وزارت جهاد کشاورزی:
تولید خرمای کشور با خشک شدن نخلستان های خوزستان آسیب نمی بیند
مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری وزارت جهاد کشاورزی گفت: کاهش ورودی آب کارون و شوری اروند، موجب خشکسالی نخلستانهای آبادان و خرمشهر شده است.
مسعود لطیفیان در گفتوگو با خبرگزاری فارس، درباره دلائل خشک شدن نخلستانهای خوزستان، اظهارداشت: کاهش ورودی آب رودخانه کارون و شور شدن آب اروند به ویژه در منطقه بهمنشیر، عاملی برای وارد شدن خسارات زیادی به نخلداران منطقه است. همچنین نفوذ زیاد آب شور به اراضی، موجب افزایش علف هرز به ویژه علف نی شده است.
وی درباره تاثیر کم آبی در تولید خرما گفت: بیشتر خرمایی که در استان خوزستان کشت میشود از نوع استعمران است که عملکرد آن معمولاً باید ۱۰ تن در هکتار باشد که اکنون به پنج تن در هکتار کاهش یافته است.
مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی به طرحهای انجام شده در این منطقه برای اصلاح وضعیت نخلستانها اشاره کرد و افزود: در راستای منویات مقام معظم رهبری برای احیای اراضی خوزستان و ایلام در قالب طرح ۵۵۰ هزار هکتاری ۳۵ هزار هکتار از بازسازی نخیلات شهرستانهای آبادان و خرمشهر در دستورکار قرار گرفت که در سال ۹۶ بالغ بر ۲۸ میلیارد ریال اعتبار برای بهسازی و بازسازی نخلستانها ازجمله توزیع نهال یارانهدار و تأمین پاجوش به نخلداران استان اختصاص یافت.
لطیفیان اضافه کرد: همچنین در سال زراعی ۹۷-۹۶ آبشویی برای بهسازی وضعیت خاک و از بین بردن شوری در بخش عظیمی از نخیلات آبادان و خرمشهر در مساحتی بالغ بر ۲۵۰۰هکتار انجام شد. در کنار این موضوع کشت سبزی و صیفی در بین فضای نخیلات که سبب حفظ رطوبت و حاصلخیزی خاک میشود در ۲۷۰۰ هکتار از این منطقه انجام شده است.
وی به این نکته هم اشاره کرد که ایران بعد از مصر دومین کشور تولیدکننده خرما از نظر سطح زیر کشت است که هم نقش مهمی در ایجاد اشتغال داشته و هم رتبه پنجم در صادرات غیرنفتی را دارد بهطوریکه در سال ۹۶بالغ بر۲۵۰ هزار تن از این محصول صادرات داشتهایم. میزان تولید خرما در کشور 5/4 تن در هکتار است.
مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری وزارت جهاد کشاورزی، بیشترین حجم تولید خرما مربوط به جنوب استان کرمان با ۱۸ درصد از مجموع تولید کشور است، گفت: ۱۵ درصد خرما در سیستان و بلوچستان، ۱۴ درصد در استان بوشهر، ۱۴ درصد در استان کرمان، ۱۳ درصد در خوزستان، ۱۳ درصد در استان فارس و ۱۲ درصد در استان هرمزگان تولید میشود و اینطور نیست که با آسیب دیدن نخل های خوزستان، کل تولید خرما در کشور دچار
آسیب شود.