در نشست خبری مشترک در آنکارا صورت گرفت
انتقاد شدید لاوروف و چاووش اوغلو از تحریمهای ضدایرانی آمریکا
وزیران خارجه ترکیه و روسیه با حضور در نشست خبری مشترک، تحریمهای ضد ایرانی آمریکا را غیرقانونی دانسته و آن را محکوم کردند.
«مولود چاووشاوغلو» وزیر خارجه ترکیه و «سرگئی لاوروف» همتای روسی او دیروز (سهشنبه) در نشست خبری در جریان همایش سفیران ترکیه در آنکارا سخنرانی کردند.
لاوروف در این نشست در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره اقدام اخیر آمریکا در اعمال تحریمهایی علیه ایران، روسیه و ترکیه گفت: «میبینید که شما نام سه کشوری که به عنوان ضامن در فرآیند آستانه هستند را گفتید. البته این ربط مستقیمی به مسئله سوریه ندارد... ترکیه، روسیه و ایران شاید رویکردهای متفاوتی در قبال سوریه داشته باشند اما کشورهای ما با عقلانیت شگرفی اقدام کرده و مسائل زیادی را حل کردند.»
وزیر خارجه روسیه با غیرقانونی توصیف کردن تحریمها علیه مسکو، تهران و آنکارا، اضافه کرد: «آنها نتیجه این تفکر است که آمریکا میخواهد هر جایی بازیگر اصلی باشد و از بازارهای جهانی سوء استفاده کند. شاهد آن هستیم که این تحریمها همچنین تاثیر منفی بر متحدان خود آنها (آمریکا) گذاشته است. این سیاست برای مدت طولانی دوام نخواهد آورد».
وی راهکار مقابله با این تحریمها را استفاده از پول ملی در تبادلات منطقهای عنوان کرده و گفت: «درباره به کار بردن این امر بین روسیه و ترکیه و بین ایران و روسیه، صحبتهایی انجام دادهایم».
لاوروف با بیان اینکه آمریکا از مرجعیت دلار در بازار جهانی سوء استفاده نموده، تاکید کرد که در آینده نزدیک، کشورهای بیشتری به استفاده از واحدهای پول دیگر روی خواهند آورد.
وزیر خارجه ترکیه نیز با تاکید مجدد بر عدم مشارکت کشورش در تحریمهای آمریکا علیه ایران، توضیح داد: «یک کشور برای خودش تصمیمی میگیرد و بعد تلاش میکند آن را بر دیگر کشورها اعمال کند،؛ این نظم جهانی نیست و باید آن را درک کنند».
چاووشاوغلو با بیان اینکه اروپا هم از تحریمهای آمریکا علیه ایران ناراضی است، گفت: «روسیه و تمام کشورهای در حوزه آسیا-اقیانوسیه به خاطر این تحریمها به مشکل خوردهاند. به نحوی، تمام کشورها از ایران نفت و گاز خریداری میکنند، اما ترامپ به خودش زحمت نداد که بفهمد این رویکرد نادرست است».
وی با بیان اینکه دوران قلدری آمریکا باید پایان یابد، تاکید کرد: «اگر آمریکا به عنوان یک کشور قابل احترام باقی بماند، باید نگرانی همه کشورها را در نظر بگیرد و همه را یک شریک برابر بداند».