در 2 مرحله و به فاصله 4 روز
توفان در تهران 2 هزار درخت را قطع کرد
در حالی که مسئولان هشداردهنده حوادث طبیعی در کشور سرگرم تناقضگوییها و متهم کردن یکدیگر به قصور در پیشبینی و اطلاعرسانی به موقع توفانهای شدید اخیر هستند، توفان فارغ از این درگیریهای داخلی شهرها را درنوردید و درختان و خیابانها را تخریب و عدهای را مصدوم کرد.
سرویس اجتماعی - علمی:
به گزارش خبرگزاریها دو توفان شدیدی که به فاصله چهار روز، اولی 130 کیلومتر در ساعت و دومی بیش از 80 کیلومتر در ساعت تهران را درنوردید بیش از 2 هزار درخت را شکست و متعاقب آن با مشارکت 7 هزار کارگر خدمات شهری ماشین شهرداری را برای پاکسازی معابر شهر به کار انداخت.
احمد صادقی رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران با اعلام این خبر پیشبینی، پیشگیری و مقابله را مهمترین مراحل مدیریت بحران دانست و گفت: ما در مرحله اول یعنی پیشبینی قصور داشتیم که این مشکل نیز متوجه سازمان هواشناسی است و باید در این رابطه و عدم اطلاعرسانی به موقع پاسخگو باشد، اما در دو مرحله دیگر همه عوامل به درستی به وظایف خود عمل کردهاند.
صادقی دیروز نیز در گفتوگو با فارس تاکید کرد: از طریق رسانهها با خبر شدهایم که توفان شدید دیگری با سرعت حدود 90 کیلومتر در ساعت در راه است و حال آنکه سازمان هواشناسی این موضوع را رسما به ستاد بحران گزارش نکرده است.
صادقی در عین حال از گزارش حدود 90 مورد خسارت وارد شده در توفان روز جمعه خبر داد و گفت: بیشتر این خسارتها ناشی از شکستگی بیش از 2 هزار درخت و پرتاب اجسام از پشتبامها و ساختمانها بوده است.
صادقی با انتقاد از اینکه تاکنون مخاطرات تهران دغدغهای برای مردم و مسئولین نبوده است گفت: هر یک از شهروندان اگر برفپاکن خودرویشان خراب باشد در یک روز بارانی از خودرویشان استفاده نمیکنند، چون میدانند به طور حتم تصادف خواهند کرد، اما متاسفانه مخاطرات شهر برای مردم ملموس نیست و بیش از هر چیز باید شهروندان بدانند چه خطراتی آنها و خانوادههایشان را تهدید میکند که برای تحقق این مهم نیازمند همکاری رسانهها هستیم.
هواشناسی: توفان جمعه را
از یک ساعت قبل گزارش کرده بودیم
در همین حال سازمان هواشناسی نیز به برخی اظهارنظرها مبنی بر قصور این سازمان در اطلاعرسانی به موقع وزش توفان شدید در کشور از جمله تهران واکنش نشان داد.
احد وظیفه مدیرکل پیشبینی و هشدار هواشناسی در گفتوگو با فارس اینگونه انتقادات را وارد ندانست و تاکید کرد: وزش باد با سرعت 80 کیلومتر در ساعت در روز جمعه را حدود یک ساعت قبل از وقوع آن از طریق شبکههای تلویزیونی و همچنین به ستاد حوادث کشور اعلام کرده بودیم.
وی در عین حال خاطرنشان کرد: پیشبینی توفان و گرد و غبار توسط رادارها به سختی صورت میگیرد، اما با این حال وقوع این حادثه از طریق شبکههای عمومی تلویزیون و همچنین به ستاد حوادث کشور گزارش شده بود.در همین حال امیرحسین نقشینه کارشناس هواشناسی در گفتوگو با تسنیم احتمال وزش باد شدید در ساعاتی از امروز را پیشبینی کرد و گفت: فردا (امروز) این شرایط علاوه بر مناطق غرب کشور، ارتفاعات زاگرس مرکزی و البرز در استان مازندران، ارتفاعات استان گیلان و سواحل این استان را نیز دربر خواهد گرفت.
این کارشناس هواشناسی همچنین گفت: روز دوشنبه نیز بارشهای خفیف و پراکنده در برخی مناطق غرب، مرکز، ارتفاعات البرز و شمال شرق پیشبینی شده است. در شمال استان سیستانوبلوچستان بهویژه در زابل وزش باد شدید توأم با گرد و خاک پیشبینی میشود.
هشدار سازمان امداد و نجات
بنابر این گزارش حسین درخشان مدیر روابط عمومی سازمان امداد و نجات هلالاحمر در گفتوگو با فارس با اشاره به احتمال وزش توفانهای شدید در روزهای آینده از شهروندان خواست که از تردد در کنار درختان و تیرهای برق خودداری کنند و مسیر حرکت خودرا طوری انتخاب کنند که در معرض اصابت اجسام پرتاب شده از ساختمانها و معابر قرار نگیرند و حتیالامکان از منزل خارج نشوند.