kayhan.ir

کد خبر: ۱۵۶۷۰۹
تاریخ انتشار : ۲۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۹:۰۳

کشاورزان قمی تحت پوشش تامین اجتماعی نیستند



 دبیر نظام صنفی جهاد کشاورزی و منابع طبیعی قم گفت: چهار درصد کشاورزان و بهره‌برداران کشور در قم فعالیت می‌کنند، و هیچ یک از آنها تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی نمی‌باشند.
محمد روستا اظهار داشت: از حدود سه میلیون و 500 هزار جامعه کشاورزی و بهره‌برداری کشور بین 12 تا 14 هزار تن در قم به فعالیت دامداری و کشاورزی ‌اشتغال دارند.
وی بیان کرد: بیشتر اعضای جامعه کشاورزی و بهره‌برداری قم را بهره‌برداران تشکیل می‌دهند، و کشاورزان درصد کمتری به شمار می‌آیند.
در بخش کشاورزی کل اراضی قابل کشت قم معادل 105 هزار و 730 هکتار است، مجموع کشت سبز استان شامل 20 هزار هکتار باغ و 42 هزار هکتار زراعت شامل 17 هزار و 531 هکتار کشت جو، پنج هزار و 675 هکتار کشت گندم آبی، 2 هزار و 346 هکتار کشت کلزا و بقیه سطح زیر کشت به محصولات یونجه، ذرت، پنبه و صیفی جات اختصاص یافته است.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر 745 هزار تن شامل 425 هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و 208 تن آبزیان و 320 هزار تن محصولات دامی است.
وی افزود: همه این جامعه آماری کارفرما محسوب می‌شوند، و باید به صورت خویش‌فرما ماهیانه سه میلیون ریال حق بیمه خود را پرداخت کنند، که از توان آنها خارج است.
روستا گفت: دولت به دلیل داشتن بار مالی زیاد حاضر به بیمه کشاورزان نیست، ولی اگر این موضوع را تقبل کند، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
دبیر نظام صنفی کشاورزی قم همچنین با‌ اشاره به شناسایی یک‌هزار دستگاه تراکتور و همچنین 500 دستگاه کمباین و دیگر ادوات کشاورزی در استان خاطر‌نشان کرد: رانندگان این وسایل برغم فعالیت در حوزه کشاورزی امکان استفاده از صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان را ندارند.
روستا افزود: تامین اجتماعی می‌گوید چیزی به نام بیمه رانندگان تراکتور نداریم، اما در صورتی که یک کشاورز دارای سند واحد تولیدی به عنوان کار فرما این افراد را تایید کند،‌ بیمه خواهند شد.