kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۹۳۴۵
تاریخ انتشار : ۲۰ آذر ۱۳۹۷ - ۲۱:۱۸
با حضور معاون اول رئیس‌جمهوری

بزرگ‌ترین آب شیرین‌کن به بهره‌برداری رسید

مرحله نخست بزرگ‌ترین آب شیرین کن کشور دیروز (سه‌شنبه) با حضور معاون اول رئیس‌جمهوری، وزیر نیرو و جمعی دیگر از مسئولان در غرب بندرعباس به بهره‌برداری رسید.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان، دیروز اظهار داشت: این طرح با سرمایه‌گذاری دو هزار و 600 میلیارد ریالی بخش خصوصی و با ظرفیت 20 هزار مترمکعب در شبانه‌روز اجرا شده است.
امین قصمی تصریح کرد: ظرفیت کامل آب شیرین‌کن بندرعباس 100هزار مترمکعب است که با بهره‌برداری از مرحله اول آن 85 هزار نفر از مردم بندرعباس از آب آشامیدنی بهره مند می‌ شوند.
وی بیان داشت: در سایت آب شیرین کن بندرعباس، آب شور خلیج‌فارس نمک‌زدائی می‌شود.
وی اظهار داشت: با تکمیل این پروژه تا پایان سال آینده، 40 درصد نیاز آبی شهر بندرعباس (یک هزار و150 لیتر بر ثانیه) از طریق آب شیرین کن تامین می‌شود.  قصمی خاطرنشان کرد: در حال حاضر 17 سایت آب شیرین‌کن با سرمایه‌گذاری 11هزار میلیارد ریال بخش خصوصی و حجم آب تولیدی 62 مترمکعب در شبانه‌روز در هرمزگان اجرا شده که در کشور بی‌نظیر است.
طرح تامین آب آشامیدنی بندرعباس به بهره‌برداری رسید
همچنین طرح تامین آب آشامیدنی بندرعباس از سدهای شمیل و نیان با حضور رضا اردکانیان وزیر نیرو به بهره‌برداری رسید.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان در حاشیه بهره‌برداری از این طرح گفت: طرح تامین آب آشامیدنی بندرعباس 700 لیتر بر ثانیه ظرفیت دارد که با 250 میلیارد ریال هزینه در مدت هفت ماه اجرا شده است.هوشنگ ملایی افزود: برای اجرای این طرح آبرسانی، 13 حلقه چاه عمیق به متراژ یکهزار و 700 متر حفر و لوله‌گذاری و پمپاژ شده است.
وی بیان داشت: طرح یاد شده با هدف تامین آب مورد نیاز شهر بندرعباس و همچنین صنایع غرب بندرعباس و بندر خمیر اجرا شده است.
این مسئول یاد آورشد: با توجه به وضعیت بارش در سال آبی(96-97) و کاهش شدید منابع آبی سطحی در شرق هرمزگان، اجرای طرح‌های تامین و انتقال آب باعث شد در هشت ماه نخست امسال بندرعباس و بندرخمیر با مشکل کمبود و یا قطعی آب شرب مواجه نشوند.
نیروگاه گازی هرمز وارد مدار تولید شد
نیروگاه 160 مگاواتی هرمز یکی دیگر از طرحهایی بود که دیروز (سه‌شنبه) با حضور معاون اول رئیس‌جمهوری در منطقه ویژه صنایع معدنی فلزی خلیج‌فارس به بهره‌برداری رسید.
مجری طرح‌های خصوصی شرکت مادر تخصصی برق حرارتی، گفت: این نیروگاه در مدت دو سال توسط مجموعه‌‌ای از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و با نظارت ناظران خارجی ساخته شده است. مهدی خبازپیشه، افزود: با توجه به اجرای طرح‌های توسعه این نیروگاه می‌‌توان ظرفیت آن را به 480 مگاوات افزایش دهد. وی ادامه داد: برای احداث نیروگاه گازی هرمز 35 تا 40 میلیون یورو هزینه شده، بخش خصوصی در نظر دارد با کمک شرکت مبنا برنامه‌های توسعه‌ای آن را اجرا کند.
خبازپیشه یاد آور شد: نیروگاه گازی هرمز برق مورد نیاز منطقه ویژه معدنی فلزی خلیج‌فارس را تامین می‌کند و این منطقه می‌تواند برق مازاد خود را در زمان نیاز وارد شبکه سراسری کرده و همچنین از شبکه سراسری برق تامین کند. جهانگیری در سفر به استان هرمزگان یک هزار و 200 طرح ‌اشتغالزایی شهری و روستایی کشوررا به طور همزمان افتتاح کرد. افتتاح این طرحها، در شهرستان حاجی‌آباد در استان هرمزگان انجام شد.