نامه یک مرکز مطالعاتی به جهانگیری:
مقابله با تحریم نفت نیازمند اراده جدی دستگاه دیپلماسی است
یک اندیشکده سیاستگذاری در نامهای به اسحاق جهانگیری اعلام کرد: صادرات گاز برای مقابله با تحریم نفت نیازمند اراده جدی دستگاه دیپلماسی است.
به گزارش خبرگزاری فارس، اندیشکده سیاستگذاری امیرکبیر در نامهای سرگشاده به ریاست ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی تأکید کرد: صادرات گاز برای مقابله با تحریم نفت باید در دستور کار جدی دستگاه دیپلماسی کشور قرار گیرد.
در متن این نامه آمده است: متنوع نبودن درآمدهای ارزی کشور و وابستگی بیش از حد این درآمدها به صادرات نفت خام، موجب شده است تا اقتصاد کشور، اقتصادی ضربه پذیر در قبال تحریمهای نفتی بوده و مقاومت لازم در برابر تهدیدهای بیرونی را
نداشته باشد.
این موضوع باعث شده است همواره تحریم خرید نفت به عنوان یکی از اصلیترین گزینهها در دست دشمنان کشور به منظور وارد آوردن فشار اقتصادی برکشور محسوب و توسط این دشمنان
پیگیری شود.
تحریم مجدد خرید نفت ایران، لزوم تغییر در نگرش کلان به حوزه دیپلماسی انرژی و معماری صحیح تجارت انرژی کشور مبتنی بر وضعیت تحریمی را تاکید مینماید.
در این بین راهکار اساسی، تغییر ترکیب و تنوع دهی به سبد صادرات انرژی کشور با وزندهی بیشتر به صادرات گاز طبیعی و فرآوردههای نفتی است.
از منظر ساختار بازار، صادرات نفت خام به دلیل یکپارچه و جهانی بودن بازار این محصول، کاملا تحریم پذیر است.
در نقطه مقابل، صادرات گاز طبیعی به ویژه از طریق خط لوله و در قالب قراردادهای بلندمدت 20-30 ساله، به دلیل ساختار منطقهای بازار گاز تحریمناپذیر بوده و میتواند درآمدهای پایدار تضمین شده در اختیار کشور قرار دهد. تحریمناپذیری صادرات گاز نه تنها در حوزه نظری، بلکه کاملا در عمل به اثبات رسیده است.