سخنگوی صنعت برق کشور:
خاموشیها ۱۰ روز دیگر به پایان میرسد
سخنگوی صنعت برق کشور گفت: پیشبینی میشود که نهایتا تا ۲۰ مرداد ماه خاموشیها به صفر برسد. البته این مسئله متاثر از برخی عوامل همچون درجه حرارت است.
به گزارش ایسنا، محمودرضا حقی فام دیروز در نشستی خبری با بیان اینکه پیک مصرف شبکه سراسری به ۵۷ هزار و ۹۷ مگاوات رسیده است، اظهار کرد: از ۲۰ تیرماه با اعمال مدیریت مصرف میزان بار افزایش نیافت که این مقدار کمتر از سه درصد پیک شبکه سراسری در سال گذشته است.
وی با تاکید به این مسئله که در روزهای اخیر در برخی از استانهای کشور خاموشی به صفر رسیده است، گفت: در استان بوشهر، خوزستان، جنوب ایلام، میزان خاموشیها به صفر رسیده و در سیستان و بلوچستان، قم و تهران و شمال کشور میزان خاموشیها تا حد محسوسی کاهش یافته است.
سخنگوی صنعت برق در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر میزان خسارت شرکتهای برق در راستای تلفاتی که در حوزه قطع برق و یا سوانح رخ میدهد، عنوان کرد: حداقل غرامت فوت برای هر نفر ۵۰۰ میلیون ریال، نقص عضو حداقل برای هر نفر ۳۰۰ میلیون ریال، تعهدات مالی جبران هزینههای پزشکی هر واحد مسکونی ۷۰۰ میلیون ریال، غرامت ناشی از حوادث شبکه داخلی ۱۷ میلیون ریال تعیین شده است.
حقی فام با بیان اینکه در سالهای مختلف میزان خسارت پرداخت شده از سوی صنعت برق متفاوت بوده است، افزود: در سال ۹۳، 5/7 میلیارد تومان، در سال ۹۴، 6/2 میلیارد تومان در راستای خسارت به مشترکان پرداخت شد که باید گفت در سال ۹۶ پروندهها در حال بررسی است و در سال ۹۵ نیز متاسفانه موضوع بیمه مورد تصویب قرار نگرفت و هیچ خسارتی پرداخت نشد.وی درخصوص آخرین وضعیت واردات برق ادامه داد: در حال حاضر عمده واردات برق از ارمنستان صورت میگیرد که میتوان گفت کل واردات برق ایران در حال حاضر ۳۰۰ مگاوات است. البته انتظار داریم در ترکمنستان و آذربایجان کمک بیشتری دریافت کنیم که متاسفانه این دو کشور به دلیل مشکلات ایجاد شده برای خودشان قادر به برق رسانی به ایران نبودند.به گفته این مقام مسئول، کاهش واردات کاملا مربوط به بخشهای فنی بوده و هیچ مشکل و بحث سیاسی در این حوزه وجود نداشته است. البته برنامههایی را در نظر داریم تا در سالهای آینده میزان تبادلات برقی خود را افزایش دهیم.
حقیفام درخصوص صحبتهای مطرح شده در این رابطه که عربستان به عراق پیشنهاد داده تا یک چهارم قیمت برق ایران به این کشور برق صادر کنند، اعلام کرد: این خبر در مدت زمانی کوتاه تکذیب شد و باید گفت که قراردادهای ایران در حوزه صادرات بسیار منطقی و قابل توجیه است.
گفتنی است همچنین مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران دیروز گفت: بر اساس مصوبه شورای شهر، قیمت آب برای مشترکانی که زیر ۳۰ مترمکعب در ماه آب مصرف میکنند بین ۶ تا ۷ درصد افزایش یافت.
محمدرضا بختیاری با بیان اینکه بر اساس قانون و طبق مصوبه شورای اقتصاد، شورای شهر در تمام شهرهای کشور میتواند درخصوص مابهالتفاوت قیمت تمام شده آب با آنچه که از مشترکان اخذ میشود تصمیمگیری کند و به شرکت آبفای همان شهر اجازه افزایش قیمت را بدهد.