عملیات اجرایی ساخت نیروگاه برق رامهرمز و ویس آغاز شد
عملیات اجرایی زیرساختهای نیروگاه سیکل ترکیبی رامهرمز و و یس روز سه شنبه با حضور رضا اردکانیان وزیر نیرو آغاز شد.
به گزارش ایرنا، نیروگاه سیکل ترکیبی ساینا رامهرمز با ظرفیت 615 مگاوات از نوع راندمان بالا بوده و شامل یک واحد گاز به ظرفیت 410 مگاوات و یک واحد بخار به ظرفیت 205 مگاوات خواهد بود که پیشبینی میشود تا اواخر سال 1400 به شبکه سراسری متصل شود. این نیروگاه قرار است به توربینهای نسل جدید مجهز شود.
راندمان بخش گاز نیروگاه سیکل ترکیبی رامهرمز 2/42 درصد بوده که این راندمان با بخش بخار و در شرایط ایزو به 62 درصد نیز میرسد.
اعتبار ساخت این نیروگاه بیش از 350 میلیون یورو برآورد شده و قرار است سرمایه لازم از طریق منابع مالی خارجی تامین شود.
هدف از ساخت این نیروگاه تامین برق مطمئن و پایدار شبکه سراسری در کشور به خصوص استان خوزستان است. نیروگاه سیکل ترکیبی رامهرمز با سرمایهپذیری شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی در زمینی به مساحت 70 هکتار احداث میشود.سوخت گاز به عنوان سوخت اصلی این نیروگاه و گازوئیل نیز به عنوان سوخت دوم و جایگزین در این نیروگاه مورد استفاده قرار میگیرد.
همچنین عملیات اجرایی نیروگاه سیکل ترکیبی شهدای ویس به ظرفیت کل 906 مگاوات در مجاورت نیروگاه رامین درشهر ویس ازتوابع شهرستان باوی با حضور وزیر نیرو سه شنبه آغاز شد.
این طرح شامل 2 واحد گازی هرکدام به ظرفیت 307 مگاوات و یک واحد بخار به ظرفیت 292 مگاوات خواهد بود و پیشبینی میشود این نیروگاه تا سال 1400 به شبکه سراسری متصل شود.
در نیروگاه ویس از توربینهای نسل جدید کلاس F استفاده میشود و راندمان بخش گازی این نیروگاه 40 درصد خواهد بود که راندمان این نیروگاه با بخش بخار و در شرایط ایزو به 58 درصد نیز میرسد. سرمایه لازم برای احداث نیروگاه سیکل ترکیبی ویس از طریق وام خارجی تامین میشود و بانک صنعت و معدن به عنوان بانک عامل پروژه معرفی شده است.هزینه کل احداث نیروگاه ویس بالغ بر 500 میلیون یورو برآورد شده است.
هدف از ساخت این نیروگاهها تامین برق مطمئن و پایدار شبکه سراسری برق کشور به خصوص استان خوزستان نیروگاه سیکل ترکیبی ویس با کارفرمایی شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی در زمینی به مساحت 86 هکتار احداث خواهد شد و شرکت مپنا نیز به عنوان شرکت پیمانکار اجرایی معرفی شده است.
سوخت گاز به عنوان سوخت اصلی این نیروگاه و گازوییل نیز به عنوان سوخت دوم و جایگزین در این نیروگاه مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
عملیات اجرایی سد تراز لالی به عنوان اولین سد مخزنی بتنی غلتکی(RCC) استان خوزستان و طرح میان مدت آبرسانی به شهر و روستاهای تابعه این شهرستان، با حضور وزیر نیرو آغاز شد.
این طرح که عملیات اجرایی آن دیروز سه شنبه با حضور رضا اردکانیان آغاز شد، روی رودخانه هرکش(شاخه فرعی رودخانه شور)، با هدف کنترل سیلاب و تامین آب مورد نیاز برای آشامیدن، کشاورزی، محیط زیست و توسعه گردشگری شهرستان لالی ساخته میشود. حوضه آبریز این سد با دبی متوسط 2/6 متر مربع بر ثانیه رودخانه کارون است و ارتفاع تاج سد 350 متر اعلام شده است.
همچنین حجم مخزن در تراز نرمال 38 میلیون متر مکعب تعیین شده و سیستم انحراف آن از نوع کالورت است که دارای 2 دهانه خواهد بود.
با اجرای این طرح سالانه 13/2 گیگاوات ساعت برق تولید و به شبکه سراسری تحویل میشود.