kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۱۷۱۲
تاریخ انتشار : ۱۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۰:۲۰

جمع‌آوری فطریه، بهانه جدید مجرمان سایبری برای کلاهبرداری

رئیس ‌اداره پیشگیری مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا گفت: متاسفانه فضای مجازی شگردی جدید برای مجرمان است که از هر فرصتی سوءاستفاده می‌کنند.



سرهنگ مهدی شکیب در گفت‌و‌گو با پایگاه خبری پلیس با‌ اشاره به روزهای پایانی ماه مبارک رمضان و فرارسیدن عید سعید فطر اظهار داشت: در برخی مواقع شاهد هستیم مجرمان سایبری با شگردی جدید اقدام به جمع‌آوری فطریه، نذورات و کمک‌های مردمی می‌کنند و شهروندان را از این طرق به دام
می‌اندازند.
به گفته شکیب، این افراد با برپایی سایت‌ها، کانال‌ها، گروه‌ها و اپلیکیشن موسسات جعلی اقدام به دریافت وجوهات مردمی می‌کنند که پشت پرده این جمع‌آوری دروغ بوده و به هیچ عنوان به دست نیازمندان واقعی نمی‌رسد. همچنین در برخی موارد نیز این تبلیغات از سوی افراد و چهره‌های مشهور و سرشناس به خصوص در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شود بدون آنکه آنها اطلاع دقیقی از موضوع داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه بیشتر این تبلیغات جعلی است، هشدار داد: این‌گونه سایت‌ها، کانال‌ها و گروه‌ها تنها به دنبال سرقت وجوه پرداختی و یا سرقت اطلاعات بانکی کاربران هستند.
رئیس ‌اداره پیشگیری مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا از احتمال برپایی سایت‌های جعلی در این ایام خبر داد و گفت: مهم‌ترین هدف سایت‌های جعلی سرقت اطلاعات مهم بانکی کاربران از طریق درگاه‌های جعلی بانکی است بنابراین هموطنان باید مراقب این سایت‌ها و درگاه‌های جعلی بانکی باشند و اطلاعات بانکی خود را در سایت‌های نامعتبر وارد نکنند.
تایید حمله هکرها به سایت سازمان تامین اجتماعی
همچنین معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا از بررسی حمله هکرها به سایت سازمان تامین اجتماعی از سوی این پلیس خبر داد.
به گزارش ایسنا، سرهنگ رامین پاشایی گفت: در پی دریافت گزارشی مبنی بر دیفیس و ایجاد تغییر ظاهری در صفحه پورتال خبری سایت رسمی سازمان تامین اجتماعی، بررسی موضوع در دستور کار کارشناسان واکنش سریع این پلیس قرار گرفت.
وی با ‌اشاره به اینکه در بررسی به عمل آمده ادله دیجیتال در این خصوص جمع‌آوری شد، از رفع مشکل سایت رسمی سازمان تامین اجتماعی خبر داد و افزود : بررسی فنی و تخصصی وقوع این حادثه در پلیس فتا ناجا در حال انجام است و گزارشات تکمیلی درخصوص شناسایی عاملان این موضوع متعاقبا به شهروندان اطلاع‌رسانی خواهد شد.
 پاشایی به مسئولان رایانه شرکت‌ها و ادارات توصیه کرد: سیستم‌های رایانه‌ای خود را به نرم‌افزارهای ضدجاسوسی و آنتی ویروس مجهز کرده و آنها را به روز نگه دارند و از کلیک کردن روی لینک‌ها و ایمیل‌های ناشناس خودداری کنند؛ حفره‌های امنیتی وب سایت را شناسایی و نسبت به رفع آن اقدام کنند.
به گفته معاون اجتماعی پلیس فتا، مطابق ماده یک قانون جرائم رایانه‌ای هرکس به طور غیرمجاز به داده‌ها یا سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی که به وسیله تدابیر امنیتی حفاظت شده است دسترسی یابد، به حبس از ۹۱ روز تا یک سال یا جزای نقدی یا هر ۲ مجازات محکوم خواهد شد.