kayhan.ir

کد خبر: ۱۵۰۰۵
تاریخ انتشار : ۱۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۲۲:۳۰
آیت‌الله آملی‌لاریجانی تاکید کرد

ضرورت توسعه تخصص‌گرایی نوین در حوزه‌های علمیه کشور

رئیس دستگاه قضا، محيط حوزه‌های علميه را از خالص‌ترين محیط‌ها توصيف كرد و گفت: حوزه‌های علميه همواره منشأ بركات بوده و هستند و نورانيتی دارند كه آن را به خالص‌ترين محيط‌ها‌ تبديل كرده است.

آیت‌الله آملی‌لاریجانی رئیس قوه قضائیه در جمع طلاب و روحانيون حوزه علميه امام خمينی(ره) تهران، محيط حوزه‌های علميه را  از خالص‌ترين محیط‌ها توصيف كرد و گفت: حوزه‌های علميه همواره منشأ بركات بوده و هستند و نورانيتی دارند كه آن را به خالص‌ترين محيط‌ها‌ تبديل كرده است.
آملي‌لاريجاني فهم دين را مرحله‌ای اساسی دانست و گفت: قرآن و روایات معصومین منبع اصلي فهم دين است كه براي فهم آن نياز به ابزار داريم، البته توجه به ابزار شناخت و فهم دين نباید روحانيون و علما را از منبع اصلي که همان قرآن است غافل كند، برخی از گرايش‌هاي روشنفكري تلاش می‌کنند فهم دین را چنان محتاط به فهم بشری و تابع آن بدانند که از منبع بودن قرآن و سنت چیزی باقی نگذارند این در واقع تلاش برای ستاندن نگاه دینی از جامعه است.
وی تاكيد كرد: روحاني امروز با روحاني قرن سوم و چهارم هجري فرق می‌کند و امروز كار در حوزه مشكلات خاصي دارد و تلاش بيشتري را مي‌طلبد.
رئيس قوه قضائيه افزود: طلاب و روحانيون امروز، نمي‌توانند به مسائل موجود در دنيا بي‌اعتنا باشند، فهم دین و تبلیغ آن در زمان ما اقتضائات خاص خودش را دارد و اين كار نيازمند شناخت دقيق شرايط، شناخت فلسفه و نگاه جدید و روز به مسائل و تسلط به داشته‌های بزرگان حوزه علميه از گذشته تاكنون است.
آملی‌لاریجانی با تاکید بر اینکه « طلاب و روحانیون از متن کتاب و سنت باید سخنی برای گفتن داشته باشند» تصریح کرد: در کنار فهم دین و شناخت عمیق و همه جانبه آن، تبلیغ و انتشار آنچه داریم و پاسخ دادن به شبهات نیز بسیار مهم و نشانگر اهمیت مرحله بعدی کار عظیم حوزه‌های علمیه، یعنی تبلیغ است.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به اینکه « منبرها باید حفظ شود» از منافات نداشتن این امر با  بهره‌گیری از ابزار و تکنیک‌های جدید برای تبلیغ دین نیز سخن گفت و تاکید کرد: در مقام تبلیغ دین باید در کنار منابر، از سایر روش‌ها و ابزارهای نوین اطلاع‌رسانی و تبلیغ نیز استفاده کرد و طلاب مستعد و توانمند با مدیریت صحیح مدیران حوزه‌های علمیه در فعالیت‌های رسانه‌ای، فرهنگی و هنری در حوزه سینما و تلویزیون حاضر شوند و از ابزاری مانند فیلم هم استفاده کنند چرا که گاهی آثاری که یک فیلم سینمایی یا تلویزیونی دارد یک منبر ندارد.
آملی‌لاریجانی توجه به روش‌های تحقیق در حوزه‌های علمیه را ضرورت دیگر حوزه‌های علمیه برشمرد و به طلاب حوزه علمیه سفارش کرد: در حوزه‌های علمیه و در مقام طلبگی باید تلاش فراوانی صورت گیرد و در مقام فهم و تبلیغ دین کارهای زیادی هست که باید انجام شود، از جمله توجه عمیق به روش‌های تحقیق است.
رئیس قوه قضائیه « نگاه بدبینانه» به حوزه‌های علمیه در بعد علمی را غیرقابل قبول دانست و افزود: در حوزه‌های علمیه استعدادهای بسیاری همچون گوهرهای تابناکی حضور دارند که لازم است به خوبی و در ابعاد مختلف مدیریت و ساماندهی شوند تا آثار درخشان ایشان به درستی دیده شود.
رئیس دستگاه قضا آمادگی طلاب جوان برای ورود به امور اجرایی در حکومت اسلامی را مرحله دیگری از تلاش و کوشش طلبگی خواند و گفت: در جمهوری اسلامی مناصبی وجود دارد که نیازمند حضور روحانیون عالم و دانشمند است از جمله در قوه قضائیه، شورای نگهبان ، مجلس خبرگان رهبری و سایر حوزه‌های نظام اسلامی که نیاز به مدیرانی دارند تا امور اجرایی را به خوبی اداره کنند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، آملی‌لاریجانی با تقدیر از تلاش‌های گسترده حوزه‌های علمیه از گذشته تا امروز و با تاکید بر ضرورت شناخت، بررسی و مطالعه دقیق و عمیق آثار بزرگان حوزه‌های علمیه از قرون گذشته تا حال بر «تخصص‌گرایی نوین» در حوزه‌های علمیه نیز تاکید کرد و گفت: چه خوب است که در حوزه‌های علمیه با تقسیم کار و ترسیم افق‌ها، در گرایش‌های مختلف و متناسب با نیازهای جامعه امروز و حتی مناصب و مسئولیت‌های اجرایی، طلاب پرورش یابند و تقسیم‌بندی مناسبی همراه با تاکید بر دروس خاص برای پرورش مجتهد و یا مبلغ دین و البته روحانی آشنا به مباحث و مسائل روز صورت گیرد.