وزیر راه و شهرسازی هفت طرح بندر چابهار را افتتاح کرد
هفت طرح شامل دستگاه مکنده غلات، لابراتوار آموزشی، تجهیزات راهبردی تخلیه و بارگیری کالا، طرح افزایش ظرفیت آب شیرین کن بندر شهید بهشتی، درمانگاه کوی بندر و ساختمان عملیاتی اسکلههای بندرچابهار با حضور وزیر راه و شهرسازی افتتاح شد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: افتتاح و بهرهبرداری از این طرحها میتواند نقش مهمی در آبادانی سواحل مکران و افزایش حجم سرمایهگذاریها داشته باشند.
بهروز آقایی افزود: طرح افزایش ظرفیت آب شیرین کن بندر شهید بهشتی چابهار نصب دستگاههایRO و تولید آب آشامیدنی با سرمایهگذاری اولیه 47 میلیارد ریال و ظرفیت تولید هزار و 500 متر مکعب در شبانهروز نیز افتتاح شد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه ظرفیت این پروژه با افزایش ظرفیت هزار مترمکعب در شبانهروز با 25 میلیارد ریال سرمایهگذاری به 2 هزار و 500 مترمکعب رسیده است، خاطرنشان کرد: این اقدام به پایداری آب بندر به صورت 24 ساعته، تامین آب آشامیدنی مورد نیاز کشتیها، شناورها و تامین آب سرمایهگذاران منجر میشود.
وی تصریح کرد: هشت دستگاه مکنده نیز محصول مشترک آلمان و ماشینسازی اراک با قابلیت تخلیه کشتیهای پست پاناماکس 150 هزار تنی افتتاح شد.
آقایی افزود: لابراتوار آموزشی با زیربنای 400 مترمربع شامل لابراتوار چند منظوره زبان و رایانه ۲۰نفری دارای سیستم رایانهای برای هر کابین، سیستم تستزنی، سیستم پخش صوت، تصویر، سرور مرکزی، کلاس کنفرانس 30 نفری افتتاح شد که برای ساخت این ساختمان هفت میلیارد و 800 میلیون ریال و تجهیزات آموزشی آن یک میلیارد و 900 میلیون ریال هزینه شده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: بندر چابهار به عنوان بزرگترین بندر اقیانوسی ایران یکی از نقاط کلیدی در حاشیه خلیجفارس و دریای عمان است و در کریدور شمال- جنوب نقش مهمی ایفا خواهد کرد.
وی افزود: دستگاههای مکنده غلات برای تخلیه کالاهای فله و غلات از کشتیهای تجاری در محوطه بندر چابهار نصب شده است و در افزایش سرعت عملیات تخلیه غلات در این بندر نقش مهمی را ایفا میکنند.
آقایی گفت: با افتتاح این مکندههای پرقدرت هم اینک بندر چابهار دارای ۸ دستگاه از این مکندهها هستند که پیش از این 2 دستگاه آن در محوطه بندر چابهار نصب شده بود.
وی تصریح کرد: این مکندهها که ساخت کشور آلمان است میتوانند در هر ساعت ۶۰۰ تن غلات را از کشتیها تخلیه کنند.
وی ادامه داد: برای خرید این هشت دستگاه بیش از ۲۵۰ میلیارد تومان هزینه شده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: با توجه به اینکه مقرر شده ۲۰ درصد کالاهای اساسی استانهای همجوار از طریق بندر چابهار تخلیه شود این مکندهها میتوانند در سرعت عمل عملیات تخلیه کالاهای اساسی برای حمل به این استانها نقش مهمی را ایفا میکنند
وی بیان کرد: همچنین وزیر راه و شهرسازی ساختمان جدید عملیاتی اسکلههای بندر چابهار را افتتاح کرد که برای ساخت این ساختمان ۶۳۰ متر مربعی بیش از یک و نیم میلیارد تومان هزینه شده است.