کد خبر: ۱۵۰۶۲۲
تاریخ انتشار : ۰۵ دی ۱۳۹۷ - ۲۰:۵۶

افزایش 11برابری ظرفیت تولید برق کشور نسبت به قبل از انقلاب

معاون برنامه‌ریزی شرکت برق حرارتی گفت: در اوایل انقلاب، ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی حدود ۷ هزار مگاوات بود که اکنون با اتکا به دانش ایرانی این رقم به ۸۰ هزار مگاوات رسیده است.

حمیدرضا عظیمی در گفت‌و‌گو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره دستاوردهای چهل سالگی انقلاب اسلامی در حوزه نیروگاه‌های حرارتی، اظهار کرد: در اوایل انقلاب ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی حدود ۷ هزار مگاوات بود که با تلاش‌های صورت گرفته، پیشرفت تکنولوژی و اتکا به دانش ایرانی، این رقم ظرفیت به ۸۰ هزار مگاوات رسیده است.معاون برنامه‌ریزی شرکت برق حرارتی افزود: از ۸۰ هزار مگاوات ظرفیت نصب شده در نیروگاه حرارتی، ۶۴ هزار مگاوات مختص نیروگاه‌های گازی، بخاری و سیکل و مابقی آن مربوط به نیروگاه تجدیدپذیر، هسته‌ای، برقابی و دیزلی است.به گفته وی، در تابستان سال ۹۷ رکورد مصرف برق از ۵۷ هزار مگاوات عبور کرد که بخش اعظمی آن توسط نیروگاه حرارتی تامین شد.
عظیمی با اشاره به استفاده از نسل جدید نیروگاه‌های حرارتی در کشور بیان کرد: طی چند سال گذشته با پیشرفت علم و تکنولوژی، کیفیت ساخت نیروگاه‌های حرارتی نیز رشد شگرفی داشته است و هم‌اکنون نسل جدید نیروگاه حرارتی کلاس F، برای افزایش راندمان و سازگاری محیط‌زیست مورد استفاده قرار می‌گیرد.وی افزود: استفاده از نیروگاه‌های نسل جدید توسط شرکت‌های خصوصی آغاز شده است و در بخش دولتی نیز با استفاده از تکنولوژی و پتانسیل شرکت‌های داخلی زمینه برای بومی‌سازی این نسل از این نیروگاه‌ها و انتقال تکنولوژی به کشور‌های دیگر در حال پیگیری است.عظیمی با ‌اشاره به خودکفایی در ساخت نیروگاه کلاس E، بیان کرد: در ساخت نیروگاه کلاس E، به خودکفایی کامل رسیده‌ایم، به طوری که طی سفری که وزیر نیرو به روسیه داشت، طرف روسی خواستار ساخت این نوع نیروگاه و انتقال تکنولوژی به کشور روسیه شد.معاون برنامه‌ریزی شرکت برق حرارتی با‌ اشاره بومی سازی دانش حفظ و نگهداری نیروگاه‌های حرارتی ابراز کرد: در تعمیرات و نگهداری نیروگاه‌ها، پیشرفت قابل توجهی داشته ایم که بخش اعظم آن توسط نیروی متخصص داخلی صورت می‌گیرد. همچنین ۹۰ درصد ساخت تجهیزات صنعت برق در داخل انجام می‌شود.به گفته عظیمی، صنعت برق کشور، رتبه اول در منطقه و رتبه چهاردهم در جهان را داراست.عظیمی افزود: تاکنون ۱۵ درصد از برنامه افزایش ظرفیت نیروگاهی محقق شده است که طی روز‌های آینده با افتتاح نیروگاه بخار کاشان اجرای آن ادامه خواهد یافت و برای مدیریت مصرف نیز ۳ هزار مگاوات در نظر گرفته شده است.
معاون برنامه‌ریزی شرکت برق حرارتی با ‌اشاره به رشد مصرف در سال آینده بیان کرد: پیش‌بینی می‌شود میزان پیک مصرف تابستان به ۶۱ هزار مگاوات برسد، البته در برنامه‌های وزارت نیرو برنامه‌هایی برای مدیریت مصرف در نظر گرفته شده است.