kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۰۲۴
تاریخ انتشار : ۲۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۲۱:۳۳
در حاشیه تقدیر از معصومه‌ آباد صورت گرفت

رونمایی تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «من زنده‌ام»

چهارمین مراسم پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت، با رونمایی از تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «من زنده‌ام» عصر سه‌شنبه 27 خرداد در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری‌ها، در این مراسم، شخصیت‌هایی چون حجت‌الاسلام محمدی ‌گلپایگانی رئيس دفتر مقام معظم رهبری، حجت‌الاسلام ابوترابی نایب رئيس مجلس شورای اسلامی، علیرضا مختارپور دبیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، مدیر انتشارات انقلاب اسلامی وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب، امیر خوراکیان از مدیران دفتر نشر آثار مقام معظم رهبری و جمعی از نویسندگان و صاحب اثران کتاب‌های دفاع مقدس حضور داشتند.
متن تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «من زنده‌ام» نوشته معصومه‌ آباد که در این مراسم رونمایی شد به این شرح است:
«بسم‌الله الرحمن الرحیم»
«کتاب را با احساس دوگانه اندوه و افتخار و گاه از پشت پرده اشک خواندم و بر آن صبر و همت و پاکی و صفا و بر این هنرمندی در مجسم کردن زیبایی‌ها و رنج‌ها و شادی‌ها آفرین گفتم. گنجینه یادها و خاطره‌های مجاهدان و آزادگان، ذخیره عظیم و ارزشمندی است که تاریخ را پربار و درس‌ها و آموختنی‌ها را پرشمار می‌کند. خدمت بزرگی است آنها را از ذهن‌ها و حافظه‌ها بیرون کشیدن و به قلم و هنر و نمایش سپردن. این نیز از نوشته‌هایی است که ترجمه‌اش لازم است. به چهار بانوی قهرمان این کتاب و به ویژه نویسنده و راوی هنرمند آن سلام می‌فرستم.»
در ادامه حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی ‌گلپایگانی ریاست دفتر مقام معظم رهبری گفت:‌قبل از انقلاب امور کشور در دست افراد نابخرد و غیرمعتقد به دین، هوسباز و عیاش بود و یکی از دلایل سقوط خاندان ننگین پهلوی، فساد و هرزگی در آن خانواده بود. آن زمان شاهد بودیم که دیوار به دیوار مساجد میگساری می‌کردند، اما دیدید که چگونه امام خمینی(ره) از همان مردم انقلاب را پیروز کرد.
وی درباره نویسنده کتاب «من زنده‌ام» اظهار داشت: خانم آباد برای جامعه معلم و استاد است. در دیدار عوامل فیلم «شیار 143» که به دیدار رهبری آمده بودند رهبری از این فیلم بسیار تعریف کردند زیرا این فیلم به مقاومت و ایثار یک مادر پرداخته است. آقا فرمودند:‌ من صدها و بیشتر با خانوادهای شهدا ملاقات داشته‌ام اما یک بار از یک مادر شهید گلایه و شکایتی نشنیده‌ام. امروز نقش اساسی در زنده نگه داشتن فرهنگ ایثار و مقاومت را رهبر انقلاب بر عهده دارد.
در ادامه معصومه آباد نویسنده کتاب «من زنده‌ام» گفت: قبلاً هم گفته‌ام که من نویسنده نیستم و تنها امانت مردم انقلابی ایران، که در اختیار من بود را باز پس دادم. وقتی حضرت آقا را در سال 91 زیارت کردم سراپا گوش بودم تا به فرمایش ایشان عمل کنم و ایشان فرمودند که خاطرات دوران اسارتی که منتشر شده است کافی نیست و من آنجا متوجه شدم که 30 سال در رساندن پیام اسارت خودکوتاهی کرده‌ام. ایشان فرمودند مادامی که تاریخ دفاع مقدس ملبس به لباس ادبیات و هنر نشود به ثمر نخواهد نشست و بعد از آن جلسه در خود فرو رفتم و تصمیم گرفتم که این ودیعه را به مردم برگردانم.
وی اضافه کرد: من دو سوم این کتاب را در ایام حج و زیارت خانه حق نوشتم و از خداوند متعال خواستم آنچه که خود می‌خواهد، بر قلم من جاری کند. از همه اینها شیرین‌تر زمانی بود که محضر رهبری رفتم و خواستم از ایشان اذن رونمایی این کتاب را بگیرم. در آنجا ایشان فرمودند نویسنده کتاب «من زنده‌ام» شمائید؟ من درحال مطالعه این کتاب هستم و از این به بعد از روی این کتاب که شما اهدا کرده‌اید مطالعه خواهم کرد. در جلسه بعد که ایشان را زیارت کردم ایشان فرمودند تقریظ من را بر کتاب‌تان دیدید؟ گفتم:‌ آقا تقریظ شما را به من ندادند و زمانی که تقریظ را به من دادند من دیگر در این دنیا نبودم و سر از پا نمی‌شناختم.
امیر خوراکیان قائم‌مقام مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی در ابتدای این مراسم ضمن عرض خیرمقدم به حضار گفت: امروز در این مراسم از وجود 50 نفر از مؤلفین 42 اثر که رهبر انقلاب در آثارشان تقریظ نوشته‌اند، تقدیر به عمل خواهد آمد. مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی که مستقیماً و با نظارت رهبر انقلاب اداره می‌شود، نظارت کاملی بر آثار ایشان دارد و به نوعی مرجعیت آثار ایشان بر عهده این مؤسسه است. وقتی سخن از مرجعیت این مؤسسه به میان می‌آید به این منظور نیست که دست سایر مؤسسات و علاقه‌مندان به فعالیت در حوزه آثار ایشان بسته است.
حجت‌الاسلام رشاد رئيس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در این برنامه گفت: من اهل مطالعه نیستم. شاید ماه‌ها بگذرد که کتابی خوانده باشم اما مواردی هم بوده که شکار شده‌ام و کتاب «من زنده‌ام» من را شکار کرد. وقتی در نمایشگاه کتاب این کتاب را خریدم، به خانه بردم و نتوانستم آن را زمین بگذارم. یعنی خلاف رویه دو دهه اخیر عمرم. هر کلمه این کتاب توأم با یک قطره اشک بود؛ واژه واژه‌اش پیام دل و گلوله است. جنگ نرم که می‌گویند همین است. گلوله‌هایش هم نرم است و از جنس کلمات. کلمات این کتاب به حق، تازیانه بر گرده عواطف و وجدان انسان می‌نوازد و خواننده مسحور این متن فاخر و معنویت مواج می‌شود؛ معنویتی که چنان آتشفشان از صفحه صفحه کتاب، شعله می‌کشد. جسارت، ملی‌گرایی، اسلام‌خواهی، حیا و هزار و یک عنصر ارزشی دیگر را می‌توان در این کتاب دید. بعد از خواندن این کتاب در شگفت‌ام که یک زن و این همه مقاومت! یعنی تا این حد مرد؟ امروزه عده‌ای فکر می‌کنند زنی، انسانیت نیست و زن فرودست مرد است. یعنی زنان برای انسان شدن باید مرد بشوند. درحالی که زنان ما با زن بودنشان، انسان هستند. یکی از مقامات اردوگاهی که خانم آباد در آن اسیر بوده، از او پرسیده آیا همه زن‌های ایرانی این‌گونه هستند؟
علیرضا مختارپور دبیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در این برنامه گفت:‌ رهبر انقلاب در تقریظ‌های خود بر ضرورت و اهمیت انتشار آثار دفاع مقدس تاکید ویژه دارند.
وی افزود: تمام یادداشت‌ها و تقریظ‌های مقام معظم رهبری هنوز منتشر نشده است. ایشان 43 تقریظ بر کتاب‌های دینی و فقهی هم دارند.
گفتنی است، کتاب «من زنده‌ام» خاطرات دوران چهار ساله اسارت معصومه آباد در زندان‌های رژيم بعث صدام است. روایت کتاب از دوران کودکی نویسنده آغاز و با بیان بخش‌های مهمی از نوجوانی وی ادامه پیدا می‌کند. کتاب، با بیان نقش و تاثیر انقلاب اسلامی بر زندگی و شخصیت آباد در دوره دفاع مقدس، اسارت و آزادی او و سه بانوی آزاده دیگر، به پایان می‌رسد. این کتاب را «انتشارات بروج» منتشر کرده است.