kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۸۶۴۸
تاریخ انتشار : ۱۰ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۳۲

ارجاع پرونده ۷۷۸ میلیون دلاری ۱۱ واردکننده متخلف گوشت قرمز به تعزیرات

سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی از ​بررسی پرونده ۱۱ واردکننده متخلف گوشت قرمز خبر داد.



سیدیاسر رایگانی به خبرگزاری صدا و سیما گفت: این 11 شرکت بنا به اطلاعات بانک مرکزی و اعلام سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان از اول دی سال 95 تا 5 فروردین امسال ارز دولتی دریافت کرده‌اند و هیچ مدرکی ارایه نکرده‌اند که آیا در قبال دریافت این ارز گوشت وارد شده است یا نه؟
رایگانی افزود: بنا به اظهارات مدیرکل نظارت بر محصولات کشاورزی و مواد غذایی سازمان حمایت از مصرف کنندگان، با وجود مکاتبات متعدد و پیگیری‌ها با این شرکت‌ها که ارز دولتی دریافت کرده‌اند هیچ مدرک و مستنداتی برای بررسی ارایه نکرده‌اند و بر همین اساس گزارش تخلف به استناد ماده 10 قانون تعزیرات حکومتی درخصوص اجرا نکردن تعهدات واردکنندگان در قبال دریافت ارز و خدمات دولتی به سازمان تعزیرات حکومتی ارجاع شده است.
وی ادامه داد: با دریافت این گزارش‌ها، پرونده تخلف تشکیل شد و پرونده تخلف 7 شرکت به تعزیرات حکومتی تهران و چهار پرونده به استان‌های قم، اصفهان، گلستان و سمنان با مجموع ارزش تخلف 778 میلیون و 23 هزار دلار برای رسیدگی و تعیین شعبه ارسال شده است و ما از نمایندگان این شرکت‌ها دعوت کرده‌ایم که در شعب مورد نظر تعزیرات برای ارایه توضیحات و مستندات خود حضور پیدا کنند. ممنوع الخروجی متهمان این 11 شرکت هم صورت گرفته است.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی همچنین از تشکیل پرونده دو واردکننده روغن خام به سبب عمل نکردن به تعهداتشان خبر داد و گفت: این دو شرکت با وجود دریافت 38 میلیون و 334 هزار و 365 یورو ارز دولتی تاکنون مدرکی مبنی بر واردات روغن ارایه نکرده‌اند، به همین دلیل پرونده تخلف در سازمان تعزیرات حکومتی تشکیل شده و در حال رسیدگی است.
رایگانی افزود: پرونده تخلف یک شرکت محصولات کشاورزی و مواد غذایی نیز به میزان 64 میلیون و 95 هزار و103 دلار در تعزیرات حکومتی مطرح شده است.
شرکت‌های متخلف واردکننده تلفن
 به ۱۹ شرکت رسید
وی ادامه داد: پرونده تخلف ۱۸ شرکت وارد‌کننده تلفن همراه به تعزیرات ارجاع شده بود که دیروز پرونده یک شرکت دیگر هم ارجاع شد و تاکنون نمایندگان ۶ شرکت از این تعداد در شعب تعزیرات حاضر شده‌اند.
سخنگوی سازمان تعزیرات افزود: علاوه‌بر تخلف این شرکت‌ها که از هفته گذشته در شعب سازمان تعزیرات حکومتی در حال رسیدگی است، تخلفی دیگر هم در روز‌های اخیر مبنی بر ورود تلفن‌های همراه از طریق فعال کردن تقلبی طرح ثبت اصالت یا رجیستری مطرح شد که بر همین اساس افرادی از طریق کد ملی طرح رجیستری را به صورت تقلبی فعال می‌کردند.فهرست این افراد به سازمان تعزیرات ارجاع شد و تا شامگاه سه‌شنبه سه نفر از این متخلفان در سه استان دستگیر شدند و روند بازداشت آنها در تهران و دیگر استان‌ها ادامه دارد و فکر می‌کنیم همه متهمان این فهرست به زودی دستگیر شوند.
سردی بازار لوازم خانگی
رایگانی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چرا همچنان بازار لوازم خانگی سرد است و هنوز اجناس مورد نیاز فروشندگان این بازار مطابق درخواستشان تامین نمی‌شود؟ گفت: ما هفته گذشته از یکی از نشان‌های تجاری معتبر داخلی در بحث لوازم خانگی بازدید سرزده داشتیم که این کارخانه در یکی از مراکز استان‌های مجاور تهران فعالیت می‌کرد و آنطور که مشاهده کردیم روند توزیع، تولید و ثبت سفارش‌ها و توزیع به نمایندگی‌ها بسیار معمولی انجام می‌شد.
وی افزود: بازدید‌های سرزده تعزیرات از کارخانه‌های تولیدی ادامه دارد و در چند روز گذشته در قالب گشت‌های سیار از حدود چهار نشان تجاری داخلی بازدید سرزده شد.سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه پس چرا توزیع لوازم خانگی به میزان کافی صورت نمی‌گیرد؟ گفت: البته ما هم قبول داریم که کمبود کالا در بازار وجود دارد و در همین خصوص رصد انبار‌ها را در برنامه قرار دادیم و دو روز پیش از آذربایجان شرقی انباری کشف شد که دو هزار قلم کالای خانگی را احتکار کرده بود، این کارخانه پلمب شد و پرونده در شعبه استان آذربایجان شرقی در حال رسیدگی است.
رایگانی افزود: البته همه تولیدکنندگان و توزیع کنندگان باید موجودی انبار‌های خود را به سازمان صنعت، معدن و تجارت و سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان اعلام کنند تا موجودی انبار‌ها قابل رصد باشد ضمن اینکه درخصوص احتکار کالا‌ها هر پرونده‌ای به سازمان تعزیرات ارجاع شود خارج از نوبت رسیدگی خواهد شد.
وی در پاسخ به اینکه آیا خبر تعطیلی برخی کانکس‌های تعزیرات در چندین نقطه تهران صحت دارد؟گفت: چنین خبری صحت ندارد و فقط این کانکس‌ها در نوبت صبح فعال نیستند و افراد در صورت مشاهده تخلف می‌توانند موارد را به اداره کل تعزیرات حکومتی استان تهران واقع در خیابان مطهری یا دیگر ساختمان‌های تعزیرات اعلام کنند، اما کانکس‌ها قطعا عصر‌ها همچنان فعال است.
به گفته رایگانی، فعالیت گشت‌های مشترک تعزیرات حکومتی همچنان ادامه دارد و در یک ماه گذشته دو هزار و ۸۵ گشت مشترک در سراسر کشور برگزار شده است که ۳۸۸ گشت اختصاص به تهران داشت.