معاون وزیر کشور:
8 هزار روستا باتانکر آبرسانی میشود
معاون وزیر کشور و رئیسسازمان مدیریت بحران با اشاره به وقوع خشکسالیهای اخیر گفت: هم اکنون 8 هزار روستا در کشور باتانکر آبرسانی میشود.
اسماعیل نجار در نشست ستاد مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری در فرمانداری لردگان با محوریت سیلاب اخیر این شهرستان افزود: از محل مدیریت بحران کشور 10 هزار و 20 میلیارد ریال اعتبار برای کاهش تنش آبی با مصوبه دولت به وزارت نیرو اختصاص یافته است.
وی، تغییر اقلیم در ایران را یک واقعیت عنوان کرد و گفت: با این تغییر اقلیم، بروز خشکسالی و خشک شدن منابع آبی، پراکنش بارش، تغییر زمان بارش، گرم شدن 1/7 سانتیگراد زمین، بیابان زایی، تعریق و تبخیر و فروچاله رخ داده است.
به گفته وی، در سالهای اخیر فروچالههایی به عرض 40 متر و عمق 70 متر در برخی از مناطق کشور ایجاد شده که برای مردم این مناطق خطرآفرین است و حصارکشی این فروچالهها ضروری شده است.
رئیسستاد مدیریت بحران درخصوص حمایت از بخش کشاورزی و کشاورزان نیز گفت: سالانه تا سقف 13 هزار میلیارد ریال به صندوق توسعه بیمه کشاورزی از محل ماده 10 و 12 بودجه مدیریت بحران کشور اختصاص مییابد تا بتوانند مشکل بیمه بخشهای مختلف کشاورزی را حل کرد.
نجار گفت: در اردیبهشت ماه امسال بروز 4 ساعت سرما در کشور باعث سوختگی و سرمازدگی 750 هزار هکتار از باغات شد که میزان خسارت به بخش باغات کشاورزی 120 هزار میلیارد ریال برآورد شد.
معاون وزیر کشور گفت: به دولت پیشنهاد شده است استمهال سود بانکی کشاورزان خسارتدیده به مدت 3 سال در دستور کار قرار گیرد، هر چند سود بانکی این استمهال 60 هزار میلیارد ریال است که باید به بانکها پرداخت شود.
وی تصریح کرد: پیشنهاد شده است به هر کشاورزی که تحت پوشش بیمه کشاورزی قرار دارد تا 50 میلیون ریال و آنهایی که محصولات و اراضی آنها تحت بیمه نیست 10 میلیون ریال بلاعوض پرداخت شود که هنوز به تصویب نرسیده است.
وی تاکید کرد: اگر در مسئله ساخت و سازها کسانی کوتاهی کنند و اصول ایمنی را رعایت نکنند و باعث خطرآفرینی برای مردم شوند، باید به دادگاه معرفی شده و خسارت به آنها از سوی این سازمان پرداخت نمیشود.