kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۹۵۶۱
تاریخ انتشار : ۲۰ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۲:۲۷

پاداش روحانی به 100 روز وقت‌کشی اروپا!(خبر ویژه)

اظهارات روحانی مبنی بر اینکه «اروپا از نظر سیاسی نسبت به برجام سنگ تمام گذاشت، منتظر اقدامات عملی هستیم»، آن هم پس از سپری شدن قریب به ۱۰۰ روز از برجام اروپایی، در حقیقت وقت کشی برای ایران است.

به گزارش مشرق، آقای روحانی در گفت‌وگوی زنده تلویزیونی در اظهارنظری قابل‌تأمل گفت: «اروپا از نظر سیاسی نسبت به برجام سنگ تمام گذاشت، منتظر اقدامات عملی هستیم».
«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا ۱۸ اردیبهشت از برجام خارج شد و اکنون قریب به ۱۰۰ روز از برجام بدون آمریکا سپری شده است.
 ۱۹ اردیبهشت ۹۷، سران سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان در واکنش به خروج آمریکا از برجام، بیانیه‌ای صادر کرده و تأکید کردند: «از ایران می‌خواهیم در مقابل تصمیم آمریکا خویشتن‌داری کند (!) و به تعهداتش در چارچوب برجام پایبند باشد درحالی‌که برجام باید حفظ بشود، ایران بایستی در مقابل سایر مسائل مهم موردنظرمان پاسخگو باشد. ایران باید به‌گونه‌ای معنادار نگرانی ما درباره مسائل منطقه مخصوصاً در سوریه و عراق و یمن را رفع کند! و درخصوص برنامه موشک‌های بالستیک خود نیز پاسخگو باشد. همچنین درباره برخی از مقررات برجام که پس از سال ۲۰۲۵ خاتمه می‌یابد بایستی یک چارچوب طولانی‌مدت تعریف شود.»
-۲۲ اردیبهشت ۹۷، «فدریکا موگرینی» گفت: از «حسن روحانی» تضمین گرفته شده که علیرغم تصمیم «دونالد ترامپ» برای خروج از برجام و وضع مجدد تحریم‌ها علیه ایران، همچنان در توافق می‌ماند.
- ۲۶ اردیبهشت ۹۷، «فدریکا موگرینی» در پاسخ به سؤالی درخصوص ارائه تضمین از سوی اروپا برای اجرای تعهدات برجامی گفت: تضمین نمی‌دهیم!
- ۲۸ اردیبهشت ۹۷، رئیس‌جمهور فرانسه گفت: اولاً، به خاطر مسئله ایران، علیه شرکت‌های آمریکایی جنگ تجاری یا راهبردی راه نخواهیم انداخت. این کار منطقی نیست. ثانیاً، شرکت‌های فرانسوی را به ماندن در ایران مجبور نخواهیم کرد.
- ۲۸ اردیبهشت ۹۷، نخست‌وزیر انگلیس، صدراعظم آلمان و رئیس‌جمهور فرانسه با صدور بیانیه‌ای مشترک خواستار حفظ برجام و در عین حال مقابله با برنامه موشکی و فعالیت‌های منطقه‌ای ایران شدند.
- ۱۵ تیر ۹۷، اتحادیه اروپا پس از پایان نشست مشترک کمیسیون برجام، بیانیه‌ای ۱۰ بندی منتشر کرد. با مرور بندهای ۱۰ گانه بیانیه اتحادیه اروپا می‌بینیم که این بیانیه از فقدان تضمین برای حفظ برجام در مقابل عهد شکنی و کارشکنی آمریکا رنج می‌برد. با یک مرور کوتاه به راحتی پی می‌بریم که دولت‌های اروپایی دقیقاً مشابه رفتار خود در پسابرجام، ظرف سه ماه اخیر نیز سر سوزنی در مقابل کارشکنی‌های آمریکا و محروم شدن ایران از حقوق برجامی خود واکنشی از خود نشان ندادند. به عبارت دیگر، اروپایی‌ها با کلی گویی و بکارگیری ادبیات شعارزده، از مشخص کردن راهکار و مکانیسم‌های اجرایی و تضمین عینی، خودداری کردند.
نگاهی به آمارهای سرمایه‌گذاری خارجی که توسط آنکتاد (کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل) که مرجع رسمی آمار جذب سرمایه خارجی می‌باشد منتشر می‌شود، نشان می‌دهد در سال ۹۵ (اولین سال پسابرجام) فقط یک میلیارد دلار سرمایه خارجی جذب شده که نسبت به سال قبل آن (یک‌سال قبل از اجرای برجام) که رقمی بیش از دو میلیارد دلار بوده، نصف شده است!
کاهش ۵۱ درصدی سرمایه‌گذاری خارجی در سال نخست پسابرجام نشان می‌دهد برجام، نه تنها بهبودی در سرمایه‌گذاری خارجی ایجاد نکرده؛ بلکه در این شاخص مهم پسرفت قابل ملاحظه‌ای هم داشته‌ایم!
گفتنی است رهبر معظم انقلاب- ۱۹ اردیبهشت ۹۷- در اجتماع اساتید و دانشجویان دانشگاه فرهنگیان فرمودند: «من به این سه کشور (انگلیس و فرانسه و آلمان) هم اعتماد ندارم و می‌گویم به اینها هم اعتماد نکنید. اگر می‌خواهید قراردادی ببندید، تضمین واقعی و عملی بگیرید و الا فردا اینها هم همان کار امروز آمریکا را به شیوه دیگری خواهند کرد...اگر توانستید تضمین قطعی و قابل اعتماد بگیرید که البته بسیار بعید است،‌اشکالی ندارد و حرکت را ادامه دهید و گرنه نمی‌شود به این شکل حرکت را ادامه داد».
همچنین رهبر معظم انقلاب- ۲ خرداد ۹۷- در دیدار مسئولان و کارگزاران نظام، 6 شرط برای اروپا برشمردند
متأسفانه اظهارات آقای روحانی مبنی بر اینکه «اروپا از نظر سیاسی نسبت به برجام سنگ تمام گذاشت، منتظر اقدامات عملی هستیم»، آن هم پس از سپری شدن قریب به ۱۰۰ روز از برجام اروپایی، در حقیقت ارسال پالس به‌طرف مقابل برای وقت‌کشی و فرصت سوزی است. مقامات ارشد دولت می‌بایست روند خسارت‌بار معطل ماندن برای بسته خالی اروپایی‌ها را متوقف کرده و آستین همت بالا زده و با استفاده از ظرفیت‌های فوق‌العاده داخلی، برای حل مشکلات وارد میدان شوند.