kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۴۶۱۳
تاریخ انتشار : ۲۲ مهر ۱۳۹۷ - ۲۱:۲۰
ضعف خدمات‌رسانی امسال هم ادامه دارد

بار سنگین گرانی‌ها بر دوش زائران اربعین

نشست کمیته حمل‌ونقل و سوخت ستاد اربعین، روز گذشته در حالی برگزار شد که اخباری که از این جلسه خارج شد، حکایت از افزایش دوباره قیمت‌ها داشت.
گروه اقتصادی-

به گزارش خبرنگار کیهان، نشست خبری دیروز در محل سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای برگزار شد و همه خبرنگاران منتظر اعلام برنامه حمایتی دولت از زائران اربعین حسینی (ع) بودند؛ مراسمی که در سال‌های اخیر با حضور میلیونی ایرانیان همراه بوده و بیش از هر اقدام دیگری بر قدرت ملی ایران افزوده است. به همین دلیل انتظار می‌رفت دولت هم با ارائه تسهیلات برای حضور مردم، زمینه اقتدار ملی را فراهم نماید، اما اخباری که از جلسه بیرون آمد چندان خوشایند نبود و همین موضوع باعث شد بحث بین مسئولان و خبرنگاران بالا بگیرد.
رئیس ‌هیئت مدیره انجمن‌های صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل مسافر کشور در این نشست خبری اعلام کرد: قیمت بلیت اتوبوس‌ها برای ایام اربعین در سه مدل اتوبوس از ۷۰ تا ۱۵۰ هزار تومان تعیین شده است.
توجیه گرانیها
حسن مؤمنی در توجیه این افزایش قیمت‌ها، گفت: در حال حاضر قیمت بلیت اتوبوس ویژه در خط تهران- مهران ۴۶ هزار تومان، اتوبوس VIP، ۲۵ نفره ۷۶ هزار تومان و اتوبوس VIP ۳۲ نفره ۶۴ هزار تومان است که با لحاظ سرویس‌های یکسر خالی این قیمت‌ها از ۷۰ تا ۱۵۰ هزار تومان برای سه مدل اتوبوس خواهد بود که از یکم آبان‌ماه این طرح آغاز و تا دوازدهم آبان‌ماه ادامه دارد.
وی با بیان اینکه «تلاش کردیم نرخ‌ها در این ایام افزایش نیابد»، گفت: قیمت‌های بلیت اتوبوس از سال گذشته تاکنون ثابت مانده است و افزایشی نداشته‌ایم و با وجود افزایش قیمت قطعات و لاستیک، افزایش قیمت بلیت رخ نداده است.
رئیس‌ هیئت مدیره انجمن‌های صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل مسافر کشور به کوتاهی مدیران دولتی هم‌گریزی زد و تصریح کرد: متأسفانه در بحث لاستیک هیچ کمکی به ما نشد و در تأمین لاستیک با مشکل مواجه هستیم.
گفتنی است بهانه یکسر خالی بودن اتوبوس‌ها در حالی است که بسیاری از این اتوبوس‌ها در روزهای عادی در مسیرهای مختلف کشور مسافر چندانی ندارند و باید این نکته را در تعیین قیمت در نظر بگیرند، اما در این وضعیت قیمت‌ها به دو برابر افزایش یافته است. از آنجا که بسیاری از مسافران اربعین را طبقات متوسط و ضعیف کشور تشکیل می‌دهند که تنها در این ایام قادر به تأمین هزینه زیارت عتبات عالیات هستند، افزایش هزینه‌ها فشار زیادی را به این مردم وارد می‌کند و حتی بسیاری از مردم به خاطر همین هزینه‌ها از زیارت باز می‌مانند.
بی‌برنامگی دولت
اظهارات مسئولان برای توجیه گرانی‌ها در حالی است که با توجه به حضور بیش از دو میلیون نفر از مردم ایران در این آئین بزرگ اسلامی که باعث تقویت قدرت کشور نیز می‌شود، دولت باید تسهیلات لازم برای کاهش هزینه‌ها را فراهم نماید.
مراسم بزرگ اربعین حسینی (ع) چند سال است برگزار می‌شود و بسیاری از مشکلات، تکراری و قابل حل است، اما دولت همچنان طرح جامعی برای فراهم نمودن زیرساخت‌ها در نظر نگرفته است؛ موضوعی که یکی از مسئولان وزارت راه به آن اذعان می‌کند.
مدیرکل دفتر نگهداری راه‌های سازمان راهداری در این رابطه می‌گوید: ساماندهی و ایمن سازی راه‌های منتهی به مرزها از گذشته با کمبود اعتباراتی از سوی دولت مواجه بوده است و این پروژه‌ها اعتبارات مصوبی در دولت نداشتند.
یکی از این پروژه‌های معطل مانده، بزرگراه ایلام- مهران است که هر ساله باعث ایجاد ترافیک شدید و معطلی چند ساعته مردم در این مسیر می‌شود.
با این حال رضا اکبری، مدیرکل دفتر نگهداری راه‌های سازمان راهداری در نشست دیروز اظهار کرد: در حال حاضر ۴۰ کیلومتر از جاده ۸۰ کیلومتری ایلام- مهران ۴ خطه شده و پیش‌بینی می‌شود تکمیل این پروژه تا پایان سال ۹۸ زمان ببرد، لذا به اربعین سال آینده هم نمی‌رسد!
ارائه گازوئیل 300 تومانی در مرز
مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل‌ونقل بین‌المللی سازمان راهداری نیز در نشست خبری آماده‌سازی ناوگان حمل‌ونقل جاده‌ای و محورهای مواصلاتی برای سفرهای اربعین اظهار داشت: کمیته اربعین پس از اربعین سال قبل جلسات خود را برای اربعین امسال آغاز کرد که این کمیته 19 عضو از سازمان‌های مختلف دارد.
رضا نفیسی خبر داد: سال گذشته 4/4 میلیون نفر از طریق پایانه‌های مرزی در ایام اربعین ورود و خروج داشتند که شامل 50 درصد از طریق ناوگان عمومی جاده‌ای و 50 درصد از طریق خودروی شخصی بود.
وی گفت: بیشترین تردد در اربعین سال گذشته در مرز مهران با 53 درصد بود و پس از آن شلمچه و سپس چزابه با 28 درصد به زائران خدمت‌رسانی کرد.
مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل‌ونقل بین‌الملی سازمان راهداری با بیان اینکه 13 جایگاه سوخت سیار در ایام اربعین در پایانه‌های مرزی مستقر شده است،‌ گفت: «اتوبوس‌های درون‌شهری که از شهرهای مرزی تا نقطه صفر 24 ساعته تردد می‌کنند گازوئیل با نرخ لیتری 300 تومان دریافت می‌کنند.»
البته از نفیسی سؤال شد که ممکن است برخی از رانندگان با سوءاستفاده از این قیمت، گازوئیل را با نرخ 300 تومان دریافت کرده و در عراق با نرخ شش هزار تومان بفروشند و چه تضمینی برای جلوگیری از این اتفاق وجود دارد، اما او جواب قانع‌کننده‌ای ارائه نکرد.
پروازهای فوق‌العاده برای اربعین
از سوی دیگر دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی از صدور مجوز پروازهای فوق‌العاده اربعین خبر داد و گفت: به‌زودی فروش بلیت این پروازها پس از برنامه‌ریزی شرکت‌های هواپیمایی آغاز می‌شود.
مقصود اسعدی سامانی در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم تصریح کرد: قیمت بلیت پروازهای یکطرفه اربعین 1/1 میلیون تومان و رفت و برگشت تهران و سایر شهرها به عتبات عالیات 2/2 میلیون تومان است.
وی ادامه داد: بلیت پرواز مشهد- نجف- مشهد و مشهد- بغداد- مشهد 2/8 میلیون تومان است.
این اظهارات در حالی است که دیروز خبرگزاری ایسنا گزارش داد: در شرایطی که طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته از سوی سازمان هواپیمایی کشوری سفرهای اربعین امسال از ۲ تا ۱۲ آبان‌ماه انجام خواهد شد، بخش قابل توجهی از ظرفیت بلیت پروازهای اربعین به پایان رسیده است.
فروش بلیت قطار از امروز
گفتنی است مدیرعامل رجا هم درباره تمهیدات این شرکت برای اربعین حسینی (ع) اعلام کرد: فروش بلیت قطارهای اربعین شرکت حمل‌ونقل ریلی رجا از ساعت 10 صبح روز دوشنبه 23 مهرماه آغاز می‌شود.
به گزارش خبرگزاری فارس،‌ مهدی رجبی با اعلام این خبر گفت: برای جابه جایی زائران اربعین حسینی از تاریخ 27 مهرماه تا 13 آبان ماه 97، 134 رام قطار فوق‌العاده در مسیر تهران- کرمانشاه در نظر گرفته شده است.
وی افزود: قیمت بلیت قطار از تهران تا کرمانشاه براساس نوع قطار و به صورت تک مسیره از حدود 700 هزار ریال تا یک میلیون و 500 هزار ریال متغیر بوده که هزینه پذیرایی نیز در آن محاسبه
 شده است.