یک مسئول خبر داد
افزایش 1000 مگاواتی تولید برق در کشور
مدیرکل پشتیبانی فنی تولید شرکت برق حرارتی گفت: ظرفیت تولید نیروگاههای برق کشور نسبت به سال گذشته یکهزار مگاوات افزایش مییابد.
به گزارش ایسنا، غلامرضا مهرداد در نهمین کنفرانس ملی نیروگاههای برق کشور در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤال خبرگزاری ایسنا مبنی بر برنامههای وزارت نیرو برای افزایش ظرفیت نیروگاههای کشور اظهار کرد: بیش از یکهزار مگاوات نسبت به سال گذشته ظرفیت تولید نیروگاهها را شاهد خواهیم بود که این مسئله میتواند تأثیر زیادی در تأمین برق کشور داشته باشد.
وی افزود: ایران جزو کشورهایی است که نرخ رشد قابل توجهی در مصرف برق دارد. این مسئله با توجه به در حال توسعه بودن ایران بسیار قابل توجه است. به طوری که سالانه میزان مصرف برق پنج تا هشت درصد افزایش مییابد.
مدیرکل پشتیبانی فنی تولید شرکت برق حرارتی با بیان اینکه هر سال باید پنج هزار مگاوات به ظرفیت نامی شبکه برق کشور اضافه شود تا امکان تأمین مصرف را داشته باشیم گفت: همه ساله برای آمادگی نیروگاهها و تأمین نیاز برق در فصل تابستان بلافاصله پس از پایان پیک اقدامات لازم را آغاز میکنیم، بر همین اساس، فصل تعمیرات و آمادهسازی نیروگاهها براساس استانداردهای لازم پس از پایان تابستان 97 استارت خورد.
مهرداد با بیان اینکه بخش اعظمی از تعمیرات نیروگاهها انجام شده است، ادامه داد: طبق تدابیر در نظر گرفته شده، نیروگاهها تا اواسط خردادماه، کلیه عملیات اجرایی خود را به پایان میرسانند و امیدواریم که نیروگاههای موجود و نیروگاههای جدید بتوانند پاسخگوی نیاز شبکه سراسری برق کشور باشند.وی با اشاره به بارندگیهای اخیر در کشور گفت: با توجه به اینکه وضعیت سدها نسبت به سال گذشته ارتقا پیدا کرده، میتوانیم به تأمین بخشی از منابع برقی از سوی نیروگاههای برق آبی نیز امیدوار باشیم و پیشبینی میشود که امسال تابستان مشکل خاصی برای تأمین برق نداشته باشیم. مدیرکل پشتیبانی فنی تولید شرکت برق حرارتی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به توان فنی ایران برای تأمین تجهیزات مورد نیاز کشور در صنعت برق اظهار کرد: در حال حاضر حتی تجهیزاتی که تکنولوژی بالایی دارند، مانند پرههای توربین کار در کشور تولید میشود و باید گفت که وابستگی به تجهیزات به لحاظ تکنولوژی در این صنعت زیاد نیست و ما میتوانیم بیش از ۸۰ درصد تجهیزات را در داخل کشور تولید کنیم.
مهرداد خاطرنشان کرد: در حال حاضر نیروگاههای فرسوده کماکان در مدار قرار دارند که قدمت آنها به بیش از ۵۰ سال میرسد. اما براساس برنامههای طراحی شده، با افزایش ظرفیت تولید، امکان بازنشستگی این نیروگاهها را فراهم خواهیم کرد.