یک مسئول:
بارفروشان پول محصولات کشاورزان را با 6 ماه تأخیر میدهند
معاون مدیریت توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی استان تهران گفت: پول میوه با کشاورزان به صورت چکی و حتی در مواردی شش ماهه تسویه میشود این درحالی است که بار فروشان آن را نقدی میفروشند.
علی کوهستانی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: سهم کشاورزان از قیمت فروش انواع میوه در بازار بسیار اندک است.
وی فزود: محصولات کشاورزان در میدانهای میوه (عمدهفروشیها) به صورت حقالعملی به فروش میرسد درحالی که قیمتهای فروش معلوم نیست و بار فروشان هر قیمتی را به کشاورزان بگویند آنها مجبور به پذیرش هستند.
معاون مدیریت توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی استان تهران ادامه داد: پول کشاورزان نیز به صورت چکی و حتی در مواردی به صورت شش ماهه تسویه میشود این درحالی است که بارفروشان میادین میوه محصول خود را به صورت نقد به فروش رساندهاند.
کوهستانی تصریح کرد: وجود حلقههای واسط در برخی از موارد مورد نیاز است و نمیتوان همه آنها را از بین برد اما باید مدیریت شده باشد.
وی افزود: معتقد به این نیستم که خود کشاورزان اقدام به توزیع کنند زیرا کشاورز تنها مسئولیت تولید را در اختیار دارد و این امر باعث غافل شدن از تولید میشود؛ حرفه تولید و توزیع از یکدیگر جدا هستند.
معاون مدیریت توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی استان تهران ادامه داد: میتوان تشکلهای تولیدی بخش کشاورزی را توانمند کرد تا عرضه مستقیم کالا را داشته باشند که این امر به معنی کساد کردن بازار خردهفروشیها نیست بلکه برای تنظیم بازار است.
گفتنی است چندی پیش یک باغدار نمونه درگزی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی روزنامه کیهان بااشاره به سود سرشار دلالی در این بازار و فشاری که بر کشاورزان میآید گفت: سیب مرغوب را دلال از ما 1500 تومان میخرد اما تا 9500 تومان میفروشد.
هاشم رجبی افزود: با وجود کیفیت بالای محصولاتمان، برای فروش، مشکلات بسیاری داریم؛ امسال دلالان هر کیلو سیب روی درخت را پس از دستچین کردن! از ما 1500 تومان میخرند.
این کشاورز نمونه ادامه داد: این در حالی است که پس از دستچین شدن سیبها توسط دلالان، خودمان سبدهای سیب را تا کنار جاده میبریم و آنجا هم پول ما را به صورت نقد نمیدهند، بلکه با چک پرداخت میکنند که معلوم نیست این چکها صاحب دارد یا نه، پاس میشود یا نه و...
رجبی اضافه کرد: سیبی که هزینه تولید آن برای ما 2000 تومان درمی آید را 1500 تومان میفروشیم و در نهایت تا 9500 تومان هم در بازار فروخته میشود. جالب اینجاست که دو سال پیش هم سیب را از ما 1200 تومان میخریدند یعنی طی دو سال گذشته تقریبا با همان قیمت محصولات خود را فروخته ایم.
به گفته وی، سال 95 سیب ما به میادین شهرداری 3000 تومان فروخته میشد، ما پیشنهاد دادیم که بیایید به قیمت 2000 تومان از خودمان بخرید اما به ما گفتند اجازه ترخیص به شما نمیدهیم و بروید سیبهایتان را در خیابان بفروشید!