رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی:
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: با پر بودن انبارها و گمرکات، در ایام زمستان و شب عید کمبودی در مواد غذایی وجود نخواهد داشت.
محمد آقاطاهر در گفتوگو با ایسنا، در رابطه با شرایط بازار مواد غذایی در سال جاری اظهارداشت: ۹ ماهه ابتدایی امسال به دور از کمبود مواد غذایی و در شرایطی گذشت که همواره قیمت محصولات روند رو به رشدی را به خود گرفته بود.
وی با تاکید بر اینکه هر ساله قیمت محصولات به طور معقول و نسبی افزایش مییابد، افزود: در سال جاری در کنار رشد منطقی قیمت مواد غذایی، نوسانات نرخ دلار رشد فزایندهای را برای محصولات غذایی به همراه داشت و این موضوع عاملی شد تا پیشبینیهای بازار محقق نشود و حتی میتوان مدعی شد رشد قیمتها بیش از افزایش نرخ ارز به ویژه دلار بوده است.
رئیساتحادیه بنکداران مواد غذایی تاکید کرد: با رشد قیمت دلار برخی از خانوادهها که توان مالی مناسبی داشتند طی ۱۵ روز بیش از مایحتاج همیشگی خود را از بازار خریداری کردند.
آقاطاهر، کالاهای این صنف را به چهار گروه کالاهای اساسی با حمایت دولتی، کالاهای وارداتی، کالاهای تولید داخل و کالاهای قاچاق دستهبندی کرد و گفت: نوسانات نرخ دلار همواره بیشترین تاثیر خود را بر کالاهای وارداتی و قاچاق میگذارد که در این بین کالاهای قاچاق عموما در صنف بنکداران مواد غذایی، تنقلات هستند و در کنار آن پیشبینی میشود با توجه به آنکه محصولات وارداتی با نرخهای متفاوت ارز به کشور وارد شده و وارد خواهد شد، روند افزایشی قیمت خود را ادامه دهند.
وی در رابطه با تامین کالاهای اساسی یادآور شد: به واسطه حمایت دولت، در تامین کالاهای اساسی هیچ مشکلی وجود ندارد و تنها در چند ماه گذشته در پی افزایش تقاضا برخی از اقلام کالاهای اساسی با کمبود مواجه شد که این مشکل در حال حاضر رفع شده است و پیشبینی میشود با توجه به وجود انواع مواد غذایی در گمرکات و انبارها، زمستان و ایام سال نو کمبودی در بازار وجود نداشته باشد.رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: در شرایط فعلی مهمترین موضوع، کاهش قدرت خرید مردم است و این موضوع عاملی شده تا برخی از مواد غذایی همچون لبنیات، آجیل و خشکبار و مرغ از سبد خانوارها خارج شود که در نهایت با خروج این اقلام، سلامت خانوار مورد تهدید قرار خواهد گرفت. برای افزایش قدرت خرید خانوادهها باید قدرت پول کشور تقویت شود.