kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۸۸۸۱
تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۰۰
رئیس ‌انجمن اپتومتری ایران هشدار داد

افزایش خطر نزدیک‌بینی و خشکی چشم بر اثر استفاده زیاد از تبلت و موبایل

رئیس ‌انجمن اپتومتری ایران نسبت به خطر بروز اختلال نزدیک‌بینی در کودکانی که روزانه بیش از یک ساعت از وسایل دیجیتالی مانند موبایل و تبلت استفاده می‌کنند، هشدار داد.

علی میرزاجانی به ایرنا گفت: استفاده از صفحات دیجیتالی مانند موبایل، تبلت و لپ تاپ برای چشم کودکان آسیب زیادی ایجاد می‌کند و در بزرگسالی دچار اختلال بینایی نزدیک بینی می‌شوند.
میرزاجانی افزود: استفاده از این وسایل در فاصله نزدیک اگر بیش از حد باشد خطر ایجاد نزدیک‌بینی را در دوران رشد به همراه دارد، در بعضی از مدارس کشورهای چین و ژاپن میزان شیوع نزدیک بینی در کودکان بیشتر است به همین دلیل موانعی ایجاد کرده‌اند تا آنها از یک فاصله معین و مشخص به وسایل دیجیتالی و حتی کتاب نگاه
کنند.
وی با بیان اینکه استفاده از تبلت، آی پدها، لپ تاپ و موبایل خطرات سوئی بر روی بینایی می‌گذارد، ادامه داد: وقتی کودکان به این وسایل دیجیتالی به طور مستقیم نگاه می‌کنند، تصاویر براساس پیکسل‌های نوری به چشمشان منعکس می‌شود که علاوه‌بر نزدیک بینی خطر خشکی چشم را نیز به همراه دارد.
این اپتومتریست گفت: خشکی چشم از مشکلات افراد مسن است و هم‌آکنون در کلینیک‌ها مشاهده می‌کنیم که کودکان به دلیل استفاده بیش از حد از صفحات دیجیتالی سطح چشم‌شان دچار خشکی شده است و سن بروز این عارضه کاهش یافته است.
میرزاجانی افزود: استفاده از این وسایل همچنین باعث می‌شود تعداد پلک زدن و حرکات چرخشی چشم کاهش یابد که می‌تواند اثرات سوئی بر سیستم مغز بگذارد.
وی اظهارداشت: والدین باید این موضوع را به عنوان یک خطر بزرگ برای چشم کودکان خود جدی تلقی کنند و اجازه ندهند فرزندان آنها بیش از یک ساعت از وسایل دیجیتالی استفاده کنند.
به گفته رئیس ‌انجمن اپتومتری ایران، بر اساس مطالعات انجام شده شیوع نزدیک بینی در کشورهای مختلف از 20درصد به 30 درصد افزایش یافته و ایران نیز از این موضوع مستثنی نیست.
ضعف بینایی کودکان با تشخیص به موقع درمان می‌شود
مسئول برنامه علمی بیست و یکمین کنگره سراسری اپتومتری ایران گفت: آمبلیوپی یا تنبلی چشم نوعی کاهش بینایی در یک یا هر دو چشم است که از شایعترین علت‌های آن درمان نشدن به موقع ضعف بینایی و عیوب انکساری چشم در دوران نوزادی و کودکی به شمار می‌رود. این عارضه غالبا بدون هیچگونه علامتی است و در بیشتر موارد والدین آگاهی از کاهش دید کودکان خود
 ندارند.
به گزارش انجمن اپتومتری ایران، مسعود خرمی نژاد افزود: تشخیص به موقع تنبلی چشم باعث می‌شود تدابیر درمانی مناسب نظیر تجویز عینک و در صورت لزوم بستن چشمی که دید بهتری دارد، مانع از کاهش ماندگاری ضعف بینایی در چشم کودکان
 شود.
خرمی نژاد تاکید کرد: به خانواده‌ها توصیه می‌شود که در سنین 6 ماهگی، دو و نیم سالگی و از چهار سالگی تا قبل از سنین مدرسه هر سال برای بررسی وضعیت عیوب انکساری، تنبلی چشم و دید دوچشمی کودک به اپتومتریست یا چشم پزشک مراجعه
 کنند.
وی یادآور شد: نکته مهمی که باید خانواده‌ها در نظر داشته باشند، میزان شیوع بالای ضعف بینایی، تنبلی چشم و انحرافات چشمی در کودکانی است که سابقه این مشکلات در یکی از اعضای خانواده آنها مشاهده شده است.