kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۴۴۸۴
تاریخ انتشار : ۲۱ مهر ۱۳۹۷ - ۲۱:۰۸
در سایه سکوت سازمان بورس رخ داد

زیان سنگین سهامداران بورس همزمان با سقوط مداوم شاخص بازار سرمایه

تعدادی از سهامداران بورس طی روزهای اخیر به دلیل ریزش‌های مداوم شاخص بازار سرمایه بعضا دچار زیان‌های سنگینی شده‌اند.

به گزارش خبرنگار ما، طی دو هفته اخیر و پس از اینکه دماسنج بازار به قله 195هزار واحدی رسید ناگهان اصلاح قیمتی بازار با رواج شایعاتی کلید خورد وتا دیروز بیش از 20هزار واحد ریزش کرد. همین عامل سبب شده تا بسیاری از سهامداران خرد خصوصا کد اولی‌ها که تازه وارد بازار سهام شده‌اند گرفتار صف‌های سنگین فروش و ریزش شدید قیمت سهامشان شوند.
این در حالی است که برخی فعالان بازار معتقدند سازمان بورس به عنوان نهاد ناظر بازار می‌بایست اولا برای صیانت از منافع سهامداران خرد اجازه رشد هیجانی و کاذب قیمت سهام را نمی‌داد و ثانیا در دوره اصلاح و افول بازار نیز بایستی با ابزارهای کنترلی خود اجازه ریزش بی‌حد و حصر قیمتها را ندهد و یا حداقل حقوقی‌های بازار را تشویق به حمایت از سهام‌های بنیادین نماید ولی تا زمان تنظیم این گزارش واکنشی از سوی سازمان بورس در قبال سقوط بازار صورت نگرفته است.
نکته‌ای که در این میان مهم است اینکه شورای عالی سران قوا در جلسات هماهنگی خویش، چندی پیش تصمیم گرفتند برای هدایت بخشی ازنقدینگی سرگردان به بازار سهام میزان مالیات خرید و فروش سهام را 80درصد کاهش دهند همین امر و مشوق‌های دیگرموجب شد تا بخشی از نقدینگی سرگردان جذب بورس شود اما در شرایط فعلی و با ریزش‌های پی درپی بازار به نظر می‌رسد همان اندک سرمایه جذب شده نیز به دنبال فرار از بازار سهام است و این بازار تا چند روز آینده گرفتار همان معضل قدیمی خود یعنی کمبود نقدینگی خواهد شد.
ریزش نزدیک به 6هزار واحدی شاخص در یک روز
بهرحال دیروز نیزفعالان بازار سهام در ادامه روند نزولی بازارشاهد کاهش شدید قیمت سهم‌ها و افت نزدیک به ۶۰۰۰ واحدی شاخص بورس بودند.
به گزارش ایسنا، نگرانی ناشی از آینده اقتصاد، بیش از گذشته معامله‌گران بازار سرمایه را نگران کرده و در کنار این موضوع عرضه‌های سنگین حقوقی‌ها در هفته گذشته بر داد و ستدها در بازار سهام تاثیرگذار بوده است.
فعالیت حقوقی‌ها در هفته گذشته کفه عرضه را به شدت نسبت به تقاضا سنگین کرد و باعث شد قیمت سهم‌ها در بسیاری از گروه‌ها با افت شدید همراه شود.
بر همین اساس ،شاخص کل بازده نقدی و قیمتی بورس اوراق بهادار تهران دیروز شاهد افت ۵۹۸۲ واحدی شد و تا تراز ۱۷۵ هزار و ۳۲ واحدی پایین آمد. این در حالی است که در هفته‌های گذشته بسیاری امید داشتند نماگر اصلی بازار برای اولین بار در تاریخ بورس کانال ۲۰۰ هزار واحدی را بشکند.
شاخص کل هم‌وزن نیز ۶۹۹ واحد افت کرد و به رقم ۲۸ هزار و ۷۴۰ واحدی رسید. شاخص آزاد شناور نیز با افت فزاینده ۶۴۲۸ تا رقم ۱۸۷ هزار و ۴۱۵ واحدی پایین آمد و شاخص بازار اول و دوم به ترتیب افت ۴۷۰۰ واحدی و ۱۰ هزار واحدی را تجربه کردند.این افت قیمت‌ها و شاخص طی چند ماهه گذشته کم‌سابقه است؛ به طوری که در حال حاضر شاهد این هستیم که چه در گروه‌هایی که صادرات محور هستند و چه در گروه‌هایی که صادرات محور نیستند، لحظه به لحظه قیمت‌ها در حال کاهش است.فولاد مبارکه اصفهان، معدنی و صنعتی گل‌گهر و ملی صنایع مس ایران هر یک به ترتیب ۴۹۷، ۳۱۲ و ۲۸۴ واحد تاثیر کاهنده روی شاخص کل داشتند. بازار دیروز در حدی افت قیمت را تجربه کرد که کمتر شرکتی سعی کرد در راستای تقویت شاخص کل حرکت داشته باشد.
در گروه فرآورده‌های نفتی، کک و سوخت هسته‌ای روند قیمت‌ها به شدت کاهنده بود؛ به طوری که در تقریبا تمام سهم‌ها شاهد افت قیمت تا مرز پنج درصدی بودیم. از طرفی صف‌های فروش پایدار تقریبا در بسیاری از سهم‌های این گروه کاملا مشهود بود.
موضوع عرضه نفت خام در بورس و نحوه قیمت‌گذاری آن امروز بیش از گذشته محل مناقشه قرار گرفته و این موضوع می‌تواند روی قیمت سهم‌ها و تصمیم معامله‌گران تاثیرگذار باشد.
در گروه فلزات اساسی نیز تمام نمادها یکدست قرمزپوش شدند و بسیاری کاهش قیمت بیش از چهار درصدی را تجربه کردند. محصولات شیمیایی نیز شاهد روند مشابهی بودند.
خودرویی‌ها نیز همگان با روند کلی بازار با کاهش قیمت مواجه شدند. صف‌های فروش در این گروه نیز کاملا قابل مشاهده بود.
ارزش معاملات بورس تهران امروز به رقم ۷۲۱ میلیارد تومان رسید و حجم معاملات عدد 1/7 میلیارد سهم و اوراق مالی را تجربه کرد. تعداد معاملات این بازار نیز به ۱۰۰ هزار و ۵۲۶ نوبت رسید.
شاخص بازار فرابورس نیز که طی روزهای گذشته کانال ۲۰۰۰ واحدی را پشت سر گذاشته بود، دیروز ۷۲ واحد افت کرد و به رقم ۱۹۴۰ واحدی رسید. ارزش معاملات این بازار تقریبا ۳۲۸ میلیارد تومان را رد کرد.