رئیس اتحادیه فروشندگان آجیل و خشکبار:
30 درصد گرانی خشکبار زیر سر دلالان است
رئیس اتحادیه فروشندگان آجیل و خشکبار با بیان اینکه20 تا 30 درصد افزایش قیمتها در گرو اقدامات دلالان است، گفت: قیمت آجیل و خشکبار گرانتر نمیشود.
مصطفی احمدی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره قیمت فروش آجیل اظهار کرد: قیمت بازار بر مبنای نوسانات نرخ ارز، میزان تولید، عرضه و تقاضا تعیین میشود. البته 20 تا 30 درصد افزایش قیمتها در گرو اقدامات دلالان است. ضمن اینکه با کاهش قدرت خرید خردهفروشان، قدرت تامین اجناس آنان کاهش مییابد.
وی افزود: پسته، توت، تخمه ژاپنی و انجیر از جمله اقلام صادراتی هستند و تاجران کشورهای عراق، افغانستان و سایر کشورها این اجناس را از تولیدکنندگان میخرند و فروشندگان در پایان این زنجیره قرار میگیرند. با وجود این عوامل قیمت آجیل و خشکبار گرانتر نمیشود.
رئیس اتحادیه فروشندگان آجیل و خشکبار ادامه داد: در سالهایی که آب و هوا مناسب است 220 هزار تن تولید پسته داریم و تنها 20 درصد از این میزان به هنگام مناسبتها و اعیاد مختلف به فروش میرسد و 80 درصد باقی مانده صادر میشود.
احمدی برخی اجناس مانند مغز گردو، تخمه کدو و تخمه آفتابگردان را با کمبود مواجه دانست و افزود: برای جلوگیری از کمبود باید این محصولات به صورت کنترل شده وارد بازار شود. 70 درصد مغز گردو در اثر سرما از بین رفت که برای جبران این امر پیگیریهایی صورت گرفته است.وی ادامه داد: با وزارت جهاد کشاورزی و معاونت باغبانی جهاد کشاورزی گفتوگوهایی در زمینه صادرات پسته داشتهایم تا در ازای صادرات این جنس، محصولاتی که در داخل مصرف بالایی دارند از جمله بادام هندی، تخمه کدو و تخمه آفتابگردان وارد کشور شود.
وی تصریح کرد: در حال پیگیری نامههای ارسال شده به معاونت باغبانی و وزارت جهاد کشاورزی هستیم تا از این طریق با کنترل اجناس وارداتی علاوهبر اینکه مصرفکنندگان قدرت خرید پیدا کنند، آجیل فروشان نیز توانایی عرضه محصولات خود را داشته
باشند.