یک مسئول:
کارخانههای محصولات سلولزی تعطیل نیستند
رئیس انجمن صنایع سلولزی ایران، تعطیلی یکی از کارخانههای بزرگ و صاحبنام محصولات سلولزی را تکذیب کرد.
عباس فصیح خوشگرد در گفتوگو با ایسنا، درخصوص صحبتهای مطرح شده مبنی بر تعطیلی یکی از کارخانههای بزرگ و صاحبنام در تولید محصولات سلولزی، تصریح کرد: مشکلی در این زمینه وجود ندارد و پس از رفع مشکل به وجود آمده به دلیل عدم ترخیص مواد اولیه از گمرک که میزان تولید را کاهش داده بود، مجددا شرکتهای تولیدی در حال فعالیت هستند.
به گفته وی، در زمینه تامین، تولید و توزیع محصولات سلولزی در حال حاضر مشکلی وجود ندارد. با توجه به ترخیص مواد اولیه صنایع سلولزی از گمرک شاهد فعالیت مجددا واحدهای تولیدی هستیم؛ هرچند این مواد اولیه با ارز آزاد ترخیص شده و قیمتها از ابتدای هفته جاری دو تا ۲.۵ برابر افزایش یافته است.
رئیس انجمن صنایع سلولزی ایران درباره وضعیت بازار این محصولات سلولزی اظهار داشت: ما فقط در زمینه گرانی و کمبود محصولات سلولزی موضوع را به اطلاع نهادهای نظارتی رساندهایم. مسائل مختلفی در رابطه با دریافت میزان بالای ارز دولتی و ایجاد التهاب در بازار پوشک و تیشو عنوان شده بود و در نهایت طی هفته گذشته کمیته تخلفات انجمن صنایع سلولزی ایران تصمیم گرفت موضوع را به اطلاع قوه قضائیه برساند.
فصیح خوشگرد با اشاره به آخرین وضعیت بازار محصولات سلولزی، خاطرنشان کرد: متاسفانه طی یکی - دو هفته اخیر با توجه به هجوم بالای مردم و افزایش میزان تقاضا بازار با کمبود مواجه شد اما در حال حاضر باید تاکید کنیم که برای مصرف روزانه مشکلی وجود ندارد و فضای ایجاد شده طی ۱۰ روز گذشته به دلیل جو روانی بود که در بازار شکل گرفت و شرایطی نظیر بازار سکه و ارز را به وجود آورد.
گفتنی است، هجوم عجیب مردم طی ۱۰روز اخیر جهت خرید محصولات سلولزی، کمبود نگرانکننده در بازار پوشک بچه، بزرگسالان، وسایل بهداشتی بانوان، دستمال کاغذی و دیگر محصولات سلولزی را به وجود آورد و افزایش قیمت را به همراه داشت. مسئلهای که چند دلیل اصلی داشت؛ مهمترین آن کاهش میزان تولید داخلی به دلیل عدم تعیین تکلیف درخصوص ارز تخصیص یافته جهت واردات مواد اولیه مورد نیاز صنایع سلولزی بود و مسئله قابل تامل دیگر افزایش تقاضای مردم و هجوم همیشگی افرادی بود که برای خرید بازار را با التهاب روبرو کردند.
علاوه بر این، دیگر چالش به وجود آمده در بازار محصولات بهداشتی، احتکار برخی واردکنندگان بود.
احتکاری که توسط واردکنندگان مواد سلولزی به صورت رسمی و قاچاق صورت گرفت و بازار داخلی را با مشکل روبرو کرد.