kayhan.ir

کد خبر: ۱۵۷۰۲۵
تاریخ انتشار : ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۰:۲۲
رئیس ‌انجمن پرورش دهندگان قارچ خوراکی:

مصرف قارچ وحشی می‌تواند مرگ‌آور باشد

رئیس ‌انجمن پرورش‌دهندگان قارچ خوراکی گفت: با توجه به بارش‌های مناسب، مردم در مراجعه به جنگل‌ها، از مصرف و حتی دست زدن به قارچ‌های وحشی اجتناب کنند.




 به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان، محمد حسن افشار در نشست خبری مخاطرات مصرف قارچ‌های وحشی و خودرو با بیان اینکه در طبیعت رقمی حدود دو هزار نوع قارچ وجود دارد، اظهار کرد: بخش عمده قارچ‌های مصرفی کشور قارچ‌های دکمه‌ای، بخشی  صدفی و اخیرا نیز قارچ دارویی در کشور تولید می‌شود.
وی با اشاره به اینکه گروه قارچ دکمه‌ای ۱۷ نوع را به خود اختصاص داده است، افزود: تنها دو نوع از قارچ‌های دکمه‌ای خوراکی هستند. رویت قارچ دکمه‌ای در جنگل و رویشگاه‌ها به معنای خوراکی بودن نیست و امکان تشخیص سمی از غیر سمی بودن توسط افراد وجود ندارد.رئیس ‌انجمن پرورش‌دهندگان قارچ خوراکی با تاکید بر این مسئله که افراد از مصرف قارچ‌های جنگلی امتناع کنند، بیان کرد: با توجه به بارش‌های مناسب، مردم به هنگام مراجعه به جنگل‌ها از مصرف و حتی دست زدن به قارچ‌های وحشی اجتناب کنند چرا که همانند سال گذشته احتمال مسمومیت و حتی فوت وجود دارد.
افشار، مجموع خسارت وارده به پرورش دهندگان قارچ در سال گذشته را ۱۸۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: سال گذشته اطلاع رسانی نادرست موجب شد هر روز ۲۰ میلیارد تومان خسارت به تولیدکنندگان قارچ وارد شود، در حالیکه مصرف قارچ پرورشی هیچ‌گونه مشکلی ندارد و تنها مصرف قارچ‌های سمی مشکلاتی نظیر مسمومیت و... را ایجاد کرد.
گفتنی است، قارچ‌های سمی از نظر ظاهری شباهت زیادی به قارچ‌های خوراکی دارند و امکان تشخیص آنها توسط افراد عادی و محلی وجود ندارد و تنها راه تشخیص مسموم نبودن قارچ‌ها، نمونه‌گیری در آزمایشگاه است. ضمن اینکه مردم باید از مصرف قارچ‌های فله غیر بسته‌بندی و غیر پرورشی خودداری کنند. با توجه به گزارش مسمومیت‌های منجر به مرگ ناشی از مصرف قارچ‌های رویشی وحشی، مردم به منظور حفظ سلامت خود و اطرافیان در زمان گردش در طبیعت، کوه و جنگل از چیدن، دست زدن و تست کردن انواع قارچ‌ها خودداری کنند.