kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۰۳۷۴
تاریخ انتشار : ۲۹ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۳:۲۸

220 نماینده مجلس: صنعت دفاعی الگوی موفق تحریم‌شکنی است

دیروز مجلس کار خود را با جلسه غیرعلنی آغاز کرد که مهمان آن وزیر دفاع بود و در مورد دستاوردهای صنایع دفاعی کشور به نمایندگان گزارش داد، همچنین دیروز 220 نماینده در بیانیه حمایت و قدردانی خود از دستاوردهای دفاعی کشور عنوان کردند که رشد و تعالی صنایع دفاعی الگویی موفق برای شکستن تحریم است.


  سرویس سیاسی-

جلسه دیروز مجلس با نشست غیرعلنی آغاز شد. مهمان نشست غیرعلنی مجلس وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح بود که به مناسبت 31مرداد ماه مصادف با روز ملی صنعت دفاعی به مجلس آمد و به ارائه گزارشی از عملکرد وزارتخانه متبوع خود پرداخت.
مسعود پزشکیان در آغاز نشست علنی دیروز مجلس، در توضیح بخش غیرعلنی گفت: به دلیل روز 31 مرداد مصادف با روز صنعت دفاعی کشور، وزیر دفاع به همراه امیران و مسئولان حوزه دفاعی کشور در مجلس حضور داشته و گزارشی از تلاش‌ها و دستاوردهای این بخش به نمایندگان ارائه دادند.
آنچه خواب متجاوزان را
 آشفته می‌کند
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: وزارت دفاع اقدامات بسیار شایسته‌ای در حوزه دفاعی کشور انجام داده و در همین رابطه بحث‌هایی میان نمایندگان صورت گرفت، به طور حتم پیشرفت در دستاوردهای دفاعی کشور خواب تجاوز دشمنان به این کشور را آشفته کرده و آنها دیگر نمی‌توانند به همین راحتی طمع تجاوز به این کشور داشته باشند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: از مسئولان حوزه دفاعی کشور در وزارت دفاع که گمنام و با کمترین امکانات بیشترین دستاوردها را برای کشور ایجاد کردند تشکر و قدردانی می‌کنیم. به طور حتم مجلس شورای اسلامی یعنی کمیسیون امنیت ملی، برنامه و بودجه و اقتصادی تلاش می‌کنند برای این وزارتخانه در جهت افزایش قدرت دفاعی کشور اقداماتی انجام خواهد داد. از وزیر دفاع و مسئولان وزارت دفاع برای حضور در مجلس تشکر می‌کنیم.
صنایع دفاعی؛ عزم و غرور ملی
اکبر رنجبرزاده، عضو هیئت رئیسه مجلس دیروز بیانیه 220 نفر از نمایندگان را در حمایت از پیشرفت‌های صنعت دفاعی کشور قرائت کرد.
در بخشی از این بیانیه آمده است: «با گرامیداشت یاد ماندگار سه وزیر دفاع شهید، دکتر چمران، سرلشکر نامجو و سرلشکر فکوری و یک هزار شهید گرانقدر وزارت دفاع، از کارکنان متعهد، سختکوش و متخصص صنایع دفاعی و تلاش‌گران و مدیران وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح که در ارتقای توان و قدرت بازدارندگی نقش تعیین‌کننده‌ای داشته‌اند، به نمایندگی از ملت رشید و رزمنده‌پرور ایران اسلامی قدردانی می‌کنیم که از یک‌سو در اردوگاه دشمنان و قدرت‌های سلطه‌گر هراس افکنده و از سوی دیگر موجب خرسندی دوستان و هم‌پیمانان در منطقه و جهان شده است.»
نمایندگان در ادامه بیانیه خود آورده‌اند: «بدون شک پیشرفت‌های صنعت دفاعی بیانگر این واقعیت انکارناپذیر است که نه تنها تحریم ۴۰ ساله صنایع نظامی ایران مانع روند رشد و تعالی این صنعت راهبردی نشده است، بلکه یکی از عرصه‌های موفق و الگو در تحریم‌شکنی می‌باشد. تولید بومی موشک‌های نقطه زن با برد بالا، تولید و پرتاب ماهواره‌برها، ساخت ناوهای سطحی و زیرسطحی، پهپادهایی با قابلیت برتر و نیل به خودکفایی از تحقیق و طراحی تا تولید و بکارگیری آن از مؤلفه‌های قدرت دفاعی و اقتدار است که باعث عمیق‌تر شدن غرور ملی در آزمایش موفقیت‌آمیز موشک نقطه‌زن فاتح مبین به عنوان جدیدترین دستاورد صنعت دفاعی گردید.»
در پایان این بیانیه نمایندگان تاکید کرده‌اند: «ضمن حمایت از تدابیر و تلاش‌های مجموعه دفاعی کشور، از تلاش‌های کار آمد وزارت دفاع برای صیانت و بالندگی صنایع دفاعی و نقش آفرینی در اقتدار علمی و دفاعی و سهم مؤثر در تکوین اقتصاد مقاومتی و نیز مشارکت در صادرات غیرنفتی قدردانی نموده و امیدواریم پیشرو بودن صنایع دانش بنیان دفاعی با نهادینه‌سازی حداکثری ظرفیت‌های علمی، پژوهشی و صنعتی، بخش‌های دولتی و غیر دولتی همواره در طراز برتر منطقه‌ای و جهانی، در راستای تولید مستمر قدرت بازدارندگی و رفع تهدیدات احتمالی دشمنان صیانت گردد.»
زمان حضور روحانی در مجلس
بهروز نعمتی، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس در حاشیه صحن علنی به خبرنگاران گفت: وزیر دفاع در زمینه‌های موشکی، هواپیمای جدید جنگی، پهپادها و ناوشکن‌های مختلف که در عرصه دفاعی مشغول خدمت هستند، گزارشی را ارائه کرد. در این جلسه وزیر دفاع از اتفاقات خوبی که در عرصه دیپلماسی دفاعی و حضور در مجامع دفاعی دنیا رخ داده گزارش مفصلی را بیان کرد.
نعمتی ادامه داد: با توجه به فضای کشور موضوع نوع تعاملاتی که باید با کشورهای همسایه داشته باشیم و موضوع تروریسم مورد بررسی قرار گرفت تا راهکارهای پاک کردن منطقه از تیم‌های تروریستی مورد توجه قرار گیرد.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس اظهار داشت: با توجه به صحبتی که با آقایان محمود واعظی و حسینعلی امیری داشته‌ام رئیس‌جمهور بعد  از ملاقات هیئت دولت با مقام معظم رهبری که 6 شهریور ماه برگزار می‌شود، در یکی از جلسات مجلس به منظور پاسخگویی به سوال نمایندگان در مجلس شورای اسلامی حاضر می‌شود.
سطح ایمنی
 در پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها
همچنین دیروز علیرضا محجوب در نشست علنی در جریان طرح سوال مشترک خود و نادر قاضی‌پور از بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت اظهار داشت: نتایج ناشی از حوادث پالایشگاه‌ها بسیار مهم است و باید مورد توجه قرار گیرد.
محجوب تصریح کرد: وزیر نفت معتقد است برای واگذاری بخش‌های مختلف به بخش خصوصی، اختیارات کافی به وزیر اعطا نشده است، این اظهارات به معنای آن است که مجلس نیز در بروز این حوادث شراکت دارد، زیرا قوانین کافی را برای واگذاری به وزیر نفت اعطا نکرده است. اگر انگشت اتهام را به سمت خود بگیریم، اولین نکته آن است که باید نگاه به موضوع ایمنی در صنعت نفت را تقویت کنیم.
وی بیان کرد: بنا بر آنچه در رسانه‌ها آمده؛ وزیر نفت تکالیفی را برای ایجاد ایمنی در این صنعت به زیرمجموعه‌های خود معین کرده، اما همچنان سوالاتی در این زمینه وجود دارد. حادثه سقوط یکی از پرتکرارترین حوادثی است که در صنعت نفت رخ می‌دهد که برای حل این مشکل می‌توان با آموزش، تعداد حوادث رخ داده را کاهش داد. اگر به قانون یا تامین امکانات نیاز دارند تا تعداد حوادث کاهش یابد، وزارت نفت اعلام کند تا این کار انجام شود.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: گزارش‌های رسمی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تاریخ اول خرداد 95 تا پایان 10 بهمن همان سال نشان از 30 حادثه ثبت شده دارد که از این تعداد 9 حادثه بدون آتش‌سوزی و 21 حادثه با آتش‌سوزی همراه بوده است. وی با انتقاد از اینکه گزارش‌های وزارت نفت در این خصوص به مجلس ارجاع نشده است، تصریح کرد: وزارت نفت در ارائه آمارها و میزان حوادث ناشی از آتش سوزی مشکل داشته و وزیر مربوطه باید آمارها را تصحیح کند.
پاسخ وزیر نفت
بیژن زنگنه در پاسخ به سوال قاضی پور و محجوب نمایندگان ارومیه و تهران در مجلس که پیرامون علت حوادث زیاد آتش‌سوزی در پالایشگاه‌ها پرسیده بودند، گفت: بخش مهمی از ایمنی مربوط به فرهنگ است. صنعت نفت با همه عوامل خطرساز روبه‌رو است چنانچه ما همواره با مواد آتش‌زا و سمی سروکار داشته و از موادی استفاده می‌کنیم که باید در فشار بالا عمل کنند.
وی در ادامه گفت:  نسبت به حجم کار سطح ایمنی مطلوب است. در این باره شورای عالی حفاظت فنی و بهداشت مسئول هستند و سازمان استاندارد نیز در آن دخیل است و وزارت نفت صرفا از نظر مالکیت مسئول است.
وزیر نفت سپس با اشاره به خصوصی سازی‌های بی‌حساب و کتاب، اظهار داشت: متاسفانه برای خصوصی‌سازی ساز و کار مرتبی وجود ندارد و افرادی که عهده دار مسئولیت می‌شوند یا تخصص ندارند و یا تعمیر پالایشگاه‌ها را به تاخیر می‌اندازند.
وی در ادامه با اشاره به استهلاک شدید تجهیزات نفتی بیان داشت: بیش از 55 سال از عمر برخی واحدهای نفتی می‌گذرد و حتی موارد 90 ساله‌ای داریم در حالی که عمر نهایی آنها 30 سال است ضمن اینکه تاسیسات جنوب کشور آنقدر مستهلک شده که لوله‌ها سوراخ می‌شود و منابعی برای تعمیر آن نداریم.
زنگنه در ادامه در خصوص نقش موثر بیمه‌ها در ایمنی ابراز داشت: ایمنی باید از طریق بیمه‌ها صورت گیرد اما متاسفانه شرکت‌های بیمه رفتار شرکت‌های بیمه شونده را نظارت نمی‌کنند که در این خصوص در جلساتی تاکید کردیم نسبت به بیمه شرکت‌های نفتی و پتروشیمی سخت‌گیری شود تا مقررات رعایت شود.
وزیر نفت در پایان با اشاره به برخورد این وزارتخانه با متخلفان و اصلاح ایرادات خاطرنشان کرد: شاخص حوادث، بهبودیافته و ضریب شدت حوادث نیز کاهش یافته است ضمن اینکه تلاش داریم با آموزش و ابلاغ استانداردها و اصلاحات فنی از شدت حوادث بکاهیم.