هشدار رئیس پژوهشکده غدد و متابولیسم:
سن دیابت به زیر 15 سال رسید!
رئیس پژوهشکده غدد و متابولیسم با اشاره به کاهش سن ابتلا به دیابت به زیر 15 سال، گفت: در ایران 4 میلیون نفر به دیابت مبتلا هستند و 4 میلیون نفر نیز در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.
به گزارش فارس، فریدون عزیزی روز گذشته در نخستین همایش سالیانه دیابت گفت: حدود 4 میلیون نفر در ایران به دیابت مبتلا هستند و همین تعداد نیز در مرحله قبل از دیابت قرار دارند. به این ترتیب 8 میلیون نفر که بیش از یک دهم جمعیت کشور هستند، افراد مبتلا یا در معرض دیابت محسوب میشوند.
رئیس پژوهشکده غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: علاوه بر افزایش شیوع دیابت در ایران، سن ابتلا به این بیماری نیز به سرعت در حال پایین آمدن است و به زیر 15 سال کاهش یافته است. علت اصلی این مسئله نیز تغذیه نامناسب، کمتحرکی و به ویژه نشستنهای طولانی کودکان جلوی کامپیوتر و تلویزیون است که چاقی را در بین کودکان افزایش داده است.
وی ادامه داد: زمینه اصلی ابتلا به دیابت ژنتیک است اما این طور نیست که همه افراد در معرض خطر باشند بلکه بسیاری از عوامل ثانوی مانند چاقی، اضافه وزن، افزایش مصرف غذاهای پرکالری، کم شدن فعالیت بدنی، تغذیه نامناسب و مشکلات دوران بارداری میتواند زمینهساز بروز این بیماری باشد.
عزیزی افزود: صنعتی شدن و افزایش شهرنشینی و متعاقب آن تحرک کمتر و مصرف بیشتر فست فودها عامل اصلی گسترش این بیماری است.
وی اظهار داشت: یکی دیگر از مهمترین عوامل گسترش دیابت مصرف بیش از حد شیرینی و مواد قندی است به خصوص اینکه مصرف مواد قندی و نشاستهای در کشور ما از همه کشورهای دنیا بیشتر است و هر ایرانی سالانه 24 کیلوگرم شیرینی مصرف میکند.
عزیزی با اشاره به این که یکی از اثراتی که باعث گسترش بیماری دیابت میشود مصرف زیاد برنج در وعدههای غذایی ما ایرانیان است افزود: به خصوص در رستورانها که پرسهای غذا حاوی برنج زیادی است که باید میزان مصرف برنج در هر وعده غذایی کم شود. همچنین مصرف چربیهای مضر در شیرینیپزیها باید کاهش پیدا کند و وزارت بهداشت باید بر این موارد نظارت کند.
رئیس پژوهشکده غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: علاوه بر افزایش شیوع دیابت در ایران، سن ابتلا به این بیماری نیز به سرعت در حال پایین آمدن است و به زیر 15 سال کاهش یافته است. علت اصلی این مسئله نیز تغذیه نامناسب، کمتحرکی و به ویژه نشستنهای طولانی کودکان جلوی کامپیوتر و تلویزیون است که چاقی را در بین کودکان افزایش داده است.
وی ادامه داد: زمینه اصلی ابتلا به دیابت ژنتیک است اما این طور نیست که همه افراد در معرض خطر باشند بلکه بسیاری از عوامل ثانوی مانند چاقی، اضافه وزن، افزایش مصرف غذاهای پرکالری، کم شدن فعالیت بدنی، تغذیه نامناسب و مشکلات دوران بارداری میتواند زمینهساز بروز این بیماری باشد.
عزیزی افزود: صنعتی شدن و افزایش شهرنشینی و متعاقب آن تحرک کمتر و مصرف بیشتر فست فودها عامل اصلی گسترش این بیماری است.
وی اظهار داشت: یکی دیگر از مهمترین عوامل گسترش دیابت مصرف بیش از حد شیرینی و مواد قندی است به خصوص اینکه مصرف مواد قندی و نشاستهای در کشور ما از همه کشورهای دنیا بیشتر است و هر ایرانی سالانه 24 کیلوگرم شیرینی مصرف میکند.
عزیزی با اشاره به این که یکی از اثراتی که باعث گسترش بیماری دیابت میشود مصرف زیاد برنج در وعدههای غذایی ما ایرانیان است افزود: به خصوص در رستورانها که پرسهای غذا حاوی برنج زیادی است که باید میزان مصرف برنج در هر وعده غذایی کم شود. همچنین مصرف چربیهای مضر در شیرینیپزیها باید کاهش پیدا کند و وزارت بهداشت باید بر این موارد نظارت کند.