذا باید این نظام مالیاتی اصلاح شود.
وی گفت: بانک مرکزی اعلام کرده که تسهیلاتی را برای زنجیره تولید در نظر گرفته که این کارشان خوب است و میتواند به حلقههای مفقود تولید کمک فراوانی کند. لاریجانی بیان داشت: با آنکه آقای جهانگیری معاون اول رئیسجمهور بخشنامه کردند که فقط باید پرونده مالیاتی یک سال قبل بررسی شود اما چرا سازمان امور مالیاتی پروندههای 10 سال قبل را بررسی میکند تا از آنها مالیات بگیرد؟
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: همه باید به صنعت بهعنوان پیشران اقتصاد و تولید معتقد باشند ضمن اینکه دریافت مالیات باید به اندازه وسع آنها باشد. وی اظهار داشت: در قانون آمده سهم تسهیلات بخشهای صنعتی و معدنی باید 40 درصد از منابع بانکی باشد اما اینکه میگویند این میزان فقط 27 درصد تخفیف پیدا کرده خلاف قانون است و باید بانک مرکزی مقابل این اقدام بانکها که فقط از طرحهای زودبازده حمایت میکنند ایستادگی کرده و اتخاذ موضع کنند.
لاریجانی گفت: برخی از بخشهای تولیدی معوقاتی دارند که البته به دلیل شرایط روزگار و افزایش 4 برابری نرخ ارز بوده است در حالی که آنها بنگاه تجاری هستند و بانکها نباید آنها را از امکاناتی مانند چک و وام محروم کنند. لذا از رئیس کل بانک مرکزی میخواهم مشکلات بنگاههای تجاری را رفع کرده و حمایت بانکها از آنها را افزایش دهد. رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: آمریکاییها در تلاششان برای اینکه صادرات نفت و واردات ایران صفر شود، شکست خوردند چرا که کشورهای بزرگ دنیا و همسایگان ما کمک زیادی را به ما میکنند. وی تصریح کرد: صنعتگر باید بداند وزارت صمت، روزنامه و رسانه پشتیبان آنها هستند.
حذف دلار از 35 درصد مبادلات ایران و ترکیه
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه نیز در این مراسم گفت: فشارهایی که امروز به ایران وارد شده فشارهایی از سوی آمریکا نیست بلکه به خاطر شکستهای مستمر این کشور در برابر ایران در منطقه است.
به گزارش مهر، وی افزود: آمریکاییها به این نتیجه رسیدهاند که ایران علیرغم زنجیرهای که به دستش زده بودند، در منطقه پیشروی کرد و قدرت و نفوذش در منطقه بالا رفت و در مقابل، آمریکا منزویتر شد.
ظریف بیان داشت: ایران اکنون در حوزه میدانی دچار ضعف نیست بلکه آمریکا در بسیاری از کشورهای منطقه شکست خورده و این در حالی است که در حوزه اقتصادی از فرصت میانمدت حضور و حاکمیت دلار بر دنیا استفاده کردند تا به ایران فشار وارد کنند ولی چین و روسیه تصمیم گرفتند تا به دلار معامله نکنند و بین ایران و ترکیه نیز ٣٥ درصد معاملات بدون حضور دلار صورت میگیرد.
وزیر امور خارجه کشورمان اظهار داشت: نقش دلار در معاملات رو به کاهش است و نزدیکترین متحدان آمریکا از این کشور در حال فاصلهگرفتن هستند؛ ما ناگزیریم از طریق اتکای به تولید داخلی این حربه را ناکارآمد کنیم. آمریکا به ابزار اقتصادی روی آورده اما ما میتوانیم با تولید و صنعت ملی، نقش آمریکا را کمرنگ کنیم؛ البته مقام معظم رهبری نیز در این رابطه به درستی رهنمود فرمودهاند تا به تولید و صنعت داخلی متوسل شویم.
وی با بیان اینکه مردم بر گردن ما حق بسیاری دارند، افزود: باید تلاش کنیم تا با تامین معیشت مردم مقاومت را به پیش ببریم؛ کارآفرینانی که در حوزه دانشبنیانها پیش رفتهاند، توانستهاند در اقتصاد موثر باشند؛ ما اجازه نمیدهیم هیچ کشوری با مردم ایران با زبانی جز تکریم صحبت کند.