معاون وزیرجهاد کشاورزی:
تولیدکنندگان بذر در داخل باید گنج قارون و صبر ایوب داشته باشند!
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به وابستگی 90 درصدی بذر سبزی و صیفی به واردات، گفت تولید این بذرها در دست شرکتهای
انگشت شمار است و معمولا آنها بذرهای والد را به ما نمیدهند.
به گزارش خبرگزاری فارس، محمدعلی طهماسبی در حاشیه همایش سازگاری با کمآبی در پاسخ به اینکه دلیل وابستگی 90 درصدی بذر سبزی و صیفی به واردات چیست، تصریح کرد: در سالهای گذشته علیرغم اینکه توجه جدی به تولید بذر در وزارت جهاد کشاورزی شده، اما تولید این بذرها در دست شرکتهای انگشت شمار است و معمولا آنها بذرهای والد را به ما نمیدهند.
وی درباره اینکه بذر سبزی و صیفی تقریبا نایاب شده است، گفت: مشکلات انتقال ارز دردسرهایی برای تولید کنندگان ایجاد کرده و کشاورزان به مشکلاتی برخوردهاند. پیشنهاد دادهایم، پس از این بذر محصولات به جای ارز دولتی با ارز نیمایی وارد شود، زیرا معتقدیم با استفاده از ارز نیمایی حجم زیادی بذر وارد خواهد شد و رقابت بین شرکتها ایجاد میشود.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد:همچنین فعالیت شرکتهای تولید بذر در داخل کشور هم به دلیل عدم حمایتها کمتر بوده هر شرکتی در زمینه تولید بذر ورود کند باید گنج قارون، عمر نوح و صبر ایوب داشته باشد، چرا که یک فرایند زمانبری است.
طهماسبی درباره کشت گلخانهای گفت: امسال به دستور وزیر جهاد کشاورزی قرار است 5800 هکتار کشت گلخانهای در کشور با اعتبار پنج هزار میلیارد تومان از محل بند الف تبصره 18 راهاندازی شود. وی با اشاره به اینکه کشت گلخانهای در کاهش مصرف آب تا90 درصد مؤثر است، افزود: احداث سایبان روی باغها تا 30 درصد مانع از مصرف بیشتر آب میشود. هزینه احداث سایبان برای باغات از 150 تا 300 میلیون هکتار متغیر است و برای راهاندازی این سایبانها تسهیلات ویژهای داده میشود که 80 درصد هزینهها را در برمیگیرد. معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی به تجربه پیشینیان در زمینه آبیاریاشاره کرد و ادامه داد: ایجاد قنوات،باغات زیرزمینی و همچنین آبانبارها از تکنولوژیهای ویژه پیشینیان ما در ایران بوده که دنیا را مبهوت کرده است.
در حال حاضر هم میتوان با تقویت تجربه گذشتگان، میلیاردها متر مکعب آب را در زیرزمین نفوذ داد و موجب افزایش بهرهوری آب در کشور شد.
طهماسبی در پاسخ به اینکه لیموترش در منطقه جنوب کشور به خریداران کشور عراق و افغانستان فروخته میشود در حالی که قیمت آن در شهرهایی مثل تهران بسیار افزایش یافته گفت: ما مخالف صادرات نیستیم و تلاش میکنیم بازارهای صادراتی خوبی هم ایجاد کنیم.
البته زمانی که این محصول قاچاق میشود دیگر ازدسترس ما خارج است.
گفتنی است، خریداران کشورهای عراق و افغانستان هر کیلوگرم لیموترش منطقه جنوب کشور را 24 هزار تومان خریداری میکنند و این محصول در شهرهای دیگر به دست مصرف کنندگان داخل نمیرسد.