kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۰۶۲۵
تاریخ انتشار : ۰۴ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۰:۳۷
تجربه تلخ موسسات مالی اعتباری در حال تکرار است

اقدام غیرقانونی بانک‌ها برای جذب سپرده‌ها

در شرایطی که بسیاری از موسسات مالی طی سال‌های قبل به دلیل عدم پرداخت سودهای بالا به مردم، ورشکست شدند، هم اکنون از برخی بانک‌ها خبر می‌رسد برای جذب سپرده‌های مردمی، سودهای فراتر از نرخ مصوب بانک مرکزی وعده می‌دهند.




طی سال‌های اخیر، نظام بانکی ما با مشکل بزرگی به نام موسسات مالی اعتباری رو‌به‌رو شد که به دلیل تلاش این موسسات برای جذب سپرده و ناتوانی از پرداخت سودهای وعده داده شده، زندگی و خصوصا معیشت بسیاری از مردم را با چالش
 مواجه کرد.
موسساتی مانند ثامن‌الحجج، میزان، فرشتگان یا کاسپین که حدود دو میلیون سپرده‌گذار داشت، برای جذب سپرده‌های مردم، وعده سود‌های کلانی می‌دادند اما در زمان سررسید نتوانستند از پس ارائه سودهای مدنظر بربیایند و ورشکست شدند.  
در حال حاضر هم بسیاری از بانک‌ها مجموعه اقداماتی را انجام داده‌اند که بتوانند سپرده بیشتری اعم از ریالی و ارزی در اختیار
گیرند.
گزارش‌ها از برخی شعب بانکی حکایت از آن دارد که بانک‌ها نرخ سودهای جذابی را برای برخی مشتریان خاص خود و به خصوص شرکت‌هایی که تراکنش‌های مالی بالایی داشته و حساب‌های در گردش آن‌ها، شرایط بسیار مناسب‌تری دارد، ارائه
 می‌دهند.
به گزارش خبرگزاری مهر، مدلی که برخی شعب بانکی برای سپرده‌های زیر ۱۰۰ میلیون تومان ارائه می‌دهند، همان اعداد و ارقامی است که بانک مرکزی ارائه کرده است؛ در حالیکه این ارقام برای سپرده‌های ۲۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومانی به شکل دیگری و برای سپرده‌های بالای ۵۰۰ میلیون تومان با اعداد متفاوتی لحاظ شده است. به طوریکه سپرده‌های ۲۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان بعضا نرخ سود تا ۲۰ درصد هم پیشنهاد داشته‌اند که البته در معدود شعبی این نرخ به ۲۲ درصد هم می‌رسد.
جزئیات سود پرداختی به سپرده‌های ارزی اعلام شد
در یکی دو سال گذشته با التهاباتی که در بازار ارز ایجاد شد، برخی عوامل به ویژه نوسان قیمت ارز عاملی برای حرکت مردم به سرمایه‌گذاری در حوزه ارزی بود و بخش زیادی ارز خریداری شده و به خانه‌ها رفت به گونه‌ای که تخمین زده می‌شود میلیاردها دلار اکنون در خانه‌ها نگهداری شده و از گردش در چرخه اقتصادی بازمانده است.
از این رو با توجه به اهمیت خروج اسکناس ارز از خانه‌ها و از سوی دیگر تضمین امنیت آن در ماه‌های اخیر بانک مرکزی طی بخشنامه‌ای به بانک‌ها اعلام کرد که باید سپرده‌گذاری ارزی را به گونه‌ای انجام دهند که در زمان تحویل به مشتری حتما ارز داده شود.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، با ابلاغیه اخیر بانک مرکزی، بانک‌ها به عنوان عامل از سوی این بانک، با دریافت ارز برای دوره یکساله، سود چهار درصدی به سپرده دلاری، سه درصدی به یورو و دو درصدی برای درهم پرداخت خواهند کرد.
دوره سپرده‌گذاری ارزی یک ساله است و اگر مشتری تمایل داشته باشد، با موافقت بانک مرکزی دوره یک ساله تمدید خواهد شد و سود ارز ماهانه واریز می‌شود.
در این بین بانک‌های عامل که کانال بانک مرکزی برای دریافت سپرده‌های ارزی هستند نیز کارمزدی حدود 0/3 درصد نسبت به حجم سپرده دریافتی در پایان دوره سپرده‌گذاری ارزی یک ساله دریافت می‌کنند که ظاهرا این رقم از سوی بانک مرکزی پرداخت شده و از سپرده‌گذار کسر
 نخواهد شد.