kayhan.ir

کد خبر: ۱۵۵۸۹۰
تاریخ انتشار : ۱۲ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۹:۵۴

بوی نامطبوع؛ مهمان ناخوانده شهرستان آبیک



شهرستان آبیک که کوهپایه‌ای است و در جوار آزاد‌راه تهران- قزوین و جاده ترانزیت اصلی اتصال غرب به مرکز کشور قرار دارد با وجود صنایع بزرگی مانند نیروگاه برق، واحدهای تولید کمپوست، کارخانه سیمان، مرغداری‌ها و گاوداری‌های صنعتی و بزرگ در محاصره صنایع آلاینده قرار گرفته هر لحظه غفلت از آب، هوا و خاک خسارت‌های زیادی به همراه دارد و نسل‌های آتی را هم تحت تاثیر قرار می‌دهد.
مردم شهرستان آبیک از آب و هوای آلوده این شهر سال‌ها است در رنج هستند؛ گرد و خاک خروجی کارخانه سیمان و دود خروجی از نیروگاه تولید برق به همراه بوی نامطبوع و مشمئز‌کننده تند گاوداری‌ها و مرغ‌داری‌های منطقه، روزها و شب‌ها زندگی را بر مردم منطقه سخت کرده است.
اگر توسعه پایداری را مثلثی فرض کنیم اضلاع آن یعنی اقتصاد، محیط‌زیست و جامعه انسانی باید به طور متوازن با هم در حال حرکت باشند.
اگر در توسعه پایدار فقط به یک ضلع مانند اقتصاد توجه شود به دو ضلع دیگر یعنی جامعه انسانی و محیط‌زیست توجه نشود توسعه پایدار نخواهیم داشت.
 وی گفت: بوی تند ناشی از فعالیت واحدهای تولیدی دامی و طیور در ورودی‌های شهرستان آبیک برای اهالی باعث ناراحتی و نگران‌کننده است تا کی ما باید شاهد این مشکلات باشیم؟
علی ساریجلو کارشناس عمران ضمن اشاره به آبیک ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی واحدهای تولیدی و صنعتی مستقر در شهرستان  آبیک به خبرنگار ما گفت: حفاظت از محیط‌زیست نباید در حد شعار باقی بماند لازم است فرهنگسازی در این مورد صورت گیرد تا به اصلی‌ترین محور توسعه توجه ویژه شود؛ صاحبان صنایع خود به روشنی مشکلات آلودگی آب و هوا و انتشار بوهای مشمئزکننده را می‌دانند ولی تا زمانی که مقامات اجرائی و قانونی اجبارشان نکنند هیچ اقدامی صورت نمی‌دهند و همین بی‌توجهی آنها مردم را رنج می‌دهد.
روح‌اله داودنژاد شهروندی که در واحد تولیدی و صنعتی فلزی اشتغال دارد با گله‌مندی از هوای آلوده شهرستان بوی بد فعالیت‌های دامداری را مزید بر علت دانست و گفت: نخستین گلایه و شکایت مردم مورد بی‌توجهی صورت گرفته به محیط‌زیست است که کاملا احساس می‌شود و موجب خسارت‌های هنگفتی بر محیط‌زیست می‌شود به طوری که حتی سال گذشته با واگذاری غیرکارشناسی کوه پیغمبر در منطقه شمالی سبب از بین رفتن پوشش گیاهی و تخریب منظره زیبایی کوه به بهانه احداث معدن نزدیک بود یک تراژدی غمناک اتفاق ‌افتد با هوشیاری مردم و گروه‌های مختلف خبری و ارتباط با مسئولین شهرستان و آگاه‌سازی از صدور مجوز معدن ممانعت به عمل آمد.
آبیک در محاصره واحدهای آلاینده
شهرستان آبیک به دلیل محصور شدن با واحدهای آلاینده‌ای مانند کارخانه سیمان، نیروگاه، معادن و تولید کمپوست قارچ با مشکلات زیست‌محیطی زیادی روبه‌رو است و مسئولین نیز جهت مقابله با این آلودگی‌ها و ایجاد امکانات زیرساختی و رفاهی پارک 170 هکتاری را در دست اجرا داشتند که اعتبارات استانی آن؛ متاسفانه تاکنون محقق نشده است؛ الله‌یارمهدی رئیس شورای اسلامی شهر آبیک با بیان مطلب فوق گفت: طبق بررسی‌هایی که به عمل آمده است یکی از مهم‌ترین عوامل موثر در ایجاد بوی نامطلوب در سطح شهر که گاها در اویل فصل بارندگی اتفاق می‌افتد مربوط به گاوداری‌ها است که این واحدها متاسفانه با روش سنتی کودها را دپو می‌کنند که در نتیجه بارندگی و سرایت آب به کودها شیرآبه‌ای که از آنها تولید می‌شود به دلیل مخلوط‌ شدن آب بوی بسیار بدی از آن به مشام می‌رسد.
مسئول شورای شهر آبیک به درخواست شهروندان در کمیته مطالبات مردمی، مسائل زیست‌محیطی شهرستان از جمله مشکلات آلودگی ناشی از فعالیت‌های دامی شهرستان آبیک اشاره و افزود: با پیگیری‌های به عمل آمده و مشارکت جدی نمایندگان مردم شهرستان در مجلس شورای اسلامی و همت اعضای شورای شهر با تبدیل روش نگهداری از سنتی به مکانیزه که در یک فرآیند با زمان کوتاهی به ثمر خواهد رسید به زودی برای این مشکل هم چاره‌اندیشی خواهد شد.
پیگیری‌ وضعیت نامناسب آب آشامیدنی و آلودگی هوای آبیک
اخیرا معاون دادستان کل کشور نامه‌ای به استاندار قزوین جهت پیگیری مشکلات مطرح آبیک همچون وضعیت هوا و موضوع آب شهر آبیک ارسال کرده که بر مبنای آن پیگیری‌های لازم انجام می‌شود.
محمد ایران‌نژاد رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان آبیک با اعلام این مطلب اظهار داشت: اخیرا معاون قضایی دادستان کل کشور بر اساس وضعیت نامناسب هوا و آب شهر آبیک نامه‌ای به استاندار قزوین ارسال کرده و خواستار گزارشی در این زمینه شده بود که پاسخ‌ها آماده و ارسال می‌شود.
رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان آبیک در ادامه افزود: ما دو منبع عمده ایجاد آلودگی هوا را در آبیک دنبال می‌کنیم که یکی کارخانه سیمان آبیک و دیگری نیروگاه شهید رجایی می‌باشد.
وی گفت: در برخی مقاطع، نیروگاه شهید رجایی به علت عدم تخصیص سوخت گاز طبیعی به این شرکت از سوخت مازوت استفاده می‌کند که تویلد بیش از حد SO2یا دی‌اکسیدگوگرد و ایجاد آلودگی کرده و برای شهروندان مضر می‌باشد.
وی افزود: به همین دلیل در آبان ماه که نیروگاه از مازوت استفاده کرده بود از سوی این اداره هشدار داده شد که اگر آلایندگی رفع نشود به لیست شرکت‌های آلاینده وارد  برخورد قانونی خواهد شد که با ورود استاندار و فرماندار شهرستان آبیک موجب شد سوخت مورد نیاز به این نیروگاه تخصیص داده شود و مشکل مرتفع شود.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ما در خصوص مشاهده دود از خروجی دودکش این شرکت اظهار داشت: دودی که ناشی از نیروگاه می‌‌باشد با توجه به سرد بودن هوا بخار آب است که اینگونه مشاهده می‌شود.
وی همچنین در ادامه با اشاره به آلودگی‌های سیمان آبیک نیز اظهار داشت: در خصوص شرکت سیمان آبیک مکاتبات لازم با اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان البرز و شهرستان نظرآباد صورت گرفته و پاسخ آنها طبق نتایج آنالیز و خود اظهاری انجام شده واصله به این اداره دال بر استاندارد بودن خروجی دودکش‌ کارخانه سیمان آبیک می‌باشد؛ ضمن اینکه سیمان آبیک به سیستم آنلاین وصل بوده و مرتب پایش می‌شود.
ایران‌نژاد در ادامه تصریح کرد: البته فعالیت‌های معدنی که در بالای آزادراه از سوی شرکت سیمان آبیک در حال انجام است در اثر انفجارات شدید برداشت‌هایی که صورت می‌گیرد؛ تحت تاثیر عوامل اقلیمی منجر به ایجاد آلودگی و گرد و غبار می‌شود که در این زمینه پیگیری و مکاتبات لازم انجام گرفته و برای جلوگیری از این آلودگی‌ها اقدام لازم انجام می‌شود.
گزارش از: اسماعیل محمدزاده