دلایل گرانی مرغ اعلام شد
رئیس انجمن صنایع خوراک دام گفت: ۸۰ درصد نهادههای موجود در بندر امام متعلق به شرکتی دولتی است که نقش پررنگی در تنظیم بازار ندارد.
مجید موافق قدیری در گفتوگو با خبرگزاری مهر اظهار داشت: بررسی انبارها و موجودی دولت نشان میدهد که میان آمار اعلامی درباره ذخایر نهادههای دامی از سوی وزارتخانههای جهاد کشاورزی و صمت، تفاوت فاحش و معناداری وجود دارد؛ بنابراین، این اجازه را داریم که بگوییم؛ تصویر روشنی از وضعیت موجود در حوزه ذخایر استراتژیک نهادههای دامی وجود ندارد.
وی افزود: به طور مثال نیاز روزانه کشور به ذرت ۱۵ هزار تن اعلام شده است، اما استعلام از سازمانهای متولی دولت، جهت اعلام موجودی کالا در بنادر و انبارها، نتیجه شفافی به دست نمیدهد. حداقل نتیجه این بلاتکلیفی در صنعت طیور، عدم جوجهریزی و تولید گوشت مرغ و در نتیجه، افزایش قیمت این کالا است.
رئیس انجمن صنایع خوراک دام گفت: بیش از ۸۰ درصد از نهادههای دامی موجود در بندر امامخمینی(ره) متعلق به یک شرکت دولتی است که نقشی پر رنگ در تنظیم بازار ندارد یا اجازه ندارد که داشته باشد.
قدیری ادامه داد: در واقع میتوان گفت که امروز بیشترین تخصیص ارز و موجودی کالای ترخیص شده در بنادر متعلق به دولت است؛ اما عرضه نهادههای دامی توسط دستگاه مذکور به اندازهای نیست که بتواند باعث کاهش نگرانی مرغداران و دامداران و در نهایت، افزایش انگیزه تولید و بهبود فضای کسب و کار شود.
وی افزود: موضوعی دیگر که نباید فراموش کنیم، این است که متولی اصلی درخصوص تامین ذخایر استراتژیک که پاسخگوی نیاز بازار مصرف باشد، وجود ندارد. از طرفی، وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی معرفی میشود؛ اما تصمیمگیری نهایی درخصوص تخصیص ارز جهت واردات نهادههای دامی بر عهده وزارت صمت و بانک مرکزی است. همچنین محمد یوسفی؛ رئیس انجمن پرورشدهندگان مرغ گوشتی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به دلایل گرانی مرغ طی روزهای اخیر اظهار کرد: افزایش تقاضا در روزهای اخیر دلیل اصلی گرانی مرغ در بازار به شمار میرود. ضمن اینکه با توجه به نوسان چشمگیر قیمت سایر محصولات پروتئینی از جمله ماهی و گوشت قرمز، تقاضای خانوارها به سمت خرید مرغ سوق داده شده است.
وی، فروش هر کیلوگرم مرغ با نرخ ۱۳ هزار تومان را از دیدگاه انجمن غیر منطقی دانست و گفت: کمبودی در عرضه مرغ وجود ندارد. تاخیر در بارگیری نهادههای دامی، افزایش هزینههای حملونقل، هزینههای نگهداری و فروش، حاملهای انرژی، کاهش جوجهریزی، نوسان قیمتهای جهانی و افزایش دو برابری نرخ مکملها و خوراک دام از دیگر عوامل گرانی قیمت مرغ است.
رئیس انجمن پرورشدهندگان مرغ گوشتی، نرخ کنونی هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری را 8500 تا ۹ هزار، مرغ آماده به طبخ در غرفههای میادین میوه و تره بار ۱۲ هزار و ۵۰۰ و خردهفروشیها را تا ۱۳ هزار و ۶۰۰ تومان اعلام کرد.