قاسمی در نشست خبری:
فرانسه نباید علیه مردم خود خشونت به خرج دهد
سخنگوی وزارت خارجه گفت: دولت فرانسه نمیتواند در برابر مردم خود استفاده از خشونت را استمرار دهد و شنوایی خود را برای شنیدن درخواستهای مردم کاهش دهد و یا از دست بدهد و امیدواریم با درایت این موضوع حل و فصل شود.
سرویس سیاسی-
بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خود با رسانهها در پاسخ به سؤالی درباره واکنش دستگاه دیپلماسی به آشوبهای فرانسه گفت: من فکر میکنم که با استفاده از ابزارهایی چون خشونت، خرابکاری و برخورد در شرایط امروز کمتر میشود به موفقیت و اهداف لازم دست پیدا کرد. توصیه ما به دولت و پلیس فرانسه این است که خویشتندار باشد و همچنین به کسانی که در خیابان حضور دارند میگوییم که انجام اقدامات خصومتآمیز و خشن ممکن است که شرایط را پیچیدهتر کند.
وی ادامه داد: ما امیدواریم با درایت و اقدامات مثبتی که از سوی دولت فرانسه صورت میگیرد مشکل حادث شده برطرف شود.
سخنگوی وزارت خارجه خاطرنشان کرد: دولت فرانسه نمیتواند در برابر مردم خود استفاده از خشونت را استمرار دهد و شنوایی خود را برای شنیدن درخواستهای مردم کاهش دهد و یا از دست بدهد و امیدواریم با درایت این موضوع حل و فصل شود.
30 هزارمیلیارد،گسترده نیست؟!
در این نشست، خبرنگار کیهان از قاسمی پرسید: «چندی پیش آقای ظریف مدعی شدند که پولشویی گستردهای در کشور انجام میشود که در این زمینه ساز و کار قانونی و ساختاری داریم و قانون مبارزه با پولشویی در سال 86 تصویب شده است. حال سؤال اینجاست که با وجود قوانین و ساز و کار مشخص در کشور، اجراکردن دستورات FATF و پیوستن به کنوانسیونهایی مانند CFT چه ارتباطی به پولشویی دارد و چه کمکی به مقابله با آن میکند؟!».
قاسمی در پاسخ گفت: این یک بحث فنی و روشن است. در این خصوص در کشور صحبت شده، ارتباطات این لوایح با موضوع پولشویی مشخص است و خود شما از آن اطلاع دارید.
وی افزود: آنچه که آقای ظریف مطرح کردند یک واقعیت صریح و روشن است. البته کلمه گسترده را یک روزنامه مشخص به صحبتهای آقای ظریف اضافه کرد و تبلیغاتی را براین اساس سازمان داد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه وزیر امور خارجه به صورت مشخص حرفهایشان را توضیح دادند و در این سخنان ارگان مشخصی را متهم نکردند بلکه بر ضرورت مقابله با این پدیده شوم که میتواند اقتصاد کشور را متضرر کند، تاکید کردند ادامه داد: آقای ظریف در روز شنبه گذشته نیز در کمیسیون امنیت ملی نیز حضور پیدا کردند و توضیحاتی را در مورد این موضوع مطرح کردند و فکر میکنم تا حدود زیادی این مسئله روشن شده است.
قاسمی ادامه داد: متاسفانه برخی از گروههای سیاسی در داخل کشور سعی کردند که از صحبتهای آقای ظریف بهرهبرداری سیاسی و جناحی کنند و آن را به صحنه منازعات سیاسی و گروهی بکشانند که این موضوع میتواند آثار مخربی را به همراه داشته باشد.
درخصوص این اظهارات آقای قاسمی باید گفت، ظریف-21 آبان- در اظهاراتی عجیب و خلاف واقع و بدون ارائه هیچگونه سند و مدرکی، نظام و نهادهای آن را رسما به پولشویی متهم کرد؛ اتهام سنگینی که با استقبال رسانههای بیگانه همراه شد. وی در این مصاحبه گفته بود:«کسانی که هزاران میلیارد تومان پولشویی میکنند به راحتی دهها میلیارد هم برای مخالفت با پولشویی هزینه میکنند!...فقط در یک قلم ۳۰ هزار میلیارد تومان پولشویی کردهاند!».
حال از آقای قاسمی باید پرسید که اگر رقم 30 هزار میلیارد تومان، گسترده نیست، پس گسترده دقیقا چیست؟! گویا این رقم از نظر سخنگوی دستگاه دیپلماسی، عددی نیست!
قاسمی مدعی است که اظهارات ظریف درباره پولشویی، یک واقعیت صریح و روشن است. این ادعا در حالی است که حجتالاسلام «محمدجعفر منتظری» دادستان کل کشور-7 آذر 97- گفت: «ظریف یک نامه ۱۲ صفحهای را چند روز قبل فرستاده که یکسری بیانات خودش را در آنجا بازتوضیح داده است، همچنین حاوی مسایل دیگری بود که خیلی مرتبط با آنچه ما خواستیم نبود و در آخر هم اشاره کردند که دلیل و مستندی ندارند که بخواهند بفرستند».
متاسفانه آقای قاسمی در پاسخ به این سؤال که
«با وجود قوانین و ساز و کار مشخص در کشور، اجراکردن دستورات FATF و پیوستن به کنوانسیونهایی مانند CFT چه ارتباطی به پولشویی دارد و چه کمکی به مقابله با آن میکند؟!»، هیچ جوابی نداشت.
برجام و اظهارات داخلی
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به این سؤال که «چندی پیش آقای مطهری در تلویزیون حضور پیدا کردند و معتقد بودند که برخی از مشکلات به وجود آمده در ارتباط با برجام به خاطر اظهارنظرهای داخلی در کشور در ارتباط با این توافق بینالمللی است» گفت: اینکه شما بخواهید خروج آمریکا از برجام را به مسائل داخلی ایران و اختلافنظرهایی که میتوانسته در داخل کشور وجود داشته باشد ربط بدهیم و به آن متصل کنیم سخن دقیقی نیست.
قاسمی در واکنش به این سؤال که چه زمانی سازوکار مالی ایران و اروپا قطعی میشود، با توجه به اینکه تاکنون برای تدوین آن زمان زیادی طول کشیده است، گفت: در حوزه سیاست خارجی به خصوص در مورد مسائل فنی و پیچیده از جمله اس پی وی نمیتوانیم زمان مشخصی را به صورت قطعی اعلام کنیم ولی همانطور که گفتم هرگاه به نتیجه مطلوب رسیدیم آن را اعلام میکنیم.
وی در ادامه گفت: در رابطه با موضوع میزبانی کانال مالی هنوز زود است که قضاوت کنیم.