نعمتزاده:
سیاست ارزی دولت در سالگذشته تأسف بار بود
وزیر اسبق صنعت، معدن و تجارت از دولت خواست، ارز دولتی را حذف کند چرا که سیاست چند نرخی بودن ارز و ارز ترکیبی به تولید ضربه میزند.
محمدرضا نعمتزاده در واکنش به انتخاب دو سناریوی ارزی مبنی بر حذف ارز 4200 تومانی و باقی ماندن آن در جلسه ستاد اقتصادی شورای سه قوه، گفت: تجربه 40 ساله گذشته نشان میدهد ارز ترکیبی، به تولید ضربه زده و نتیجه آن دادن سوبسید به واردات بر علیه تولید است.
وی افزود: لذا پیشنهاد ما این است که سیاستگذاران کشور سناریوی دوم که حذف ارز دولتی است را انتخاب کنند. نتیجهبخش بودن سناریوی دوم تنها مشروط بر آن است که بروکراسیها و دخالتهای بانک مرکزی و دولت کم شود و این دخالتها همچون سال گذشته نباشد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، وزیر اسبق صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: پیشنهاد من آن است که سیاستهای ما به سیاستهای ارزی قبل از سال 97 برگردد چرا که سیاست ارزی دولت در فروردین ماه سال قبل تاسفبار بود.
در همین زمینه، امیر باقری نماینده شورای اقتصادی سران قوا با اشاره به انتقال مباحث مطرحشده درخصوص تغییرات سیاستهای ارزی کشور به نهاوندیان، دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سه قوه اظهار داشت: بر اساس مباحث مطرحشده در جلسات گذشته دو سناریو برای جلسه روز پنجشنبه آینده (هفته جاری) مطرح شده است که در جلسه ستاد اقتصادی دولت با نظر رئیسجمهور یکی از این سناریوها انتخاب شود.
وی ادامه داد: در سناریوی اول این پیشنهاد مطرح شده تا ارز 4200 تومانی همچنان باقی بماند ولی به تعداد معدودی از کالاها تعلق گیرد، یعنی بهجز چهار قلم کالای حذفشده از لیست کالاهای مشمول ارز دولتی، اقلام دیگری هم از این لیست خارج شود.
نماینده شورای اقتصادی سران قوا بیان کرد: همچنین در این پیشنهاد آمده که حدود 50 درصد از ارز پتروشیمی و صادرات در سامانه نیما عرضه شود و مابقی صادرکنندگان بتوانند ارزشان را در فرآیند واردات در برابر صادرات کشور بازگردانند.
باقری درخصوص سناریوی دوم نیز گفت: در این سناریو عملاً یک بازار ارزی بیشتر نخواهیم داشت و ارز 4200 تومانی حذف خواهد شد.
وی اضافه کرد: در جلسه پنجشنبه ستاد اقتصادی قرار است با حضور رئیسجمهور یکی از این دو سناریو بهعنوان سناریوی اصلی کشور انتخاب شود ولی با توجه به دغدغه رئیسجمهور پیشبینی ما این است که سناریوی اول به خواستههای رئیسجمهور
نزدیکتر است.
نماینده شورای اقتصادی سران قوا در پایان گفت: در حقیقت سناریوی اول طبق وضعیت موجود و حرکت بهسمت کمتر شدن سهم ارز نیمایی است و سناریوی دوم حذف کامل ارز دولتی 4200 تومانی است.