نقوی حسینی در صحن علنی مجلس:
گره زدن مشکلات داخلی به مذاکره خیانت به مردم است /سرنوشت برجام عبرتآموز بود
دیروز ادامه بررسی لایحه استانی شدن انتخابات مجلس در دستور کار مجلس قرار گرفت، گودرزی نماینده ملایر استانی شدن انتخابات را تضییع حقوق مردم عنوان کرد و نقوی حسینی، نماینده ورامین نیز گره زدن مشکلات داخلی به مذاکره را اشتباه راهبردی دولت نامید و خطاب به دولتمردان گفت هنوز هم برای جبران دیر نشده است.
سیدحسین نقوی حسینی در جلسه علنی دیروز و در نطق میان دستور خود خطاب به دولت گفت: دلبستگی به آمریکا، اروپا و همپیمانان آنها عبث و بیهوده است، آنها دشمنان یاغی و عهدشکن و قسم خورده ملت ایران هستند.
نماینده مردم ورامین، قرچک و پیشوا در مجلس با بیان اینکه سرنوشت برجام عبرتآموز بود، اظهارداشت: بنابراین اگر هنوز کسانی و جریاناتی به دنبال برجامهای دیگر و حل مشکلات از طریق مذاکره با غرب باشند، قطعاً مسیری غیرعقلانی و بر خلاف منافع ملی ملت و کشور را طی میکنند. اگر مسائل و مشکلات داخل کشور با مذاکره با قدرتهای سلطهگر، آمریکا و اروپا گره زده شود، خیانت در حق ملت و برخلاف منافع و عزت ملی است، حل مشکلات و مسائل داخلی کشور از قبیل رکود اقتصادی، بحران بیکاری و مقابله با گرانیهای کمرشکن و غیرقابل تحمل حاکم بر صنعت و تولید و بازار، فقط و فقط با مدیریت جهادی، تلاش شبانهروزی و استفاده از توانمندیهای داخلی است.
نقوی حسینی تصریح کرد: به نظر میرسد دولت محترم اشتباه راهبردی کرد که مسائل داخلی را به مذاکره با آمریکا و اروپا گره زده است، این اشتباه نباید ادامه پیدا کند. ای کاش دولت به جای تلف کردن ۶ سال وقت و سرمایههای کشور در مسیر مذاکره با غرب، با صاحبنظران، ظرفیتها و سرمایههای انسانی و متخصصان، کارآفرینان، دامپروران، کشاورزان و تولیدکنندگان داخلی و خودی مذاکره و توانمندی آنها را ساماندهی و بسیج میکرد و به آنها بها میداد.
این نماینده مجلس با بیان اینکه اکنون هم دیر نشده و راهی جز این نداریم که با هدف مقابله با رکود و استفاده از توانمندی و ظرفیتهای داخلی، مدیریت جهادی را فعال کنیم، اظهارداشت: به نظر میرسد مدیریت جهادی در شرایط کنونی با آسیب خانمانسوز و خطرناکی روبرو شده که چپ و راست و اصولگرا و اصلاحطلب را نمیشناسند و آن خطر رفاهزدگی و تجملگرایی است.
وی با اشاره به اینکه رفاه و تجملگرایی امروزه باعث واگرایی شده است، تاکید کرد: دشمن امروز نظام و انقلاب، رفاهزدگی و تجملگرایی و واگرایی مسئولان است که باید فکری به حال آن کرد و البته در این مسیر مسئولیت نهادهای نظارتی و امنیتی بسیار مهم است.
ادامه بررسی طرح استانی شدن انتخابات مجلس
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی دیروز به ادامه بررسی لایحه پر حرف و حدیث استانی شدن انتخابات مجلس پرداخته و در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی برای ارجاع ماده 12 این لایحه به کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها به منظور رفع ابهام و یکسانسازی با اکثریت آرا موافقت کردند.
همچنین نمایندگان مجلس دیروز در جریان بررسی طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس، ماده ۱۶ این طرح را به تصویب رساندند. به موجب مصوبه مجلس، ماده ذیل به عنوان ماده ۳۱ مکرر ۱ به قانون الحاق میشود: ماده ۳۱ مکرر 1- علاوه بر مواردی که در این قانون به عهده هیئت اجرایی مرکزی گذاشته شده است، وظایف این هیئت به شرح ذیل میباشد: تضمین حسن اجرای فرآیند انتخابات در همه سطوح؛ هماهنگی با نهادهای مرتبط در برگزاری انتخابات؛ تصویب برنامه زمانبندی و اجرایی انتخابات.
همچنین در تبصره این ماده، وزارت کشور و ستاد انتخابات کشور موظف شدند تمامی تصمیمات خود را در خصوص انتخابات به اطلاع هیئت اجرایی مرکزی برساند. در صورتی که هیئت مزبور نسبت به این تصمیمات نظری داشت، مراتب را فوراً به اطلاع وزیر کشور میرساند. وزیر کشور موظف است نظرات هیئت را اجرا نماید، در غیر این صورت هیئت اجرایی مرکزی مراتب را به هیئت مرکزی نظارت گزارش خواهد داد، تصمیمات هیئت مرکزی نظارت لازمالاتباع است.
دیگر اینکه نمایندگان مجلس در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، با ارجاع مجدد ماده 19 این طرح به کمیسیون امور شوراهای پارلمان و برای بررسی بیشتر موافقت کردند. این ماده ناظر بر تعیین شرایط معتمدان هیئتهای اجرایی، اعضای هیئت نظارت و ناظران شورای نگهبان و اعضای شعب ثبتنام و اخذ رأی بود که برای بررسی بیشتر به کمیسیون شوراها بازگشت.
پیشنهادی برای محدود کردن نظارت!
در ادامه ماده ۴۸ قانون انتخابات مجلس اصلاح شد، این ماده در مورد مراجع ذیصلاح بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس بود. طبق مصوبه کمیسیون شوراها و امور داخلی، مراجع ذیصلاح بررسی صلاحیت نامزدها از قبیل وزارت اطلاعات، سازمان ثبت احوال کشور، نیروی انتظامی و وزارت دادگستری بودند.
علی مطهری عضو فراکسیون امید و نایب رئیسمجلس پیشنهاد حذف «از قبیل» را ارائه داد. دولت با این پیشنهاد موافق بود اما کمیسیون مخالف بود.
احمد امیرآبادی در مخالفت با این پیشنهاد، گفت: با حذف واژه «از قبیل» دستگاههایی که پیش از این نامزدها در آن فعالیت کردهاند و یا اطلاعاتی از سوابق فعالیت نامزدها دارند نمیتوانند مدارک و اطلاعات خود را به شورای نگهبان ارائه دهند و این امر در بررسی صلاحیت نامزدها خلأ ایجاد میکند.
مسعود پزشکیان نایب رئیسمجلس که ریاست جلسه را بر عهده داشت تلویحاً از این حرف حمایت کرد. در پایان نمایندگان با ۱۲۷ رأی موافق با حذف این واژه موافقت کردند.
گودرزی: استانی شدن انتخابات
تضییع حقوق مردم است
عباس گودرزی عضو فراکسیون ولایی مجلس درباره استانی شدن انتخابات که در حال حاضر در دستور کار مجلس شورای اسلامی است، گفت: این طرح که در حال حاضر در دستور کار مجلس قرار دارد موجب شکاف بین حاکمیت و مردم خواهد شد و موجب کاهش مشارکت مردم و جلوگیری از ورود نیروهای نوظهور جوان در عرصه انتخابات میشود.
گودرزی تصریح کرد: این طرح موجب تضییع حقوق شهرهای کم جمعیت و روستاها و بالا رفتن هزینههای انتخاباتی و همچنین دامنزدن به اختلافات قومی، قبیلهای و مذهبی میشود و افزون بر اینها، این طرح با بندهایی از سیاستها کلی انتخابات و قانون اساسی مغایرت دارد.
وی افزود: هیئترئیسه توضیح دهد چرا با وجود اینکه ۸ بهمن ماه این لایحه به مجلس ارسال شده اعلام وصول صورت نگرفته تا این طرح در دستور کار مجلس قرار گیرد، طرحی که پایان هر دوره مطرح میشود ولی بیثمر است.
نماینده مردم بروجرد با انتقاد از اینکه چرا زمان مجلس را صرف کارهای بیهودهای میکنید که اولویت مجلس نیست، گفت: بهتر است در این شرایط به مشکلات معیشتی و مسائل اصلی کشور بپردازیم. ملاک شورای نگهبان نه تنها نهادهای چهارگانه بلکه ملت ایران است و ملت ایران صاحبان اصلی انقلاب هستند و ملت در دهان کسی خواهند زد که علیه انقلاب و به نفع ضد انقلاب سخنپراکنی کنند.