کد خبر: ۱۵۷۷
تاریخ انتشار : ۰۸ دی ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۹

کوتاه از ايران

3 ميليون و 400 هزار بي‌سواد قزوين-ايرنا: معاون توسعه مديريت و پشتيباني سازمان نهضت سوادآموزي کشور از بي‌سوادي 7 درصد از جمعيت گروه سني 10 تا 49 سال کشور خبر داد.

3 ميليون و 400 هزار بي‌سواد
قزوين-ايرنا: معاون توسعه مديريت و پشتيباني سازمان نهضت سوادآموزي کشور از بي‌سوادي 7 درصد از جمعيت گروه سني 10 تا 49 سال کشور خبر داد.
«پرويز کوثري» در همايش بزرگداشت هفته نهضت سواد آموزي که در کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان مينودر قزوين برگزار شد افزود: در حال حاضر براساس آمار 3 ميليون و 400 هزار بي‌سواد در گروه سني 10 تا 49 سال در کشور وجود دارند که 400 هزار نفر از آنان را اتباع خارجي تشکيل مي‌دهند.
وي سوادآموزي به گروه سني 10 تا 40 سال را يک ضرورت اجتماعي دانست و اضافه کرد: به منظور ريشه‌کني بي‌سوادي در اين گروه سني تا پايان برنامه پنجم توسعه بايد از تمام ظرفيت‌ها و فرصت‌هاي موجود در آموزش و پرورش و ساير دستگاه‌هاي اجرايي استفاده کرد.
45 هزار ميليارد ريال درآمد مس
کرمان- ايرنا: مديرعامل شرکت ملي صنايع مس ايران گفت: درآمد ساليانه صنعت مس بيش از 45 هزار ميليارد ريال است که 80 درصد آن در استان کرمان و 20 درصد در استان آذربايجان شرقي حاصل مي‌شود.
احمد مراد عليزاده در حاشيه بازديد از شرکت مس سرچشمه در رفسنجان افزود: 30 هزار ميليارد ريال از اين درآمد هزينه است و بيش از دو هزار و 500 ميليارد ريال آن حقوق معدني و باقيمانده نيز سود سهام شرکت و ماليات است.
وي گفت: در استان کرمان و در شهرستان رابر معادن «دره زار» و «دره‌الو» آماده بهره‌برداري هستند و هم اکنون نيز از اين معادن باطله‌برداري مس صورت مي‌گيرد.
مدير عامل شرکت ملي صنايع مس ايران ادامه داد: طراحي فني و اقتصادي اين معادن در دست اقدام است.
پخت 10 تن حليم
شيراز- واحد مرکزي خبر: همزمان با دهه آخر صفر مردم اهل سنت شهر خور لارستان 10 تن حليم پختند و بامداد جمعه توزيع کردند.
نظري مسئول اين مراسم با اشاره به اينکه اين مقدار حليم در 100 ديگ پخته و ميان بيش از 10 هزار نفر از مردم شهر خور و روستاهاي اطراف توزيع شد گفت: پخت اين حليم در لارستان بيش از 100 سال قدمت دارد.
اين مراسم هر سال در يکي از شب‌هاي دهه آخر ماه صفر انجام مي‌شود و مردم به نيت انجام يک عمل خداپسندانه و به نذر نزول باران رحمت الهي، شفاي بيماران و برآورده شدن حاجات در آن شرکت مي‌کنند.
شهر خور در 3 کيلومتري شهر لار واقع است و 10 هزار نفر اهالي آن اهل سنت هستند.
افزايش توليد گاز
جم- فارس: مديرعامل پالايشگاه جم گفت: ظرفيت طراحي اوليه اين پالايشگاه 85 ميليون متر مکعب بوده که با اجراي طرح‌هاي افزايش ظرفيت، اکنون شاهد توليد 125 ميليون متر مکعبي گاز هستيم.
رحيم اسلامي افزود: در حال حاضر شرکت پالايش گاز فجر جم نزديک به 27 درصد گاز طبيعي کشور را توليد مي‌کند و در زمستان پيش‌رو نيز علاوه بر توليد 125 ميليون متر مکعب فعلي آماده توليد حداکثري گاز است.
شهر بدون طلاق
چالدران- ايرنا: رئيس ثبت احوال شهرستان چالدران گفت: چالدران شهر بدون طلاق کشور نام گرفته است.
مختار فولادي افزود: امسال 528 ازدواج در اين شهرستان به ثبت رسيده است و در اين ميان هيچ طلاقي به ثبت نرسيده است.