kayhan.ir

کد خبر: ۱۵۹۰۷۱
تاریخ انتشار : ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۱

تخلیه آب در آق‌قلا حداقل یک هفته زمان نیاز دارد

فرماندار شهرستان سیل زده آق‌قلا در شمال گرگان گفت که اگر بتوانیم سیل بند‌های تخریب شده از جمله در روستای یلمه خندان را ترمیم و بازسازی کنیم، می‌توان آب موجود در شهر را تا یک هفته آینده و شاید هم زودتر تخلیه کرد.
سرویس شهرستانها:

امانگلدی ضمیر، افزود: کار ترمیم و بازسازی سیل‌بندهای تخریب شده آق‌قلا کمی سخت است با این وجود نیروهای مردمی، بسیج و داوطلبان در حال انجام آن هستند.
فرماندار آق‌قلا گفت: با ورود دستگاه‌های پمپاژ قوی تخلیه آب از شهر را سرعت خواهیم داد و از وزارت دفاع درخواست کمک و تجهیزات کرده‌ایم. وی اظهار کرد: تلاش می‌شود تا برای ماه رمضان شرایط به حالت عادی بازگردد.
فرماندار آق‌قلا در پاسخ به افزایش گلایه‌های مردمی و مراجعات به فرمانداری و نیز امتناع از حضور در محل‌های اسکان خارج از شهر گفت: از شب یکشنبه تاکنون بیش از 2 هزار و 200 نفر را اسکان داده‌ایم اما عده‌ای تمایل به سکونت در نزدیکی خانه‌های خود دارند.
ضمیر درخصوص گلایه از کمبود نیروهای امدادی طی 24 ساعت گذشته در سطح شهر آق‌قلا بیان داشت: نیروهای امدادی در شرایط کنونی نمی‌توانند کار خاصی انجام دهند اما در محل‌های اسکان مشغول ارایه خدمات هستند ضمن اینکه بخشی از نیروها در حال ایجاد یا ترمیم سیل بندها هستند.
در حالیکه مردم آق‌قلا طی چند روز گذشته و با تخلیه آب از سطح شهر مشغول پاکسازی خانه‌ها و اماکن از لجن و گل‌و‌لای بودند؛ سیلاب مجدد منطقه را فراگرفته و آب در برخی محلات از یک متر هم تجاوز کرده و بحرانی جدید بویژه از حیث بهداشت ایجاد شده است.
 اسکان سیل‌زدگان آق قلایی در مدارس
سرپرست هلال احمر شهرستان سیل زده آق‌قلا گفت: سیل‌زدگان آق‌قلایی در 11 اردوگاه، اسکان موقت داده شدند.
حسن پاک‌نیا، افزود: علاوه‌بر آن، چند مدرسه آق‌قلا در حال آماده‌سازی برای اسکان سیل‌زدگان است.
وی اضافه کرد: در پی بارندگی مجدد و طغیان دوباره رودخانه‌های منطقه بویژه گرگان رود از 2 روز گذشته، حرکت سیلاب به طرف شهرستان آق‌قلا سرعت گرفت بطوریکه ارتفاع آب در برخی مناطق از یک متر هم تجاوز کرده است.
مدیرعامل هلال احمر گلستان گفت: تاکنون حدود 49 هزار بسته غذایی و بهداشتی از محل کمک‌های غیرنقدی مردم به ارزش 190 میلیارد ریال در مناطق سیل‌زده توزیع شد.
محمد علی هروی خاطرنشان کرد: مردم نوعدوست می‌توانند با شماره‌گیری #112* به صورت مستقیم و سریع‌ترین روش دسترسی کمک‌های نقدی خود را برای یاری رساندن به سیل‌زدگان اهدا کنند.
 سیل به سمت گمیشان در حرکت است
بارندگی اخیر و طغیان رودخانه‌های گلستان بویژه گرگان رود که به وقوع سیلاب مجدد در برخی مناطق مخصوصا آق‌قلا منجر شد در حال حرکت به سمت گمیشان است بطوریکه از این شهرستان خبر می‌رسد مردم منطقه با تلاش شبانه و ایجاد موانع فیزیکی سعی در مقابله با آن دارند.
فرماندار شهرستان گمیشان گفت: پیش‌بینی می‌شود سیلاب خارج شده از آق‌قلا وارد حوزه این شهرستان شود که در این رابطه به اهالی گمیش تپه و روستاهای حاشیه گرگان رود هشدار‌های لازم داده شده است.
امیر شیر توماج اظهار داشت: ارزیابی مدیریت شهرستان گمیشان این است که سیل بخش‌هایی از گمیشان را متاثر خواهد کرد و به کمک مردم و با بهره مندی از همه ظرفیت‌های اجرایی برای این وضعیت آماده می‌شویم.
وی گفت : به شهرداران و بخشداران منطقه اعلام کردیم که استحکام بخشی دایک‌های حفاظتی را در دستور کار قرار دهند و پنج بیل مکانیکی هم در حال تقویت سیل بندهای گمیشان هستند.
وی افزود: تلاش داریم با بهره‌مندی از تجربه سیل گذشته و بسیج امکانات و نیرو‌ها تبعات ناشی از سیلاب جدید را به حداقل برسانیم.
 اختصاص 25 هزار میلیارد ریال
برای جبران سیل گلستان
رئیس ‌سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گلستان گفت که با وجود محدودیت برخی منابع، دولت 25 هزار میلیارد ریال اعتبار در قالب هزینه‌ای، تملکی و تسهیلات بانکی برای جبران خسارات سیل این استان مصوب کرد.
محمدولی روزبهان اظهار داشت: تاکنون 1620 میلیارد ریال از اعتبارات مزبور در اختیار ستاد مدیریت بحران استان گلستان قرار گرفته و در حال هزینه توسط دستگاه‌های مرتبط است.
وی با بیان اینکه دولت 20 هزار میلیارد ریال اعتبار در قالب تسهیلات بانکی کم بهره برای سیل زدگان گلستان مصوب کرد، افزود: طبق برآورد اولیه سیل 48 هزار میلیارد ریال به بخش‌های مختلف استان گلستان خسارت وارد کرد که البته این رقم تاکنون افزایش داشته است.
رئیس ‌سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گلستان خاطرنشان کرد: اختصاص اعتبار برای بخش‌های مختلف استان که از سیل آسیب دیده اند؛ ادامه دار خواهد بود.
 سیلاب آق‌قلا تا سه روز آینده فروکش می‌کند
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار گلستان گفت: موج دوم سیلاب وارد شده به شهر آق‌قلا با تلاش گسترده و شبانه‌روزی نیروهای امدادی برای ممانعت از ورود آب تا سه روز آینده فروکش می‌کند.
عبدالرضا چراغعلی اظهار داشت: نیروهای امدادی برای مقابله با آب ورودی به آق‌قلا از جمعه وارد عمل شده و تلاش آنها همچنان ادامه دارد.
وی گفت: هم اینک 10 درصد حجم آب ورودی به بخش‌هایی از شهر آق‌قلا کاهش یافته و در مقابل بر خروجی و روند تخلیه آب افزوده شده است.
وی با ‌اشاره به حرکت روان آب به سمت گمیشان گفت: هدف اصلی مسئولان، جلوگیری از آبگرفتگی این شهر است اما احتمال ورود آب به زمین‌های کشاورزی وجود دارد.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری گلستان معتقد است: برخورد با متخلفان در حال حاضر مشکل سیل استان را حل نمی‎کند اما با دستور رئیس‌قوه قضائیه، رسیدگی به این بخش مورد نظر است.
 انتقال 40 هزار راس دام به مراتع امن گلستان
مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی گلستان گفت که بیش از 40 هزار راس دام سبک و سنگین دامداران سیل زده در مراتع مرتفع و امن مستقر شدند.
غلامعلی هلاکو اظهار داشت: علاوه‌بر این یک هزار راس دام سنگین صنعتی نیز به دلیل آبگرفتگی محل نگهداری آنها ناشی از سیل به شهرستان‌های همجوار منتقل شد.
وی گفت: از ابتدای جاری شدن سیلاب و آبگرفتگی در برخی نقاط گلستان؛ جهاد کشاورزی در حمایت از دامداران سیل زده تاکنون 165 تن نهاده‌های دامی و طیور و 1200 کیلوگرم مکمل دامی به صورت رایگان و با همکاری خیرین استان‌های تهران، خراسان رضوی، گیلان، خراسان شمالی، مازندان و زنجان توزیع شد.
وی افزود: علاوه‌بر این 500 تن جو، 750 تن سبوس و 100 تن کنجاله سویا با قیمت مصوب در اختیار دامداران سیل زده استان گلستان قرار گرفت.
هلاکو با قدردانی از همکاری خیرین سایر استان‌ها در تامین نهاده‌های دام و طیور سیل زدگان گلستان به تلاش نیروهای سپاه و سایر دستگاه‌ها در انتقال نهاده‌ها و جابجایی دام‌ها ‌اشاره و خواستار تداوم حمایت از دامداران سیل‌زده استان شد. وی افزود: دولت برای جبران بخشی از خسارت وارده به دامداران کمک نقدی بلاعوض برای هر راس دام سبک 5 میلیون ریال و هر راس دام سنگین 30 میلیون ریال در نظر گرفت.
مدیر امور دام سازمان جهادکشاورزی گلستان گفت: سیل و آبگرفتگی دست کم 5 هزار میلیارد ریال خسارت به دامپروری استان وارد کرد.
وی خسارت تلف شدن 13 هزار راس دام سبک و سنگین و نابودی 14 هزار تن علوفه دامی را در بخش دامی استان گلستان از دیگر خسارات سیل برشمرد.
فرماندار شهرستان حمیدیه گفت: هفت روستای این شهرستان همچنان درگیر سیلاب است و عملیات پاکسازی مناطقی که سیلاب آنها فروکش کرده برای برگشت مردم به محل زندگی آنها در حال انجام است.
شاهین هاشمی بیان کرد: از هفت روستای درگیر سیلاب روستای «خسرج خلف» همچنان در محاصره سیلاب است و آب در 6 روستای دیگر وارد شده است.
فرماندار حمیدیه بیان کرد: مقرر شده است که ارتش پل شناوری را برای روستای «خسرج خلف» این شهرستان تاسیس کند تا مردم این روستا امکان برگشت به محل زندگی خود را داشته باشند.
وی گفت: با همکاری بنیاد مسکن استان کرمان عملیات پاکسازی مناطقی از شهرستان کارون که سیلاب در آن فروکش کرده در حال انجام است.
فرماندار شهرستان حمیدیه ادامه داد: اهالی پنج روستای سیل زده این شهرستان به محل زندگی خود برگشتند و 80 خانوار همچنان در اردوگاه‌های اسکان مستقر هستند.
هاشمی اظهار داشت: کارشناسان مسکن در حال بررسی و برآورد خسارت مناطق سیل‌زده این شهرستان هستند.
همچنین فرماندار شهرستان کارون گفت: 14روستا در غرب و شرق این شهرستان همچنان درگیر سیلاب هستند و راه ارتباطی آنها از بین رفته است.
معصومه خنفری بیان کرد: سیل بند روستای ام‌الگصاص در این شهرستان همچنان باز است و یکی از دلایل جاری شدن سیلاب در غرب شهرستان کارون شکسته شدن این سیل بند است.
وی گفت: سیل بند رودخانه «ام‌الگصاص» در غرب این شهرستان در سیلاب اخیر شکسته شد.
خنفری با‌ اشاره به مسدود بودن مسیر بسیاری از روستاهای این شهرستان بر اثر سیلاب ادامه داد: در برخی از روستاها نیز مردم با شکستن جاده‌ها تلاش داشتند تا از ورود سیلاب به روستاهای خود جلوگیری کنند به همین دلیل با فروکش کردن سیلاب جاده‌های دسترسی بسیاری از روستاهای این شهرستان قطع شده و قایق هم امکان تردد در این روستاها را ندارد.
وی افزود: کارشناسان بنیاد مسکن از استان هرمزگان برای ارزیابی خسارت‌های وارده از سیلاب در شهرستان کارون مستقر هستند.
فرماندار کارون ادامه داد: بسیاری از اهالی روستاهای این شهرستان از جمله روستای جنگیه با وجود فروکش کردن سیلاب به دلیل اینکه خانه‌های آنها بر اثر سیلاب تخریب و ناایمن شده است همچنان در اردوگاه‌های اسکان هستند.
وی افزود: هنوز شرایط در شهرستان کارون عادی نشده است و سیلاب همچنان روستاهای شرق این شهرستان را که در کنار 2 کانال «بحره» و «ریزگردها» قرار دارند تهدید می‌کند.