kayhan.ir

کد خبر: ۱۵۰۰۵۱
تاریخ انتشار : ۲۸ آذر ۱۳۹۷ - ۲۱:۲۰
نگاهی به دیروزنامه‌های زنجیره‌ای

آن دانش‌آموزان معصوم در آتش دروغ‌های انتخاباتی شما سوختند




سرویس سیاسی-
روزنامه ایران ارگان دولت روز گذشته با تم عزا خبر آتش‌سوزی در دبستان دخترانه در استان سیستان و بلوچستان و فوت دلخراش و مظلومانه کودکان معصوم سیستانی را در صفحه اول خود منتشر کرد و در مطلبی با عنوان «شین‌آبادی دیگر» نوشت : «واژگونی بخاری نفتی در کلاس مدرسه غیرانتفاعی دخترانه در زاهدان 2 دانش‌آموز را به کام مرگ کشاند.» این روزنامه همچنین به نقل از محمدهادی مرعشی، معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: «با پیگیری استاندار سیستان و بلوچستان رسیدگی سریع به این موضوع در ‏دستور کار قرار گرفته است. ‏ما مجبور به استفاده از چراغ نفتی در مدارس هستیم چون در حال حاضر جایگزینی برای این ‏موضوع در استان وجود ندارد که البته در همه مدارس وضعیت به همین شکل ‏است اما باید مراقبت بیشتری شود تا چنین فجایعی رخ ندهد.»
مرثیه‌سرایی روزنامه ارگان دولت برای کودکان مظلوم و معصوم این حادثه دلخراش در حالی است که همین روزنامه انعکاس درست و صحیح مشکلات مردم محروم این منطقه از جمله عدم بهره‌مندی از گاز لوله‌کشی آن هم در سایه بی‌عملی و ناکارآمدی دولت، در جریان تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری برای 4 رای بیشتر و دستاوردسازی دروغین برای دولت، یازدهم اسفند ماه 95 تیتر زده بود «پس از د‌هه‌ها انتظار و با حضور رئیس‌جمهوری…سرانجام گاز به زاهدان رسید».
موسم تصمیمات شجاعانه بودجه‌ای یا سر کار گذاشتن مردم؟
روزنامه زنجیره‌ای آفتاب یزد در مطلبی با عنوان «موسم تصمیمات شجاعانه بودجه‌ای» به اظهارات اخیر معاون اول رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه «بودجه دولت تبدیل به گوشت قربانی شده» ‌اشاره کرد و نوشت: «اسحاق جهانگیری در اظهاراتی صریح نسبت به نحوه تخصیص بودجه واکنش نشان داد... بودجه 98 دولت در شرایطی از سوی نماینده‌ها در مجلس تصویب می‌شود که نخست کشور در تحریم به سر می‌برد و سپس حجم صادرات نفت ایران و به تبع آن درآمد نفتی کشور کاهش پیدا کرده است بنابراین در چنین شرایطی لایحه بودجه 98 دولت از سوی نماینده‌ها در مجلس باید مورد بررسی و تصویب قرار بگیرد که این خود نگاه واقع بینانه نماینده‌ها را نسبت به بودجه دولت در سال 98 در خانه ملت می‌طلبد. زیرا نباید از این مهم غافل ماند که امروز کشور با مشکلات عدیده‌ای روبه‌روست و جامعه ایران از مشکلات خاص اقتصادی رنج می‌برد. دولت در چنین شرایطی باید در سال آتی کشور را اداره کند و به نیازهای موجود در جامعه در حوزه‌های مختلف مانند تامین کالاهای اساسی، آموزش، عمران و... پاسخ دهد.»
این روزنامه زنجیره‌ای اما از معاون اول رئیس‌جمهور نمی‌پرسد که فاعل جمله بودجه دولت تبدیل به گوشت قربانی شده کیست؟ کسی که گوشت قربانی را بی‌حساب گرفته یا آنکه داده، یا هر دو؟! آقای جهانگیری در حالی جمله مذکور را گفته که تیمی مرکب از او و روحانی و نوبخت و سیف و... در دولت، فروردین امسال یک شبه تصمیم گرفتند 18 میلیارد دلار از ذخیره ارزی کمیاب را با قیمت مفت «4200 تومان» واگذار کنند.
در این میان رانت 180 هزار میلیارد تومانی (نصف کل بودجه یک سال) ایجاد شد که به جیب معدود رانت‌خواران رفت. البته گفته می‌شود دولت هم چند ده هزار میلیارد تومان درآمد جدید - به قیمت چند برابر شدن نرخ تورم و کاهش قدرت خرید مردم - به دست آورد.
تصویب قطعنامه ضدایرانی تقصیر منتقدان دولت است!
روزنامه همدلی در گزارشی با اشاره به تصویب قطعنامه نقض حقوق‌بشر علیه ایران نوشت: «وقتی صدای ناصحان، مشفقان و دلسوزان شنیده نمی‌شود و هرکس به‌خود اجازه می‌دهد تا در حوزه غیرتخصصی ورود کرده و نظرهای غیرکارشناسانه و از سر ناآگاهی بر زبان بیاورد، حاصل آن واکنشی جهانی با تحریک بدخواهان است که فشار آن بر گرده دستگاه دیپلماسی و وزارت خارجه می‌افتد که این روزها به‌قدر کافی در چند جبهه در واقع مشغول نبرد است، اما گویا همین وزارت خارجه مجبور است جبهه‌ای جدید در داخل بگشاید چرا که ناآگاهان و بدخواهان داخلی دست‌کمی از مشابه‌های غربی ندارند و در مواردی دست آنان را نیز از پشت می‌بندند».
تنها هنر مدعیان اصلاحات، فحاشی به منتقدان و انداختن تقصیرها به گردن آنهاست.
لگدمال شدن برجام توسط اوبامای دموکرات و مودب، پاره شدن برجام توسط ترامپ جمهوری‌خواه، وقت‌کشی اروپای آقا اجازه، رفتارهای تحقیرآمیز مستمر اروپا در اخراج و بازداشت دیپلمات‌های ایرانی و تعرض به سفارتخانه‌های ایران در اروپا، فشل بودن دیپلماسی اقتصادی، ناکارآمدی وزارت خارجه در دیپلماسی منطقه‌ای و... هزینه‌های سنگینی به کشور وارد کرد.قطعنامه اخیر ضدایرانی نیز یکی از نتایج دیپلماسی انفعالی دولت در سال‌های اخیر است.
شهوت بی‌حد مدعیان اصلاحات به ایجاد تعهد برای کشور!
روزنامه شرق در شماره دیروز یادداشتی را به قلم مصطفی هاشمی‌طبا منتشر کرده: «رئیس ‌محترم جمهور به تازگی در‌باره آب، گازهای گلخانه‌ای و معاهده پاریس نکاتی را مطرح کرده که قابل تامل و نقد است»!!
رئیس‌جمهور در اظهارات اخیر خود به‌درستی در مورد معاهده پاریس موضع‌گیری کرد اما «شرق» (روزنامه طیف موسوم به اصلاح‌طلب) در شماره دیروز خود در یادداشتی بار دیگر نشان داد که این طیف تا چه اندازه از نداشتن نگاه بلندمدت رنج می‌برد و در مورد معاهدات و توافقنامه‌ها جهانی (بخوانید غربی) دچار احساسات می‌شود و به این واسطه سهل‌انگارانه و ساده‌لوحانه با هر ساز آنها به حرکت درمی‌آید!
در ادامه یادداشت مزبور ماحصل تاملات نویسنده را بخوانید: «اینکه مصرف سوخت‌های فسیلی از سوی قدرت‌های بزرگ قابل مقایسه با کشورهای ما نیست حرف حقی است» خدا را شکر تا اینجا را قبول دارند که ایران در شمار 8کشور بزرگ ایجاد‌کننده گاز گلخانه‌ای نیست. سپس نویسنده می‌افزاید: «و نیز تردید نیست اینان در حقیقت جنایت علیه بشریت و کره خاکی انجام می‌دهند.» این هم دلیلی دیگر بر اینکه آلوده‌کنندگان بزرگ جهان دیگران هستند. اما به‌رغم این مقدمه، اگر انتظار دارید که نویسنده به پذیرش معاهده گاریس معترض باشد باید بگوییم انتظار عبثی است.
نویسنده در ادامه به خروج آمریکا از این معاهده هم ‌اشاره می‌کند و در کمال حیرت می‌نویسد که «برخی مسئولان به جای آنکه این اقدام ضد بشری ترامپ را محکوم کرده و در حقیقت استدلالی برای ناحق بودن او و ضدیت او با جهان ارائه دهند می‌خواهند پا جا پای او بگذارند و به این ترتیب به نوعی کار او را تایید کنند»!!
باید برای نویسنده یادآور شویم که ایران در میان کشورهای تولید‌کننده گاز گلخانه‌ای در شمار کشورهای خطرآفرین نیست. با این حال گویا مطابق پیوست الزام‌آوری که انکار می‌شد ایران متعهد شده بود چیزی نزدیک به 4درصد از گاز گلخانه‌ای بکاهد و این مستلزم بودجه‌ای فراوان است تا مثلا در دودکش‌های خروجی برخی صنایع تصفیه‌کننده‌هایی که بسیار گرانقیمت هستند باید نصب شود و همچنین باید به این میزان هم ایران از حجم تولیدات خود بکاهد!!
از سوی دیگر علاقه وافر بسیاری از افراد در طیف موسوم به اصلاح‌طلب مبنی بر ایجاد تعهد برای کشور به واقع قابل درک نیست! اینکه این جماعت از افزایش تعهدات کشور چه منفعتی می‌برند یا چه مزیتی در اینها می‌بینند؟