kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۷۹۷۲
تاریخ انتشار : ۰۵ آذر ۱۳۹۷ - ۲۱:۰۶

خطرات مصرف عسل با شیر د اغ!


 
  اگر شما از طرفداران قاطی کردن عسل در شیر داغ هستید، به شما توصیه می‌کنیم از این کار صرف‌نظر کنید! چون ترکیب عسل با هر ماده‌ای در دمای بالا موجب تولید ترکیبات سمی می‌شود که در دراز مدت بر کبد تأثیر می‌گذارد.
عسل حاوی آنتی‎اکسیدان است و به همین دلیل مصرف آن برای سلامت قلب و عروق مفید است. عسل همچنین ترکیبی ضدپیری است که به سلامت پوست کمک می‏‎کند. همچنین عسل ماده‎ای بسیار مفید برای دستگاه گوارش است و به حذف باکتری‎های هلیکو باکتر پیلوری که سبب عفونت معده می‎شوند، دارد. در کنار تمام این خواص می‎گویند مصرف عسل در شیر داغ خطرناک است.
عسل منبعی غنی از اقسام قندها به ویژه گلوکز و ساکاروز است به گونه‎ای که 14 الی 18 درصد آن را آب، 2 درصد را سایر مواد و بین 75 الی 86 درصد عسل را قند تشکیل می‎دهد.
اغلب افراد فکر می‎کنند مصرف زیاد عسل به علت داشتن قند طبیعی بلامانع است، در حالی که مقادیر خیلی کمی از این عصاره حاوی کالری و انرژی خیلی زیادی است و به هیچ عنوان زیاده‎‌روی در مصرف آن برای دیابتی‌ها و افراد دارای رژیم‌های لاغری توصیه نمی‌شود، بنابراین بهترین روش مصرف در عموم افراد، استفاده روزانه یک تا 2 قاشق مربا خوری است.
خواص ضدمیکروبی شیر و عسل بر اثر ترکیب آنها با هم افزایش می‌یابد و مصرف این ترکیب برای کسانی که در معرض عفونت قرار دارند، مفید است.
ارزش تغذیه‌ای شیر نیز با افزودن عسل به آن افزایش می‌یابد و برای کسانی که سوءتغذیه دارند، مصرف این نوشیدنی بسیار موثر خواهد بود. البته با وجود خواص فراوان و نکات مثبتی که این شیرین‌کننده در مقایسه با قند و شکر دارد، توصیه می‌شود که در مصرفش زیاده‌روی نشود، زیرا در این صورت نیز می‌تواند زمینه‌های چاقی و اضافه وزن را به بار آورد.
اما نکته مهم این است که افرادی که به مصرف نوشیدنی‎های داغ با عسل علاقه دارند باید بدانند که نباید عسل را در نوشیدنی‎های با حرارت بیش از 40 درجه سانتیگراد مخلوط کنند، زیرا دمای بالای عسل منجر به تولید و فعال شدن سمی موسوم به HMS می‌شود که اثر فوری ندارد و به مرور زمان در کبد ته‎نشین شده و سلامتی فرد را با خطری جدی مواجه می‌کند.
 بهتر است دمای شیر یا چای یا هر نوشیدنی دیگری که قرار است عسل به آن اضافه شود، نیمه گرم یا ولرم بوده و از این دما بالاتر نباشد.
همچنین بهتر است قبل از یک سالگی به کودکان عسل ندهید، زیرا احتمال بروز حساسیت در کودکان را افزایش
 می‌دهد.