kayhan.ir

کد خبر: ۱۵۵۷۲۳
تاریخ انتشار : ۱۰ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۰:۳۹
عضو کمیسیون تلفیق بودجه:

90 درصد بودجه کشور برنامه‌ریزی اساسی ندارد

عضو کمیسیون تلفیق بودجه 98 مجلس شورای اسلامی گفت: بیش از ۹۰ درصد از بودجه کل منابع کشور برنامه‌ریزی اساسی ندارند.




محمدحسین حسین‌زاده بحرینی با بیان اینکه هزار هزار میلیارد تومان نیز متعلق به یارانه پنهان در حامل‌های انرژی است، اظهار داشت: هر سال این مبلغ تکرار می‌شود و تنها ۵۰۰ هزار میلیارد تومان است که مجلس در مورد آن فکر می‌کند و از این مبلغ ۶۲ هزار میلیارد تومان صرف ساخت و ساز و عمران می‌شود و مابقی آن بودجه‌ای است که تکلیف آن از قبل مشخص است؛ مثلا بخش عمده آن را حقوق می‌دهیم.
وی افزود: بنابراین بخش بسیار کوچکی از بودجه در حال مدیریت است و مجلس و دولت درباره بخش بزرگی یا به عبارتی بیش از ۹۰ درصد از بودجه کل منابع کشور برنامه‌ریزی اساسی ندارند. می‌توان گفت قسمت بودجه حامل‌های انرژی رهاست و در قسمت بودجه شرکت‌های دولتی هم دقت‌های کافی وجود ندارد.
عضو کمیسیون تلفیق درباره اینکه چرا مسئله چگونگی اختصاص یارانه‌ها حل نمی‌شود، گفت: باید پاسخ این سؤال را در اقتصاد سیاسی کشور جست‌وجو کنیم، متاسفانه دولت و مجلس در مقاطع خاصی حساسیت افراطی نشان می‌دهند.
بحرینی اضافه کرد: معمولا تصمیمات مهم باید در زمانی گرفته شود که دولت یا مجلس نگرانی از آینده نداشته باشند اما چینش انتخابات به گونه‌ای است که هر کدام در یک سال نگران آینده هستند و شاید این یکی از دلایلی است که مقام معظم رهبری تغییرات ساختاری را به شورای هماهنگی سران ارجاع دادند تا از حلقه تصمیم‌گیری بسته خارج شویم.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، وی ادامه داد: در هیچ کجای دنیا فرار مالیاتی به صفر نرسیده است، جزو کشور‌هایی هستیم که فرار مالیاتی زیادی را شاهد هستیم. اصل بر صحت اظهارات مودیان است مگر اینکه خلاف آن ثابت شود، دستگاه‌های پوز در مغازه‌ها نقش صندوق مکانیزه فروش را ایفا می‌کند، بانک مرکزی تراکنش‌های بالای پنج میلیارد را به سازمان امور مالیاتی گزارش می‌دهد.
عضو کمیسیون تلفیق مجلس با ‌اشاره به اینکه تخصیص ۱۴ میلیارد دلار ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی در سال آینده منطق اقتصادی ندارد و دلیل پذیرفتن آن به وسیله دولت و مجلس دغدغه‌های اجتماعی آن است، گفت: تصور غلطی وجود دارد که البته این تصور اکنون بسیار کمرنگ شده است و آن اینکه اگر ارز ۴۲۰۰ تومانی را در ابتدای زنجیره تزریق نکنیم تورم سنگین ایجاد خواهد شد.
به گفته بحرینی، ما در چند ماه گذشته ارز ۴۲۰۰ تومان تزریق کردیم، اما شاهد تورم هم نیز بودیم لذا تورم ریشه‌های مختلفی دارد، طبق آخرین گزارش بانک مرکزی ما در کالا‌هایی که ارز ۴۲۰۰ تومانی به آنها تعلق گرفته شاهد تورم بیشتری هستیم. این نماینده مجلس بیان کرد: اینکه چرا مجلس و دولت اختصاص ۱۴ میلیارد دلار برای تامین کالاهای اساسی در بودجه سال ۹۸ را تکرار کردند جز توهم تورم، منطق دیگری ندارد.