در نشست خبری سخنگوی وزارت خارجه مطرح شد
سؤال کیهان از تناقض سخنان ظریف درباره FATF /قاسمی: عین جملات آقای ظریف یادم نیست!
کیهان در نشست خبری سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره اظهارات متناقض وزیر خارجه در موضوع FATF سؤال کرد و قاسمی در پاسخی تأمل برانگیز گفت: من عین جملات آقای ظریف را یادم نیست!
سرویس سیاسی-
بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه، دوشنبه صبح در نشست خبری با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی به تشریح آخرین تحولات در عرصه سیاست خارجی پرداخت و به سؤالات مطرح شده پاسخ داد.
خبرنگار کیهان در این نشست از قاسمی پرسید:«آقای ظریف مهرماه امسال در جلسه علنی مجلس گفتند که «نه بنده و نه رئیسجمهور تضمین نمیدهیم که با تصویب لوایح مرتبط با FATF، مشکلات حل شود». وی در روزهای گذشته در جلسه با یکی از فراکسیونهای مجلس گفت که با تصویب FATF، مشکلات اقتصادی حل میشود. آیا در این
5 ماه اتفاق خاصی افتاده که نظر آقای ظریف عوض شده است؟!».
قاسمی در پاسخ گفت: من عین جملات آقای ظریف را الان ندارم که قضاوت دقیقی داشته باشم. ما در روابط خارجی و روابط بانکی خارجی و بینالمللی به یکسری ابزارها و نرمهای جهانی برای کار کردن با سایر کشورهای جهان نیازمندیم و یکی از آنها همین مسائلی است که این روزها در مجمع تشخیص مصلحت مطرح بود و مخالفان و موافقانی دارد و امیدوار هستم که مجمع مسئولیت عواقب تصمیمات خود را که باید در مسیر خیر و صلاح کشور باشد، بپذیرد. قطعا ما برای روابط خارجی و روابط اقتصادی خارجی ملزم هستیم برخی مکانیسمها و چارچوبهای رایج در جهان را بپذیریم و آنها را مورد توجه قرار دهیم چرا که در بسیاری از حوزههای دیگر علیرغم اینکه ممکن است تحفظ خاصی داشته باشیم ولی برخی از این نرمها و موازین را دنبال کنیم.
وی افزود: اینکه این موضوع FATF میتواند همه مشکلات اقتصادی کشور را حل کند، چنین برداشتی از ذهنیت آقای ظریف ندارم. تصور میکنم ایشان بر این اعتقاد نیست که این موضوع میتواند همه مشکلات اقتصادی ایران را حل و فصل کند. مشکلات و نواقصی که در برخی از حوزههای اقتصادی و حتی غیراقتصادی ممکن است در درون کشور باشد، علتهای خاص خودش را دارد و ریشههای مشخص و تک عاملی و تک علتی نیست. این (FATF) میتواند یکی از ابزارهایی باشد که روابط بانکی تجاری و اقتصادی شما را تسهیل کند، ولی قطعا همه مشکلات شما این مشکل نیست و باید راهحلهای دیگری را در بخشهای خودش جستوجو کرد.
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفت: البته پیوستن به FATF در شرایط کنونی بهتر از نپیوستن است. میتوانیم در صورت پیوستن از برخی مشکلاتی که میتواند یا کمتر شود یا بروز نکند، تا حدی ممانعت به عمل بیاوریم.
پاک کردن صورت مسئله!
سؤال کیهان درباره تناقض در اظهارات آقای ظریف بود که پاسخی به آن داده نشد! متاسفانه آقای قاسمی با پاک کردن صورت مسئله، در پاسخی مغالطهآمیز گفت که «تصور میکنم آقای ظریف بر این اعتقاد نیست که FATF میتواند همه مشکلات اقتصادی ایران را حل و فصل کند»، این در حالی است که ظریف یکبار گفت که تضمین نمیدهم که مشکلات اقتصادی با FATF حل شود و بار دیگر گفت که باید FATF تصویب شود تا مشکلات اقتصادی حل شود، سؤال این بود که آیا اتفاق خاصی افتاده که ظریف تغییر موضع داده است؟!
در این میان اصلا مسئله «همه یا بخشی از مشکلات اقتصادی» نیست. بلکه مسئله ربط دادن معیشت مردم به FATF و تناقض در این مورد است.
آقای قاسمی در اقدامی غیرحرفهای با این اظهارنظر که «من الان عین جملات آقای ظریف را ندارم»، از پاسخ به سؤال طفره رفته است. خبرنگار کیهان به قاسمی گفت که «بنده الان میتوانم عین جملات را برای شما بخوانم»، که قاسمی اجازه این کار را به خبرنگار کیهان نداد!
سفر بشار اسد به تهران
به گزارش فارس، قاسمی با اشاره به سفر اخیر بشار اسد به تهران گفت: این نوع سفرها و در این سطح با توجه به مجموعه حواشیهایی که میتواند داشته باشد و آثار سیاسی و امنیتی، معمولا سفرهایی است که از پیش خبر آن داده نمیشود و کاملا منطقی و روشن است و باید نیز چنین باشد و فکر میکنم این سفر نیز چنین بود و روش درستی برای ورود و خروج ایشان از ایران اتخاذ شد و باید به همین شکل عمل میشد و آنهایی که باید در جریان این سفر قرار میگرفتند در جریان قرار داشتند و نمیتواند چنین سفری از دید مقامات عالی کشور پنهان بماند و حاشیهسازیها، تفاسیر و تحلیلهایی که در این خصوص با نگاه جناحی و سیاسی در داخل کشور دامن زده شد را نباید خیلی جدی تلقی کرد.
پیگیری آزادی دیپلمات ایرانی
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آخرین وضعیت دیپلمات دستگیر شده ایران در اتریش که تحویل بلژیک داده شد چگونه است و اقدامات وزارت امور خارجه در آن خصوص تاکنون به چه ترتیبی بوده است، تصریح کرد: روند پیگیریهای ما در این خصوص همچنان ادامه دارد.وکلای آقای اسدی، کار خود را دنبال میکنند و امیدواریم مجموعه تلاشها و اقدامات دیپلماتیک ما به نتیجه مطلوب و رضایتبخش منتج شود.