kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۰۶۴
تاریخ انتشار : ۲۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۲۲:۰۱
معاون اروپا و آمریکای وزارت خارجه ایران:

ارتقای روابط تهران و لندن در سطح سفیر، فعلا مطرح نیست

معاون وزیر خارجه ایران درباره معرفی سفیر بین 2 کشور عنوان کرد: فعلا بحث معرفی سفیر نداریم.
مجید تخت روانچی در خصوص تحولات اخیر در روابط تهران و لندن با بیان اینکه سفارت ایران در لندن قبلا باز شده و الان سفارت ما تحت نام سفارت جمهوری اسلامی ایران است، خاطرنشان کرد: کاردار ما رفت و آمد دارد همانطور که کاردار انگلستان به تهران رفت و آمد دارد.
وی افزود: در لندن همه خدمات کنسولی مورد نیاز شهروندان ایرانی به آنها ارائه می‌شود و شهروندان نیز از این خدمات راضی هستند.
روانچی اضافه کرد: دولت انگلیس یک مقدار زمان بیشتر نیاز داشت. آنها زمان بیشتری نیاز داشتند که سفارت خود را در تهران بازگشایی کنند و مقدماتی برای این کار لازم بود که در حال انجام است. امروز آقای هیگ اعلام کرده به زودی سفارت انگلیس در تهران بازگشایی خواهد شد.
معاون وزیر امور خارجه در عین حال یادآور شد: البته چند ماه است که سفارت انگلستان از حالت اینکه سوئد حافظ منافع آن باشد درآمده و الان آماده می‌شوند که سفارت را بازگشایی کنند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاران درخصوص اینکه گفته شده سفارت انگلیس خدمات کنسولی به ایرانیان ارائه نمی‌دهد، گفت: اینکه سفارتخانه‌ای بخواهد چه کاری بکند براساس یکسری زمینه‌هایی که قبلا باید فراهم کند آن کار را انجام می‌دهد، ولی انتظار این است که سفارت بعد از بازگشایی، کارهای عادی را شروع کند و در حال حاضر سفارت ما در لندن خدمات کنسولی ارائه می‌دهد. به گزارش فارس، روانچی درباره معرفی سفیر بین دو کشور و ارتقای روابط ایران و انگلستان عنوان کرد: فعلا بحث کاردارهای ترددی است و در زمان مناسب طبیعتا کاردارهای ترددی بعد از زمانی که دو طرف با هم تفاهم خواهند کرد به کاردار مستقر در دو پایتخت می‌انجامد. وی اضافه کرد: از نظر سطح روابط فرقی نمی‌کند که کاردار مقیم داشته باشیم یا غیرمقیم. ما در برخی از کشورها الان سفیر ترددی داریم. اینکه چه موقعی طرفین تصمیم بگیرند کارداران ترددی را به مقیم تبدیل و یا چه زمانی به سفیر تبدیل کنند بستگی به تصمیم دو طرف دارد ولی الان صحبت از بحث ارتقای روابط در سطح سفیر در دو کشور مطرح نیست.
یکی از خبرنگاران اظهارات جان بیرد وزیر امور خارجه کانادا که خواهان اتخاذ موضعی قدرتمند از سوی گروه 5+1 در قبال ایران و برداشته شدن تمامی سانتریفیوژهای فعال برنامه هسته‌ای شده را مطرح و نظر روانچی را جویا شد که وی گفت: متاسفانه دولت کانادا مواضعی را مطرح می‌کند که هم از واقعیت به دور است و هم مواضعی است که صهیونیست‌ها مطرح می‌کنند و بهتر است براساس واقعیات موجود کنونی که در مذاکراتی که الان در جریان است ملموس می‌باشد، در آن سطح اظهارنظر شود نه بیشتر. سخنان معاون وزیر امور خارجه کشورمان در واکنش به سخنان اخیر وزیر امور خارجه انگلیس مطرح شده است. ویلیام هیگ روز سه‌شنبه (27 خرداد) در مجلس عوام بریتانیا اعلام کرد که سفارت این کشور به زودی در تهران بازگشایی خواهد شد.
همچنین هیگ در گفت‌وگویی با تأکید بر مساعد بودن شرایط برای باز شدن سفارت بریتانیا، روند این بازگشایی را تدریجی و گام به گام خواند.
وی گفت: در ابتدا گروهی کوچک در سفارت بریتانیا در تهران مستقر و خدمات محدودی ارائه خواهد شد، اما این خدمات در مراحل اولیه شامل صدور روادید نخواهد بود.
وزیر امور خارجه بریتانیا گفت تمام تلاش‌ها برای ارائه خدمات مربوط به ویزا در داخل ایران انجام خواهد شد، اما تا آن زمان متقاضیان باید همچنان به استانبول و ابوظبی سفر کنند.