kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۲۶۵۶
تاریخ انتشار : ۳۱ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۹:۵۰
سازمان ملل:

میلیون‌ها یمنی از گرسنگی در آستانه مرگ هستند ما شکست خورده‌ایم

معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه اعلام کرده اوضاع انسانی در یمن نزدیک است به مرحله‌ای از مرگ دسته‌جمعی به‌دلیل گرسنگی برسد و سازمان ملل نیز در این زمینه در حال شکست خوردن است.
سروس خارجی -

41 ماه تجاوز ظالمانه سعودی، اماراتی، آمریکایی علیه یمن باعث بزرگ‌ترین بحران جهانی در دهه‌های اخیر شده است. میلیون‌ها یمنی با قحطی شدید دست و پنجه نرم می‌کنند و شمار زیادی نیز به بیماری‌های مسری و مرگبار مبتلا شده‌اند. حالا سازمان ملل به صراحت از ناتوانی خود در برابر این بحران سخن می‌گوید!
تسنیم در این باره به نقل از روسیاالیوم نوشته، «مارک لوکرک» معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه، روز جمعه در نشست شورای امنیت درباره اوضاع خاورمیانه گفت: «شورای امنیت اطلاعاتی درباره اوضاع انسانی در یمن خواسته است. خلاصه می‌گویم که این، وضعیتی بحرانی و تاریک است. ما در شرف شکست در جنگ علیه گرسنگی هستیم». «لوکرک» با اشاره به این‌که «وضعیت طی هفته‌های اخیر به‌طور قابل توجهی وخیم‌تر شده است» افزود: «چه‌بسا اکنون ما به نقطه بی‌بازگشتی نزدیک می‌شویم که جلوگیری از تلفات بی‌شمار انسانی به‌دلیل گرسنگی در کشور غیرممکن خواهد بود.» این مقام سازمان ملل سپس تصریح کرد، مواد غذایی در یمن تقریباً وارداتی هستند؛ امری که به‌طور مستقیم باعث افزایش قیمت مواد غذایی برای حدود 10 میلیون یمنی شده است که از سوء‌تغذیه رنج می‌برند ولی آنها خارج از روند امدادرسانی قرار دارند... برای جلوگیری از بدترین فاجعه انسانی ممکن و حفظ جان و زندگی میلیون‌ها نفر در یمن، شورای امنیت باید از برگزاری مذاکرات سیاسی در این کشور و ازسرگیری تدابیری فوری برای ثبات اقتصادی آن حمایت کند.»
«لوکرک» همچنین از شورای امنیت خواست از بازیگران جنگ یمن بخواهد امکان دسترسی به افراد آسیب‌پذیر را از طریق بنادر و جاده‌های اصلی فراهم و برای تخلیه مجروحان یک «کریدور هوایی» ایجاد کنند. بر اساس گزارش سازمان ملل، 22 میلیون یمنی یعنی 75 درصد از جمعیت این کشور به کمک‌های انسان‌دوستانه نیاز دارند.
این جنایت در حالی رخ داده است که کشورهای غربی نیز شریک عربستان در این بحران هستند. در  نظرسنجي‌هاي اخير که از مردم فرانسه صورت گرفته از هر چهار نفر سه نفر توقف فروش سلاح به عربستان و کشتار مردم يمن را خواستار شده‌اند. این در حالی است که اسپانیا و آلمان نیز پس از یک دوره توقف فروش سلاح به عربستان ارسال سلاح به ریاض را به دلیل سود سرشار ناشی از آن از سرگرفتند!