kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۳۲۵۲
تاریخ انتشار : ۰۷ مهر ۱۳۹۷ - ۱۹:۵۸

استفتاء از رهبر معظم انقلاب اسلامی



  مصرف اضافه خرج فاطمیه برای محرم
س) آیا می‌شود «اضافه‌خرج» مراسم فاطمیه را در محرم خرج کرد؟
ج) اگر نذر خاص نشده باشد که در مراسم فاطمیه مصرف شود و یا خلاف نظر اهدا کنندگان نباشد،‌اشکال ندارد.
مصرف باقی مانده مراسم عاشورا
س) باقی‌ مانده اموالی که به عنوان هزینه‌‌های مراسم عاشورای امام حسین(ع) جمع‌‌آوری می‌شود، در چه موردی باید خرج شود؟
ج) می‌ توان اموال باقی‌مانده را با کسب اجازه اهداءکنندگان آنها در امور خیریه مصرف کرد و یا آنها را برای مصرف در مجالس عزاداری آینده نگه داشت.
استفاده از بیت‌المال برای مراسم عزاداری
س) آیا می‌توان از اموال بیت‌المال برای مراسم عزاداری استفاده کرد؟
ج) بطورکلی این گونه امور تابع قوانین و مقررات اداره مربوطه می‌باشد و تخلف از آن‌جایز نیست و اگر بر طبق قوانین و مقررات باشد، مانع ندارد.
خواندن نماز‌های مستحبی به نیت نماز قضا
س) آیا می‌توان نماز‌های مستحبی را به نیت نماز قضا خواند، به عنوان مثال دو رکعت نماز شب را به نیت دو رکعت نماز صبح خواند؟
ج) در این صورت نماز قضا محسوب می‌شود نه نافله شب.

خمس پول اهدایی پدر به فرزند
س) محصل هستم و پدرم هر هفته مقداری پول به عنوان پول تو جیبی به من می‌دهند و من آنها را در بانک پس‌انداز می‌کنم، آیا خمس باید بدهم؟
ج) پولی که پدر به شما بخشیده است خمس ندارد ولی اگر سود داشته باشد و تا سر سال خمسی در امور زندگی مصرف نشود، سود آن متعلق خمس است.
مجلس غیبت بزرگ‌ترها
س) وقتی بزرگ‌تر‌های جمع مثلاً مادر و خاله و... غیبت می‌کنند، آیا من باید تذکر بدهم؟ چگونه؟
ج) اگر بدانید در مجلسی غیبت می‌شود حضور در آن مجلس جایز نیست و اگر در مجلسی کسی قصد غیبت کردن داشته باشد یا در حال غیبت کردن باشد، با وجود شرایط نهی از منکر، نهی زبانی واجب است و در هر صورت اگر غیبت مسلمانی را بشنوید باید ردّ غیبت(1) کنید.
(1)ردّ غیبت، یعنی نفی آن نسبتی که غیبت‌کننده به غیبت‌شونده می‌دهد؛ مثلاً وقتی گفته می‌‌شود: «فلانی مال ناحق خورده»، بگوییم: «از کجا معلوم، شاید معامله کرده یا شاید حلال بوده است.» اگر هم به‌‌‌‌‌‌گونه‌‌ای است که نمی‌‌شود آن را توجیه کرد، مثلاً بگوید: «ممکن است تا کنون توبه و استغفار کرده باشد.»