ارتش سودان جنوبي يک شهر نفتخيز را از شورشيان پس گرفت
ارتش سودان جنوبي، شهر استراتژيک «بور» را از مخالفان دولت، پس گرفت.
ارتش سودان جنوبي، شهر استراتژيک «بور» را از مخالفان دولت، پس گرفت.
به گزارش خبرگزاريها، رئيسجمهور سودان جنوبي گفت: نظاميان وفادار به دولت، کنترل شهر «بور» را طي يک عمليات گسترده به دست گرفتهاند.
سالواکر افزود: ارتش در حال پاکسازي نيروهاي شورشي از «بور» هستند.
شهر استراتژيک «بور» در شمال سودان جنوبي، چند روز قبل به تصرف نيروهاي مخالف دولت درآمد. اين شهر در 200 کيلومتري شمال «جوبا» پايتخت قرار گرفته است.
در همين حال شوراي امنيت سازمان ملل متحد به اتفاق آرا اعزام 5800 نيروي جديد سازمان ملل به سودان جنوبي را تصويب کرد. اين نيروها به 6700 نيروي حاضر در سودان جنوبي ميپيوندند. مجموع تعداد نيروهاي سازمان ملل در سودان جنوبي به 12 هزار و 500 نفر ميرسد. پليس سودان جنوبي هم نيروهايش را از 700 نفر به 1323 نفر افزايش ميدهد.
همچنين «تابي لنزر» نماينده ارشد سازمان ملل در سودان جنوبي با رد آمار رسمي موجود درباره تعداد کشتهشدگان درگيريهاي اين کشور گفت: شک ندارم که هزاران نفر در درگيريهاي سودان جنوبي کشته شدهاند.
آمارهاي رسمي، مرگ 500 نفر را بر اثر درگيريهاي دو هفته اخير سودان جنوبي تاييد کرده است. سودان جنوبي هشت ميليون و پانصد هزار نفر جمعيت دارد که اکثر آنها از پيروان آيينهاي قبيلهاي هستند.
در همين حال آمريکا، يک گروه از تفنگداران، خود را با يک هواپيماي سي -130 از جيبوتي به اوگاندا منتقل کرد تا در صورت لزوم به انجام عمليات واکنش سريع نسبت به درگيريهاي سودان جنوبي اقدام کنند. به گفته مقامات آمريکايي،اين نيروها براي حفاظت از سفارتخانه و تاسيسات آمريکا در سودان جنوبي به اوگاندا (همسايه جنوبي) اين کشور اعزام شدهاند. اتيوپي، کنيا، کنگو، آفريقاي مرکزي و سودان ديگر همسايگان سودان جنوبي هستند.
150 نفر ديگر از نيروهاي تفنگدار آمريکايي در جيبوتي مستقر شدهاند تا در صورت لزوم به سودان جنوبي اعزام شوند.
همچنين وزير خارجه آمريکا از طرفين منازعه خواست، به درگيريها پايان بدهند.
جانکري از سالواکر رئيسجمهور و «ريک ماشار» فرمانده مخالفان دولت خواست، مذاکرات را آغاز کنند.
گفتني است سودان جنوبي داراي ذخاير غني نفت و محل عبور رودخانه نيل سفيد است که در خارطوم پايتخت سودان شمالي با نيل آبي ترکيب شده و رودخانه عظيمنيل را تشکيل ميدهد. 95 درصد درآمد اين کشور که در 9 ژوئيه 2011 (18 تير 1390) به استقلال دست يافت از فروش نفت تامين ميشود. اين کشور با داشتن 619 هزار و 745 کيلومتر مربع وسعت داراي جنگلهاي زياد و منابع آبي سرشار است.