kayhan.ir

کد خبر: ۱۵۶۵۰۶
تاریخ انتشار : ۱۹ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۰:۰۴

رسانه‌هـای سلطـه 40 سـال تـهاجم بـدون تـوقف!



محمد محمدی
وقوع انقلاب اسلامی ایران در سال 57 با محوریت استقلال و آزادی، بسیاری از معادله‌های منطقه‌ای و جهانی را  به هم زده و فصل جدیدی از روابط میان دولت‌ها و ملت‌ها را بنیان نهاد. در این وضعیت پیش آمده، رسانه‌های نظام سلطه در غرب و به ویژه در آمریکا، تغییر رویه‌ای آشکاردادند و هجمه‌ها در سطح گسترده‌ای آغاز شد. با نیم نگاهی به رویکردهای ضد ایرانی صنعت- رسانه هالیوود، شبکه‌های تلویزیونی مطرح آمریکایی، بنگاه خبرپراکنی بریتانیا (بی‌بی‌سی) و مهمتر از آنها چهار بنگاه خبری اصلی جهان یعنی رویتر، آسوشیتدپرس، یونایتدپرس وخبرگزاری فرانسه- که متعلق یا متاثر از صهیونیسم بوده و مدعی تامین  90 درصد اخبار در سراسر جهان هستند- حقیقت  تهاجم رسانه‌ای غرب کاملا آشکار می‌شود.
در این رابطه نادر طالب‌زاده مستندساز و کارشناس رسانه بر این باور است که هیچ وقت چنین هجمه رسانه‌ای علیه یک کشور(ایران) در تاریخ سابقه نداشته وحتی در دوران جنگ سرد نیز این گونه نفرت‌پراکنی، جوسازی و عملیات رسانه‌ای بر ضد یک کشورخاص جریان نداشت.
نمایش تصویری سیاه از جامعه ایرانی، ساخت فیلم‌های ضد ایرانی با هدف ایران‌هراسی، تحریف تاریخ پرافتخار ایرانیان، سانسور حقایق انقلاب وجنگ تحمیلی، تحقیر رسوم و سنت‌های ایران و اسلام ... نمونه‌هایی از رویکرد تهاجمی این رسانه‌ها علیه مردم ایران بوده است.
شبکه «راشا تودی» نیز گزارش داده بود در حالی که ایران برخلاف آمریکا ، طی قرن‌های اخیر به هیچ کشور دیگری حمله نکرده و بر سر هیچ مردمی بمب هسته‌ای نریخته، اما بازهم به مدد امپراتوری رسانه‌ها، این ایران است که تهدیدی برای جهان معرفی می‌شود!
البته بنا بر تصریح تاریخ، ایران بزرگ و مستقل، همواره خار چشم دولت‌های سلطه‌گر بوده و دشمنی‌های آنان در دوره معاصر نیز تنها به بعد از پیروزی انقلاب محدود نمی‌شود. در این مورد برنامه‌ریزی مشترک آمریکا و انگلستان- با کمک دست‌نشانده‌های داخلی- برای عملیات کودتا با رمز: «اینجا لندن است و اکنون ساعت دقیقا 12 نیمه شب است...» نمونه‌ای مشهور از این دخالت‌ها و سنگ اندازی‌ها درمسیرخواست عمومی ملت ایران به شمار می‌آید. تغییر دولت‌ها در طی چهار دهه پس از انقلاب  نیز آنچنان تغییری درخط مشی تخریبی رسانه‌های مذکورعلیه ملت ایران نداشته، تا جایی که در دوره موسوم به اصلاحات یا در زمان مذاکرات هسته‌ای نیز این دشمنی‌ها با وجود شدت و ضعف، کماکان تداوم داشت. این وضعیت حتی منحصر به کشوریا انقلاب ایران هم نیست و رسانه‌های وابسته به نظام سلطه، علیه همه ملت‌های مستقل، یکپارچه و هماهنگ عمل می‌کنند.
نوآم چامسکی زبان‌شناس و متفکر برجسته آمریکایی در مورد دلیل اصلی دشمنی‌های آمریکا علیه ایران می‌گوید: «تا زمانی که ایران مستقل بماند و در برابر سلطه آمریکا سر تعظیم فرود نیاورد، دشمنی‌ها و مخالفت‌های آمریکا ادامه خواهد داشت و جمهوری اسلامی ایران از نظر آمریکا غیرقابل پذیرش است، چون از استقلال خود چشم‌پوشی نمی‌کند.»
این روزها اما با بدعهدی آمریکا در برجام و خروج قابل پیش‌بینی این قدرت رو به افول از این توافق مهم جهانی، و از طرفی موفقیت‌های فرزندان فداکار میهن در نقش بر آب کردن نقشه‌های خطرناکی همچون داعش؛ رسانه‌های وابسته به  نظام سلطه  خصوصا شبکه‌های فارسی‌زبان ماهواره‌ای، آرایش فریبکارانه‌تری به خود گرفته و با دستمایه قرار دادن مشکلات اقتصادی مردم، نقش دایه‌ای دلسوز را بازی می‌کنند. در حقیقت شاهد هستیم که نظام سلطه از سویی انواع تحریم‌ها را اعمال می‌کند و از سوی دیگر با توسل به رسانه‌های خود، جنگ شناختی هوشمندانه‌ای را در جهت انحراف اذهان عمومی دامن می‌زند. در بعضی از این شبکه‌ها آنچنان تصویرهای زیبا و کارت‌پستالی از ایران پیش از انقلاب نمایش داده می‌شود که بیننده فراموش می‌کند که اساسا دلیل خشم و خیزش عمومی آحاد و گروه‌های مختلف ملت ایران علیه رژیم شاهنشاهی چه بوده است!
ایستادگی در مقابل خواسته‌های مداخله‌جویانه آمریکا، البته چنین تحریم‌هایی را در طی این سال‌ها در پی داشته که در بیشتر موارد با تکیه بر مدیریت جهادی، نهایتا به قطع وابستگی منجر شده است. نمونه‌ای از موارد بی‌شمار از این قطع وابستگی‌ها، صنعت دفاعی است که  از کمک تعمیرکار نیروهای آمریکایی در قبل از انقلاب، اکنون با همت کارشناسان داخلی و با رهنمودهای رهبری، کشورمان به مرکز طراحی تجهیزات گوناگون دفاعی تبدیل شده است.
عدم پیگیری کافی  و انعکاس شایسته مطالبات به حق مردم در رسانه‌ها و مطبوعات داخلی و همچنین وجود سوء مدیریت‌ها و بعضی نابرابری‌های اجتماعی، گردانندگان و تحلیلگران در تعدادی از شبکه‌های فارسی زبان ماهواره‌ای را بیش از پیش گستاخ‌تر کرده است. تا جایی که این مزدبگیران بن سلمان و ملکه و حامیان همیشگی اعمال تحریم به ایران، با نقاب مفسر ومنتقد دلسوز، ازالزامات و بایسته‌های منافع ملی ایران سخن می‌رانند!
بدیهی است که با توجه به وجود ظرفیت‌های عظیم مادی و معنوی، خیل عظیم متخصصان جوان ایرانی در داخل و خارج ازکشور و روابط حسنه ایران با بسیاری از کشورهای جهان، بخش اعظمی از مشکلات اقتصادی کنونی نیز با قدرت مدیریت علمی و تدبیر قابل حل  بوده و نمی‌توان همه این مشکلات را  گردن تحریم‌های نظام سلطه انداخت!
ایران که به تعبیر محمدجواد ظریف، زمانی آوردگاه نبرد و رقابت سفارت‌های خارجی بود؛ امروزه به پشتوانه مردم، قدرتی مهم و تاثیرگذار در منطقه است. روزنامه فایننشیال تایمز در این رابطه اذعان می‌کند که چهل سال فشار و دشمنی آمریکا علیه ایران موجب شده که برعکس نقشه‌ها، این کشور  به قدرت پیروز منطقه‌ای تبدیل شود. چندی پیش یکی از سناتورهای آمریکایی در پاسخ به پرسشی در باره ائتلاف آمریکا و عربستان علیه ایران، ضمن تهدید عربستان، با لحن تحقیرآمیزی گفته بود: «بگذارید این گونه بگویم. با شما کاملا صریح خواهم بود! اگر به خاطر آمریکا نبود، آنها درعربستان سعودی ظرف یک هفته مجبور می‌شدند فارسی صحبت کنند!»