کادر فنی منسجم هلند و درسی به فوتبال جهان
زمانی که انگلیس در جام جهانی 1966 قهرمان شد و سر به آسمان فوتبال دنیا سایید، سرآلف رمزی سرمربی وقت این تیم به یک نکته مهم اشاره و تاکید کرد این موفقیت در پرتو یک کار جمعی حاصل شد و اگر این ساختمان ذهنی و راهکارهای مشاوران و دستیارانش نبود چه بسا این توفیق بدست نمی آمد.
او در واقع با این جمله بر این نظریه کارشناسان و فرهیختگان فوتبال صحه گذاشت که بدون همفکری و همگرایی در کادر فنی نمی توان چرخ های یک تیم را صیقل داد و آن را به حرکت درآورد.
تاکید این معلم کارکشته بر اتاق فکر و تبادل اندیشه در تیم فنی، توفیق تازه تیم ملی هلند را در اذهان متبادر کرد، تیمی که با یک کادر فنی منسجم و برآمده از مکتب آژاکس آمستردام توانست در مصاف با اسپانیا قهرمان اروپا و جهان به یک پیروزی الهام بخش برسد و تحسین جهانیان را برانگیزد.
این شاخصه که از سوی لوییس فان خال مربی حاذق تیم ملی فوتبال هلند نمود پیدا کرد، باعث شد توفیق شگرف هلندی ها را در بازی نخست رقم بزند و اسپانیا را با یک سری از بازیکنان مطرح از اینیستا گرفته تا ژاوی و سیلوا و کاستا مقهور تاکتیک و تکنیک برتر خود کند.
مثلث قدرت
در نیمکت رهبری لاله های نارنجی علاوه بر ون گال، پاتریک کلایورت مهاجم اسبق آژاکس و دنی بلیند کاپیتان سال های دور این باشگاه ریشه دار حضور دارند و به واقع این اضلاع مثلث قدرت توانسته اند خون خودباوری را در رگ های ملی پوشان این تیم به جوش آورند.
نکته جالب توجه اینجاست که دالی بلیند پیستون چپ پا که در بازی با اسپانیا بارها با حرکات طولی توانست مهاجمان هلند را به پیشروی فراخواند، فرزند دنی یکی از دستیاران ون گال است.
مکتب آژاکس
نگاهی به تاریخ فوتبال دنیا به خوبی نشان می دهد که فوتبال هلند از دیرباز در عرصه اروپا و جهان مطرح بوده و مکتب آژاکس به عنوان یک باشگاه سازنده و کارخانه بازیکن سازی و سمبل فوتبال این کشور، نقش انکارناپذیری در موفقیت های تیم ملی هلند داشته است.
هرچند که فاینورد و آیندهوون نیز همراه با آژاکس عصای دست تیم ملی هلند بوده اند اما نباید از توفیق های مکتب آژاکس و هدایت خوب معلم توانمندی به نام استفان کواکس در دهه طلایی 70 به سادگی گذر کرد.
قطار هلند درمسیر موفقیت
اگر در گذشته یوهان کرایف، یوهان نیسکنز، جانی رپ، آری هان، رنسن برینگ، فرانک ریکارد، رود گولیت و مارکو فان باستن از همین باشگاه های صاحب نام درخشیدند و سر از تیم ملی هلند در آوردند، امروز نیز مردان موفقی مثل رابین فان پرسی، آرین روبن، وسلی اشنایدر، دالی بلیند، نایجل دی یونگ و ... نیز توانسته اند قطار تیم ملی این کشور را بر ریل موفقیت حرکت دهند.
اما آنچه که امروز بیش از هر چیز در تیم ملی هلند نمود عینی پیدا کرده، در کنار بلوغ تاکتیکی و روانی در این تیم، هارمونی در کادر فنی نیز به چشم آمده که این فاکتور حیاتی می تواند درس های آموزنده ای برای ما باشد.
تفکرحرفهای حاکم برکادر فنی
به هر حال یکدلی مربیان تیم ملی هلند نشان داد که اگر تفکر حرفه ای در کادر فنی حاکم باشد، قطعا این فاکتور اساسی در لایههای تیم نیز شیوع پیدا خواهد کرد و در نهایت موجب بالندگی یک تیم در ابعاد فنی و روانی خواهد شد.