رئیس پلیس فتا:
وب سایتهای خرید و فروش ارزهای دیجیتال غیر قانونی هستند
رئیس پلیس فتا ناجا گفت: تاکنون سازو کارهای مشخصی برای «رمز ارزها» در کشور تعیین نشده و از سوی نهادهای مسئول درحال بررسی است.
سردار سیدکمال هادیانفر به پایگاه خبری پلیس، گفت: امروزه برخی از افراد و شرکتهای خارجی با راهاندازی فناوری «بلاک چین» اقدام به تولید «رمز ارزها» کرده و در صرافیهای آنلاین اینترنتی در جهان که تحت سلطه ایالات متحده آمریکا نیز میباشند و اجازه دسترسی به کاربران ایرانی را نیز نمیدهند، با عناوین «کریپتو کارنسی» اقدام به خرید و فروش میکنند که این عناوین در ایران به ارزهای دیجیتال معروف شده است.
هادیانفر با بیان اینکه فناوری «بلاک چین» در حوزههای مختلف نظیر اقتصاد، تامین منابع مالی، صنایع پزشکی و... کاربرد دارد، افزود: گرچه ارزهای رمزنگاری شده به عنوان روشی آسان برای پرداخت هزینهها، خرید آنلاین و آفلاین، سرمایهگذاری، معاملهگری و نقل و انتقال پول بین طرفین رواج یافتهاند و میتواند فرصتی برای برخی از کشورها نیز باشد ولی آزاد بودن شبکه «رمز ارزها» به ویژه «بیت کوین» به معنای آن است که اینها متمرکز نیستند و به تعبیر دیگر صاحب ندارند و در برخی از اخبار منتشره برای مردم جهان اعلام شده است که هیچگونه کنترل و نفوذی در این حوزه وجود ندارد.
وی ادامه داد: باید دقت داشت که این «رمز ارزها» بدون پشتوانه بوده، عدم نفوذ و کنترل بر این ارزها نیز معنا ندارد به طوری که دستکاری در قیمتها (ایجاد نوسانات بسیار بالا در قیمت این ارزها در صرافیها) و حمایت از تحریمهای موسوم به UN Security Council Sanctions list and OFAC و همچنین تحریم کاربران ایرانی و قطع دسترسی آنان توسط کشورهای صاحب نفوذ در این حوزه نشان دهنده نفوذ و کنترل بر «رمز ارزها» بوده و موجب افزایش فوقالعاده ریسک برای فعالیتهای سرمایهگذاری و سفته بازی در حوزه رمز ارزها شده است.
رئیسپلیس فتا ناجا اظهارداشت: مردم عزیزمان، شرکتهای خصوصی و دولتی مراقب اپلیکیشنها، نرمافزارها، وب سایتهای اینترنتی، رباتهای تلگرامی، فیشینگ وب سایتها و ایمیلها، تبلیغات سوء وب سایتها، افزونههای مرورگرها که برخی افراد سودجو تحت عناوین مختلفی اعم از استخراج و دریافت بیت کوین و ایردراپهای رایگان و امثالهم با استفاده از بدافزارهای آلوده اقدام به سوءاستفاده از سیستمهای رایانهای و سرورهای شرکتها برای استخراج رمز ارزها میکنند، باشند و هرچیزی را بدون دانش و اطلاع از آن دانلود و استفاده نکنند.
هادیانفر گفت: در زمینه ذخیره و نگهداری«رمز ارزها» در صرافیها و کیف پولها به خاطر بومی نبودن و خارج از دسترس بودن آنان برای کاربران ایرانی، احتمال کلاهبرداری با استفاده از ابزار و روشهای دسترسی غیرمجاز وجود دارد. افراد فعال در این حوزه باید دقت داشته باشند که اکسچینجها (تالارهای معاملاتی، صرافیهای آنلاین) و کیف پولها گلوگاههای اصلی «کریپتوکارنسی» میباشند، هر لحظه احتمال کلاهبرداری از سوی آنان و از دست رفتن سرمایه سرمایهگذاران متصور است.وی با اشاره به اینکه تاکنون ساز و کارهای مشخصی برای «رمز ارزها» در کشور تعیین نشده و از سوی نهادهای مسئول درحال بررسی است، افزود: تاکنون برای هیچ وب سایت اینترنتی در این حوزه مجوز قانونی صادر نشده است. رئیس پلیس فتا ناجا ادامه داد: افرادی که قصد فعالیت در این حوزه را دارند حتما با مطالعه و دانش کافی وارد این حوزه شده و موقع خرید «رمز ارزها» از یک فرد، با او به صورت رو در رو دیدار کرده و معامله را بهصورت حضوری انجام دهند.
به گفته وی، اکنون وب سایتهای اینترنتی، کانالها و گروههایی در شبکههای اجتماعی به ویژه شبکه اجتماعی تلگرام که خود در کشور ایران فیلتر میباشد، در این زمینه راهاندازی شده و فعالیت میکنند که هیچگونه مجوزی از سوی هیچ نهادی برای آنان تاکنون صادر نشده است و حتی برخی از وب سایتها نیز برابر بررسیهای صورت گرفته اقدام به کلاهبرداری میکنند.
احتمال کلاهبرداری از مدارک هویتی و کارت بانکی
رئیس پلیس سایبری کشور گفت: مردم عزیز کشورمان توجه داشته باشند برخی از افراد در کانالها و گروههای شبکههای اجتماعی و حتی وب سایتهای اینترنتی اقدام به ثبتنام از افراد برای خرید و فروش رمز ارزها با اخذ مدارک هویتی نموده و از همان مدارک سوءاستفاده میکنند. افرادی هم که در زمینه فروش«رمز ارزها» فعالیت دارند باید توجه داشته باشند که برخی از افراد سودجو با استفاده از مدارک هویتی و کارت بانکی سایر افراد و یا حتی جعلی اقدام به خرید میکنند.
کاهش سنگین ارزش «بیت کوین»
سردار هادیانفر بااشاره به اینکه خرید پولهای مجازی مانند این است که مردم ریال خود را به دلار تبدیل کرده و سپس چند کد صفر و یک دریافت کنند، گفت: معلوم نیست که سرنوشت این سرمایه چه خواهد شد همانطور هم که چندی پیش گفته شد این بازارها دارای نوسانات بسیار بالایی بوده و هستند و این را به وضوح در ماههای اخیر نیز شاهد بودیم که قیمت «بیت کوین» افت بسیار سنگینی داشته و افراد سرمایهگذار در این حوزه دچار ضررهای سنگینی شده و سرمایه خود را از دست داده و این سرمایه نیز به صورت ارز از کشور خارج شده است.
وی بیان کرد: نظر و موضع دولت نیز در مورد رمز ارزها مشخص است و اگر بنا باشد قانونی در این خصوص ابلاغ شود یا صرافیهایی در آن فعالیت نمایند، بانک مرکزی باید نظارت کند تا سرمایه شهروندان تضمین شود؛ ضمن اینکه پلیس فتا همیشه در حوزه رسیدگی و مبارزه با جرایم رایانهای در کنار مردم عزیزمان است لذا بااشرافیت بر موضوع با هرگونه کلاهبرداری و سوءاستفاده برخورد قانونی کرده و اجازه نمیدهد تا با سرمایه و امنیت سرمایهگذاری مردم، عدهای سودجو در خارج و داخل کشور بازی کنند.
رئیسپلیس فتا ناجا از شهروندان درخواست کرد در صورت اطلاع از هرگونه فعاليت مجرمانه در فضای مجازی موضوع را از طريق نشانی پليس فتا به آدرس
www.Cyberpolice.ir بخش ارتباطات مردمی گزارش كنند.